Lainojen yhdistäminen

Kun on laskupino on useiden eri osamaksujen vuoksi kasvanut turhauttaviin mittoihin, voidaan harkita lainojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tämä kannattaa jo pelkästään lainanmaksun selkeyden takia, mutta siinä säästää myös selvää rahaa. Useasta erillisestä lainasta joutuu jokaisesta maksamaan lainanhoitokulut erikseen, mutta yhdistettyään kaikki luotot yhdeksi paketiksi, maksetaan niistä vain yhden lainan kulut. Lainojen yhdistäminen on varteenotettava keino katkaista velkakierre ennen suurempaa vahinkoa.

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Käytännössä lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan uutta lainaa. Ajatus voi kammottaa, mutta vaikka luottosuma olisi syntynyt harkitsemattomuutta, tällä kertaa lainanotto on harkittua ja perusteltavaa. Lainanhakija ottaa siis yhden ainoan lainan, joka kattaa kaikki aiemmat, irralliset luotot. Viisas ja kokemuksistaan oppinut lainanhakija muistaa vertailla vaihtoehtoja tarkoin ja osaa valita sellaisen luoton, jonka korot eivät tee tyhjäksi lainojen yhdistämisestä koituvaa hyötyä. Lainojen yhdistäminen näkyy konkreettisesti säästönä kuukausittaisissa menoissa, koska monen lyhennyserän sijaan maksetaankin vain yhtä osamaksua.

Parhaat palvelut kilpailuttamiseen

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Rahalaitos
Deal
Saat erittäin todennäköisesti Rahalaitoksen kautta lainaa. Palvelussa lähes 20 lainanmyöntäjää saman katon alla.
Etua.fi
Deal
Etua.fin avulla voit kilpailuttaa asuntolainan. Saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Lainojen yhdistäminen yhdellä suurella kulutusluotolla kannattaa esimerkiksi silloin, kun on joutunut ottamaan monta korkeakorkoista pienlainaa, joiden maksueristä suuri osa lohkeaa pelkästään korkoihin. Matalakorkoisempi kulutusluotto, joka sulattaa kaikki kalliimmat lainat yhteen, ei suinkaan ole vain oman nahkansa pelastamista vaan maalaisjärjellä perusteltu vaihtoehto.

Kulutusluotoista löytyy valinnanvaraa

Yhdistäminen todella toimiiNykyään on tarjolla monen kokoisia kulutusluottoja, joiden myöntämiseen vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne, eikä vaihtoehto siksi sovi niille, joiden velat ovat jo menneet ulosottoon. Kulutusluotoille myönnetään auliisti jopa useita vuosia maksuaikaa ja joissakin tapauksissa myös mukavasti lyhennysvapaata.

Luottoja myöntävät rahoituslaitokset ja pankit. Verkosta löytyy useita sivustoja, jotka listaavat ja vertailevat eri tahojen tarjoamia luottoja, tällaisia ovat esimerkiksi  www.lainoja.fi ja www.lainaton.com. Kannattaa myös katsastaa pankkien tarjoamat kulutusluotot ja käydä rohkeasti vaikka paikan päällä kysymässä lisää. Etua.fi-palvelun kautta on mahdollista saada yhdellä hakemuksella monta tarjousta lainojen yhdistämisestä.

Sosiaalinen luotto

Velkaneuvojalta voi kysyä mahdollisuutta hakea kunnan myöntämää matalakorkoista lainaa eli sosiaalista luottoa. Valitettavasti aivan joka kunta ei tällaista palvelua tarjoa ja sosiaalisen luoton hakeminen voi muutenkin olla hakijalleen korkeamman kynnyksen takana kuin rahoitusyhtiöiden kulutusluottoihin turvautuminen.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart