Vietä riemuloma Raumalla – Katso neljä huippukohdetta!

Yleensä lomaa suunnitellessa mietitään kohteeksi lämpöisiä kaukomaita tai viriilejä suurkaupunkeja. Unelmaloman viettämiseksi ei kuitenkaan tarvitse lähteä pois Suomesta. Tässä artikkelissa näytämme miten voit viettää uskomattoman hauskan unelmaloman Raumalla!

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki. Se on perustettu vuonna 1442. Yleisesti Rauma tunnetaan omalaatuisesta kielestään ”rauman giäl”. Raumalaiset ovat hieman samanlaisia kuin esimerkiksi ranskalaiset. He ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja kielestään. Ulkopaikkakuntalaisen onkin kohteliasta yrittää puhua hieman rauman kieltä.

Rauman kielen pikakurssiksi riittäköön tässä vaiheessa sinunkauppojen solmiminen:

San snää mnuu snuuks, snuuks mnääki snuu sano”.

Tämän jälkeen rauman kansa on huomattavasti helpommin lähestyttävää.

Rauma tunnetaan myös pitsinnypläyksestä, meriteollisuudesta sekä Vanhan Rauman puutalokaupungista joka on Unescon maailmanperintöluettelossa.

Rauman nähtävyydet

Rauma on historiallinen kaupunki ja sen suurimmat nähtävyydet liittyvätkin juuri kaupungin historiaan.

vanha-rauma

Vanha Rauma
Vanhan Rauman 1700-luvulta peräisin olevat puutalot sekä keskiaikaista tunnelmaa huokuvat kapeta ja mutkittelevat kadut ovat jo itsessään kokemisen arvoisia.

Sammallahdenmäen röykkiöhauta
Rauman toinen Unescon maailmaperintökohde on Sammallähdenmäen pronssikautinen röykkiöhauta-alue. Alue sijaitsee vanhassa Lapin kunnan Kivikylässä. Se oli Suomen ensimmäinen arkeologinen kohde, joka hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon.

Merellinen Rauma
Rauma on vahvasti merellinen kaupunki. Matkailijan onkin ehdottomasti syytä viettää päivä Rauman lähistöllä olevilla saarilla. Mukavia päiväkohteita ovat esimerkiksi Kuuskajaskarin linnasaari sekä Kylmäpihlajan majakkasaari.

Pyhän ristin kirkko
Vanhassa Raumassa sijaitseva Pyhän Ristin kirkko on 1500-luvun alussa rakennettu kirkko. Kirkko rakennettiin alunperin Rauman fransiskaanikonventin kirkoksi. Kirkon maalaukset ovat upeita alkuperäisiä 1500-maalauksia, jotka esittävät koko raamatullisen pelastushistorian. Pyhän ristin kirkossa voi helposti viettää kokonaisen iltapäivän.

Majoittuminen Raumalla

hotelli-Raumanlinna

Raumalta löydät monituisia majoitusmahdollisuuksia. BestWestern-ketjulla on kaksi hotellia Raumalla. Hotelli Rauma Raumanlinna sekä Hotelli Kalliohovi. Molemmista hotelleista saa yösijan noin sadan euron hintaan.

Edullisempaa majoitusta etsiville Raumalla on tarjolla mm. Haus Anna Bed and Breakfast, jossa yhden hengen huoneen hinta on vain 60 euroa. Edullisimmillaan Raumalla pääse majoittumaan Poroholman leirintäalueella, jossa yhden yön hinta on noin 30 euroa. Poroholman leirintäalue on kuitenkin auki vain kesäaikaan, joten se ei sovi jouluvieraille.

Rauman ravintolat

Raumalla pääset nauttimaan sekä kotimaisista merellisistä herkuista, myös hieman eksoottisimmistakin ruuista.

S.J Nyyperi
Hotelli Vanhan Rauman S.J. Nyyper-ravintolassa herkuttelet esimerkiski legendaarisilla Nyyperin paahdetulla maksalla tai klassikkoannoksella ”Branderin paistettuja muikkuja ja perunavoita”.

Eti-Pizzeria

ETI Kebab & Pizzeria
Eksoottisempia elämyksiä etsiville suosittelemme turkkilaiseta ETI Kebab & Pizzeria-ruokaravintolaa. Eti on vuodesta 1995 Raumalla toiminut jo klassikoksi muodostunut herkutteluravintola, joka ei petä vaativaakaan asiakasta.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart