Tilitoimistot

Mitä erityistä palvelua tilitoimisto oikein tarjoaa? Tosiasiassa ei välttämättä mitään. Tilitoimisto voi itse asiassa olla vain hienompi tapa ilmaista olevansa kirjanpitoyrittäjä. Taloushallintoliitto kuitenkin tarjoaa tilitoimistoille auktirisointia ja auktorisoitu tilitoimisto jo antaa odottaakin enemmän kuin pelkkä tilitoimisto tittelinä.

Tilitoimisto on läpäissyt seulan ja ollut seurannassa kaksi vuotta. Kaikki auktorisointia hakevat eivät sitä saa, eivätkä hämärän rajamailla työskentelevät sitä edes hae.

Joten siihen voi joltisenkin luottaa, että myös tulevaisuudessa palvelu pysyy korkealaatuisena. Inhimillisiltä virheiltä harvoin voi kokonaan varautua ja force majeur voi tulla väliin kun sitä vähiten kaipaisi.

Useissa tapauksissa kuitenkin suuruuden ekonomia jyllää ja tilitoimistoilla on paremmat resurssit äkkiseltään vaihtaa talousasiasi toiselle henkilölle joka mahdollisesti ainakin pintapuolisesti tietää asioistasi ja asiakkuudestasi, sekä ymmärtää alan päälle. Hyppy itsenäiseltä kirjanpitäjältä toiselle voi olla paljon kivuliaampi vaihtoehto. Tilitoimistoilla on varaa ottaa kattavammat vakuutukset, paremmat tietoverkot, kunnon back-upit ja tietoturva kaikelle asiakkuuttasi koskevalle informaatiolle ja datalle.

Kun neljä, kuusi, kahdeksan tai useampi työntekijä hoitaa caseja tietyllä voittoprosentilla jää ylimääräiseen yritysinfraan suhteellisesti enemmän käyttövaraa kuin yksityisenä toimiessa.

Tilitoimistoilla on usein myös hiukan samanlainen toimintatapa kuin lakitoimistoilla. Muutama asiantuntija laittaa viisaat päänsä yhteen säästääkseen toimistokuluissa, sihteerin palkassa ynnä muussa ja perustaa yhteisyrityksen joka maksaa kullekin tehdyn työn mukaan, jokaisen osallistuessa yritysmuodon kautta automaattisesti kustannuksiin, kaikkien näin toimiessa nauttien parempia veroetuja, sekä etuja joihin heillä ei välttämättä olisi varaa yksin toimiessaan, kuten esimerkiksi täysipäiväinen sihteeri. Vaikka sihteerin tarvitsikin koko ajan päivystämään, tosiasian on että hänellä ei kuitenkaan kaikkina aikoina ole yhden miehen yrityksessä tekemistä. Asiantuntijoiden yhteenliittymät poistavat luppoaikaa ja useamman henkilön käyttäessä samoja resursseja hyötyjä saadaan maksimoitua.

Tällöin usein tilitoimistoilla voi olla myös parempi hinnoittelukyky kuin yksin toimivilla. Kotikonttoreita ja etätyötä halveksumatta yhtään, on hyvä miettiä, verottajankin takia missä kuitit ovat, ja missä tilit ja miten nopeasti ne saadaan tarvittaessa ja onko kaikki hukassa jos jonkun läppäri unohtuu lentokentälle.

Tilitoimistoa valitessa on hyvä tavata henkilökohtaisesti asioitasi hoitava henkilö, on paljon mukavampi asioida henkilön kanssa ja vaikka itse et välttämättä perustaisi eleestä paljoa, se voi silti olla tärkeää kun mietit haluatko antaa tuntemattoman kaverin hallinnoida ja arkistoida ja tutkailla kasvottomia rahamassoja, vai haluatko summille omat kasvosi, omat tavoitteesi ja ihanteesi, sekä haaveet. Tilitoimisto voi tarjota parhaimmillaan liiketoimintaasi kasvattaa ja virtaviivaistavaa neuvontaa, pelkän paperinpyörityksen sijaan, mutta sinunkin on nähtävä vaivaa, jotta se voi toteutua.

Luotettavimmat tilitoimistot

Luotettavuuden lähteenä voidaan nähdä vakavaraisuuden ja suuren koon. Ison brändin yrityksillä ei ole varaa mokailla kasvojen menettämisen uhalla.

Tässä siis Taloussanomista poimittu listaus Suomen isoimmista ja luotettavimmista tilitoimistoista:

 1. Pretax konserni
 2. Talenom tilitoimisto
 3. Teemuaho konserni
 4. Rantalainen konserni
 5. Visma Services Infocon
 6. Lahden tilikeskus konserni
 7. Norlic Konserni
 8. Konsu Konserni
 9. Tilitoimisto Karppinen
 10. Tampereen kirjanpitotoimisto
 11. Accounting Services Tilimatic
 12. Mustori konserni
 13. Ålands FöretagsbyråXX
 14. Korhonen Oy Tili-ja kiinteistötoimisto
 15. Tietotili Consulting

Nämä kaikki viisitoista yritystä ovat tehneet yli puolitoista miljoona euroa liikevaihtoa ja ovat siis kohtuullisen suuria pelureita omalla alallaan.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart