Yksityislaina – mistä, miten ja kuinka paljon?

Oletko rahanpuutteessa? Tuleeko palkkapäivä vasta viikon kuluttua ja nyt olisi tarvetta riihikuivalle? Ei kannata olla nälässä ja kärsimyksessä vaan harkita esimerkiksi yksityislainan ottamista. Nämä, yleensä pikavippejä suuremmat lainat ovat passeli tapa rahoittaa omia menoja silloin kun omaa rahaa ei väliaikaisesti ole saatavilla mutta tietää kuitenkin pystyvänsä maksamaan yksityislainan takaisin.

Olitpa sitten väliaikaisesti rahaton, keittiöremontin tarpeessa tai unelmoimassa rentouttavasta lomasta etelässä, kannattaa harkita menojen rahoittamista yksityislainalla. Otimme selvää paljonko lainaa on mahdollista saada ja millä ehdoilla.

Yksityislainaa jopa 20 000 euroa!

Yksityislainat ovat useimmiten pikavippejä ja pienlainoja suurempia luottoja, joita myös monet pikavippiyhtiöt myöntävät. Pientä yksityislainaa on mahdollista saada jo niukillakin kuukausiansioilla, yleensä 1 000 euron tulot riittävät.

Verrattuna pikavippeihin ja muihin tekstiviestitse otettaviin lainoihin, näissä lainoissa kuukausittaisen tulotason joutuu lainoittajalle todistamaan esimerkiksi edellisen 3 kuukauden palkkakuitein. On olemassa myös pienempiä yksityislainoja, joissa ei välttämättä omaa takaisinmaksukykyänsä tarvitse todistella. Tällaiset lainat ovat suuruusluokassa korkeintaan tuhat euroa.

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Risicum.fi
Deal
Risicumilta saat heti 2050-5000€ suuruisen lainan 3 kuukauden - 4 vuoden takaisinmaksuajalla.
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.

Näin kilpailutat lainan korot ja kustannukset

Kun olet lainaa ottamassa, on hyvä kilpailuttaa lainapalvelut. Korkojen sijaan kannattaa huomio kiinnittää todelliseen vuosikorkoon, jossa on otettu huomioon koron lisäksi myös lainasta aiheutuvat kustannukset, jotka voivat olla suuretkin. Tällaisia lainakustannuksia ovat lainan hakemiseen liittyvät kustannukset sekä kuukausittaiset tilinhoitomaksut.

Lainan korko taas muodostuu yli tuhannen euron lainoissa viitekorosta, yleisimmin euriborista sekä marginaalista eli lainaa myöntävän yrityksen voitto-osuudesta. Todellinen vuosikorko on alle 1 000 euron lainoissa 100% ylöspäin ja kulutusluotoissa 10% ylöspäin ollen tavallisimmin välillä 25%-40%.

Pienemmät lainat

Fixura – vertaislainaa jopa 10 000€
Deal
Fixura on palvelu, jonka kautta voit hakea vertaislainaa - eli muut ihmiset lainaavat sinulle ja voit määrittää koron itse.
Cashbuddy
Deal
Vaikea saada lainaa? Hae Cashbuddyltä helposti. Nopea tapa saada rahaa.
Halino
Deal
Halino on yksi pisimpään markkinoilla olleita kuluttajarahoitustuotteita. Sopivat ehdot, joustava ja läpinäkyvä laina.

Yksityislaina ilman vakuuksia

Mikäli olet ottamassa suurta, jopa 20 000 euron lainaa, saat sen mitä todennäköisimmin ilman vakuuksia, mutta sinulla tulisi olla jo hieman suuremmat kuukausiansiot joko palkka- tai eläketulona sekä omistusasunto hallussasi, jota ei kuitenkaan kiinnitetä lainan vakuudeksi. Yli 20 000 euron yksityislainoissa vaaditaan lähes poikkeuksetta joko takauksia tai takaajia. Tällöin asunnon osakekirjat käyvät mainiosti lainasi vakuudeksi.

Kuten kaikissa muissakin raha-asioissa, myöskään yksityislainaa ei ole mahdollista saada, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa. Kannattaakin olla tarkkana, ettei merkintää pääse syntymään. Erityisesti pikavippiyhtiöt ovat kärkkäästi laittamassa myöhästyneet maksut perintäfirmojen hoidettavaksi, jolloin lainasta aiheutuvat kustannukset kasvavat jopa moninkertaiseksi. Laina kannattaa, mikäli on varmuus siitä että velan pystyy takaisin maksamaan.

Yksityisluottoa ei tule ottaa, mikäli sinulla ei ole säännöllisiä tuloja. Maksuhäiriömerkintä voi seurata aikaisintaan, kun velan lyhennys on ollut myöhässä 60 vuorokautta. Maksa siis lyhennykset takaisin ajallaan, ja mikäli sinulla on vaikeuksia takaisinmaksussa, ota heti yhteys lainanmyöntäjään ja sovi maksuaikataulu. Muista myös kilpailuttaa yksityislainat huolella, jotta takaisinmaksettavan määrän suuruus ei pääse yllättämään. Pienellä vaivannäöllä ja kilpailutuksella löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman yksityislainan!

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart