Valuuttakauppa

Valuuttakaupankäynnillä on ollut jo pidemmän aikaa huono maine. Wincapita-oikeudenkäynnit ja monet epämääräiset yritykset ovat käytännössä pilanneet alan maineen. Kuitenkin pienilläkin summilla voi harjoittaa valuuttakauppaa itse valitsemallaan riskillä. Riskiä voi ottaa juuri sen verran kuin haluaa. Rahaa voi lähinnä makuuttaa eri valuutoissa tai vaihtoehtoisesti käyttää vipurahastoja hyväkseen, joissa tienestit voivat olla satakertaisia, mutta niin tappiotkin. Tässä on Omarahan opas valuuttakauppaan.

Miten pääsen alkuun?

Luo ensin tili suosittuun Avatrade-valuuttakauppaohjelmistoon ja lue sen jälkeen tämä Omaraha.orgin valuuttakauppa-opas.

AvaTradella voi käydä valuuttakaupan lisäksi kauppaa myös raaka-aineilla kuten kullalla, hopealla, puuvillalla, ruoalla, öljyllä sekä erilaisilla osakeindekseilla. Alkuun pääsee pienellä panoksella ja tilisiirrot onnistuvat esimerkiksi Nordea-verkkopankissa. Muita erinomaisen hyviä vaihtoehtoja ovat Markets.com sekä eToro.com.

Markets.com – kaupankäyntialusta
Deal
Parhaat edut valuutta- ja raaka-aineiden kauppaan saat Markets.comista. Katso huikea aloitusbonus, jossa saat oikeaa rahaa kaupankäyntiä varten heti avattuasi ilmaisen tilin.
eToro
Deal
eToro on yksi pitkäikäisimmistä kaupankäyntialustoista. Saat 1000 dollarin bonuksen, siis ilmaista rahaa kaupankäyntiin, kun aloitat treidaamisen nyt.
AVA TRADE
Deal
Ammattitraderien suosikki. Vuosikausia toiminut kaupankäyntialusta. Tarjoaa parhaan softan, MetaTrader4:n.

Valuuttakauppa eli Forex on hyvin erilainen ympäristö kuin osakekauppa. Kooltaan se on osakekauppaa moninkertaisesti suurempi ja kauppaa käydään ympäri vuorokauden, toisin kuin osakekauppaa, joka suljetaan yöksi. Valuuttakaupaa voi harjoittaa internetissä useiden yritysten tarjoamilla ohjelmistoilla, jotka seuraavat kursseja reaaliaikaisesti, mutta yksinkertaisimmillaan valuuttakauppa on esimerkiksi eurojen vaihtamista dollareiksi, kun on lähdössä ulkomaanmatkalle. Tällä tavalla on kuitenkin vaikea tienata, sillä monet pankit ja valuutanvaihtopisteet myyvät ulkomaista valuutta epäedullisella hinnalla asiakkaalle ja ottavat vaihdosta pienen komission.

Sijoitusmielessä käytävä valuuttakauppa on nopeatempoista sijoittamista, paljon nopeampaa kuin osakkeisiin sijoittaminen. Kurssit vaihtelevat vuorokauden jokaisena aikana, sillä suuret kaupat, esimerkiksi eurooppalaisten autojen myyminen suurissa erissä maahantuojalle Yhdysvaltoihin laskee dollarin kurssia hetkellisesti, kun Yhdysvaltojen dollaria vaihdetaan euroiksi miljardien edestä. Jos tällöin ostaa dollareita, voi ne myydä takaisin sitten, kun dollari on palautunut normaalille tasolleen. Samaa pätee suurissa yrityskaupoissa ja maataloustuotteissa.

Velkavivulla voi ansaita suuria summia

Koska nopeassa kaupankäynnissä kurssimuutokset ovat pieniä, voi pienelläkin rahalla sijoittava käyttää hyväkseen valuuttakauppaan erikoistuneiden välittäjien velkavipuja. Tämä tarkoittaa sitä että sijoittaja lainaa välittäjäyhtiöllä rahaa kaupankäyntiä varten. Yleisimmät velkvivut X5, x10, x20, x50, x100 ja x200. Jos sijoitat 1 000 euroa 200 kertaisella velkavivulla, on sijoittamasi summa todellisuudessa 200 000 euroa.

Pienillä kurssimuutoksilla saatava voitto on siis mahdollista moninkertaistaa vipujen avulla, mutta on epätodennäköistä, että joutuisit velkavankeuteen vivun takia, sillä kauppoihin on yleensä määritelty piensijoittajille stop-loss arvo, joka tarkoittaa sitä että pahimmillaan menetät todellisuudessa sijoittamasi varat eli 1 000 euroa.

Velkavivulla on mahdollista tehdä hyvin lyhyessä ajassa pienillä hyvin pienillä kurssimuutoksilla jopa 50% voittoja. Sadan euron sijoituksilla voi pienillä kurssimuutoksilla tehdä voittoa joitakin senttejä, mutta vipua käyttäen voittosumma voidaan sata- tai kaksisataakertaistaa, jonka jälkeen olet voittanut useita euroja sadan euron sijoituksella. Kun näitä kauppoja tapahtuu päivässä useita kymmeniä, voi valuuttakaupalla jopa elättää itsensä kotona kursseja seuraillen. Koska tämä kuulostaa kuitenkin liian hyvältä ollakseen totta, perivät valuuttavälittäjät viputransaktioista suurempia hintoja kuin normaaleista välityksistä. Tässä tapauksessa molemmat osapuolet kuitenkin voittavat.

Älä käytä liian suurta velkavipua

Suurta velkavipua ei kuitenkaan kannata käyttää kuin varmojen kurssimuutoksien aikoina, sillä voitot ja tappiota näkyvät reaaliaikaisesti siinä vipusummassa, jota olet käyttänyt. 200x vipua käyttäessä voit menettää rahasi nopeasti, mikäli kurssit tippuvat valuuttamäärällisesti alkuperäistä sijoittamaasi summaa korkeammaksi. Tällöin kauppa sulkeutuu automaattisesti ja menetät rahasi välittömästi.

Vältä virheet valuuttakaupassa

1. Sijoita vain sen verran kuin sinulla on varaa
Kaikkeen sijoittamiseen liitty riski pääoman menetyksestä. Älä käy kauppaa vuokra- tai ruokarahoillasi. Sijoita vain sen verran kuin olet valmis menettämään. Älä siis käytä kaikkia käytettävissä olevia rahojasi, vaikka olisit varma sijoituksen kannattavuudesta. Pelivaraa on hyvä jättää.

2. Varaa päivästäsi tietty aika valuuttakauppaan
Valuuttakauppa on äärimmäisen nopeatempoista bisnestä, joissa sijoituksesi voi kääntyä pakkasen puolelle jopa minuuteissa. Älä siis jätä ohjelmaasi päälle ja riennä käymään kaverilla, vaan sulje kauppa ja jatka sijoittamista myöhemmin jos sinun täytyy lähteä pois koneesi luota. Plussan puolella olevat kaupat voivat painua pakkasen puolelle hyvin lyhyessä ajassa.
Suurten tappioiden jälkeen on myös järkevää lopettaa kaupankäynti päiväksi tai kahdeksi. Viha ja raivo sumentavat riskinottokykysi, ja saatat epätoivoisesti yrittää tehdä kauppaa sellaisella riskillä tappioiden korvaamiseksi, joihin sinulla ei todellisuudessa olisi varaa. Käy kauppaa vain silloin kun pystyt arvioimaan riskejä, etkä ole esimerkiksi väsynyt.

Parhaat edut valuutta- ja raaka-aineiden kauppaan saat Markets.comista. Katso huikea aloitusbonus, jossa saat oikeaa rahaa kaupankäyntiä varten heti ...

3. Päätä haluamasi tuotto
Älä tavoittele tähtiä taivaalta. Päätä ennen kuin aloitat kaupanteon, milloin lopetat kaupan ja otat voitot kotiin. Liian suuri voitontavoittelu voi johtaa nopeasti siihen, että kurssit kääntyvätkin pakkasen puolelle ja menetät kaiken. Päätä siis mikä on se tuotto, jota haluat korjaa potti talteen kun olet tavoitteen saavuttanut.

Älä myöskään tee äkkinäisiä liikkeitä, sillä valuuttakauppaa tehdään pitkälti vaiston varassa. Markkinoilla on niin monta muuttujaa, ettet voi koskaan olla niistä täysin perillä, joten sijoittaminen lähteekin pitkälti fiiliksen pohjalta. Moni on lopettanut kaupankäynnin heti, kun kurssit ovat tippuneet pakkasen puolelle. Pysy siis omassa intuitiossasi ja sijoita päättäväisesti.

4. Pidä pääoma- ja tuottokassa erillään
Kuten pokerissakin, on hyvä pitää pääoma- ja tuottokassa erillään. Jokaisesta voitto-osuudesta kannattaa siirtää valitsemansa määrä pääomakassaan, ja pitää tuottokassassa loput tuotot. Näin molempiin kassoihin kertyy rahavirtaa tasaisesti, ja olet perillä omista voitoistasi. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että ei ikinä siirrä rahaa tuottokassasta pääomakassaan. Tuottokassasta voi omaan elämään kompensoida tappioita.

Valuuttakaupan verotus

Valuuttakauppa kuuluu pääomaverotuksen piiriin, koska se on luonteeltaan finanssikauppaa. Valuuttakaupassa tehtyjä tappioita voi verotuksessa vähentää 500 euroon asti. Kannattaakin miettiä tarkkaan, kuinka päätoimisesti lähtee kauppaa harjoittamaan, sillä tappioiden verovähennykset ovat hyvin pienet. Sijoituksia ei ole mahdollista vähentää verotuksessa. Kannattaa miettiä tarkoin, milloin ja kuinka suuria summia voittoja kotiuttaa.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart