Työnhakija: nettibrändi kuntoon

Työnhaussa ei riitä enää pelkästään hieno ansioluettelo. Abby M. Locke kehottaa työnhakijaa päivittämään myös verkkobrandinsa niin, että eri profiileista mm. Twitterissä, Facebookissa ja Googlessa muodostuu yhtenäinen ja positiivinen kuva hakijasta.

Locke toimii urakonsultointiin erikoistuneen yrityksen Premier Writing Solutionsins palkkalistoilla. Hän kehottaa kirjoittamaan hakemuksen, joka myy omaa brandia ja korostaa vahvuuksia. Tavoitteita, jotka eivät sovi yhteen työnantajan kriteerien kanssa ei kannata mainita.

– Tutkinnot eivät sinänsä riitä nostamaan sinua hakijoiden kärkeen. Varmista, että hakemuksestasi selviää, miten pystyt hyödyttämään työnantajaa ja mikä erottaa sinut muista työnhakijoista, Locke opastaa Examiner.com-sivustolla.

Kaikkia työpaikkoja ei kannata työhakemuksessa ja ansioluettelossa listata. Keskity niihin työpaikkoihin, jotka ovat tarjonneet sinulle kokemusta joka sopii juuri hakemaasi työpaikkaan. Näistä työpaikoista kannattaa kertoa erikoisia ja ylättäviä saavutuksia ja onnistumisia, sillä toimenkuvalistojen lukeminen on puuduttavaa.

Google avuksi

Oman nimen Googlettaminen saattaa siis kannattaa eikä tuottaa pelkästään narsistista mielihyvää. Tarkkaile tuloksia joita nimesi tuo, ja mieti millainen kuva niistä työnantajalle välittyy. Tiettyjä asioita, kuten sosiaalisen median profiileita voit muokata omin avuin, mutta jos olet työnhaun kanssa tosissaan saattaa myös hakukoneoptimoinnin ammattilainen olla avuksi. Hakukoneoptimoijat ovat tottuneet muokkaamaan hakukoneen hakutulossivuja mieleiseksiin erilaisin keinoin.

1 Comment
  1. Vaikuttaa aika työläältä työnhaku jos pitää palkata ammattilainen miettimään tollasia juttuja.

    Eiköhän työnantajat edelleen arvosta ihan vaan osaamista ja kokemusta eikä mitään twittereitä.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart