Valokuvat netistä

Kehitettyjen valokuvien suosio on kokenut valtavan suosionlaskun viime vuosina digikameroiden sekä netistä löytyvien kuvapankkien takia. Kätevää onkin perustaa oma kuvapankki jossa jakaa lomakuvansan yksityisesti perheen ja tuttujen kesken kehittämättä niitä. Toisaalta kehitetyt valokuvat ovat kestävämpiä muistoja, joita on mukava koota valokuva-albumeihin itselleen, ja tulevia sukupolvia varten.

Nykyään onkin lähes poikkeuksetta halvempaa lähettää kehitettävät valokuvat netin kautta kehitettäväksi, ja saada ne muutamaa päivää myöhemmin postitse kotiin. Valokuvaliikkeiden tarjoama kehitettyjen valokuvien taso onkin kirjavaa, ja onkin tärkeää hieman vertailla liikkeiden tarjoamia hintoja ja kuvanlaatua, sekä osata lähettää kuvat oikeassa formaatissa ja säädöillä liikkeeseen. Valokuvien teettämistä netitse tarjoavia liikkeitä on paljon, tässä muutama hyväksi havaittu.  Lähiaikoina suureen suosioon ovat nousseet myös lomografia ja lomokamerat.

Tiedä mitä teet valokuvien kehitysohjelmia käyttäessäsi

Monet liikkeet suosivat selaimen kautta käytettäviä java-ohjelmistoja, joilla kuvia ladata kehitettäväksi ja myös hieman muokata. On myös liikkeitä, jotka käyttävät vielä koneelle ladattavia ohjelmia, mutta ylimääräisen vaivan välttämiseksi on suositeltavaa käyttää selaimessa toimivia sovelluksia.

Eirikuva

Eirikuvan sivustojen kautta käytettävä flash-pohjainen sovellus on helpohko käyttää, ja kuvia voi ladata palveluun myös flickr- ja picassa valokuvapankkien tileiltä, mikäli omia kuvia on säilössä niissä.

Kuvat voi joko pikatilata 10×13 – 20×30 koossa joko kiiltavinä tai mattana, tai käyttää hyvin simppeliä kuvanmuokkausohjelmaa, jossa kuvia voi käännellä akselinsa ympäri, muutta mustavalkoiseksi tai seepiaväriseksi sekä lisätä tekstiä.

Valokuvat saapuvat kotiin muutamassa päivässä ja maksavat 0,09€/kpl – 0,20€/kpl kuvien määrästä riippuen. Kuvista on myös mahdollista tehdä mm. kuvakirjoja, kortteja ja julisteita.

Sivustolla on myös kattava opas onnistuneeseen valokuvaukseen.

iFolor

Ifolorilla on mahdollista lähettää kuvat suoraan selaimella tai käyttää koneelle ladattavaa kuvanlähetysohjelmistoa. Ohjelmisto löytyy niin Pc:lle kuin Macillekin. Ohjelmistolla voi rajata kuvia sekä poistaa salaman aiheuttavaa punasilmäisyyttä. Mahdollista on myös lähettää kuvat cd:llä, dvd:llä tai muistitikulla.

Kuvien teettäminen maksaa 0,19€/kpl alkaen, ja sivuilta on mahdollista tilata omilla kuvilla julisteita, valokuvakirjoja, hääalbumeita ja jopa mukeja.

Kuvien teettäminen ulkomailla

Varteenotettava vaihtoehto on myös kehityttää kuvat ulkomaalaisissa valokuvaliikkeissä. Hinnat ovat usein joitakin senttejä halvempia, mutta postikustannukset voivat nousta korkeiksi ja tavoiteltu hintaetu jäädä saavuttamatta. Hyväksi havaittu on eurooppalainen Photobox, joka mainostaa itseään Euroopan suurimmaksi valokuvien kehittäjäksi internetissä. Totta tai taru, mutta yritys on saanut varsin luotettavan maineen,  ja omaa myös suomenkieliset nettisivut. Toimistusaika noin puolitoista viikkoa. Lähtöhinta yhden kuvan kehitykselle 0,08€/kpl. Toimitusmaksut neljästä eurosta ylöspäin.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart