Tililuotto

Tililuotto on tullut monelle kuluttajalle tutuksi mm. Tuohi MasterCard -kortin kautta, mutta Suomessa on tarjolla myös lukuisia muita tililuottoja. Monet vähittäistavarakaupat tekevät yhteistyötä rahoituslaitosten kanssa ja tarjoavat asiakkailleen tililuottoa yhtenä osamaksuvaihtoehtona.

Tuskin osutaan kovin väärään jos sanotaan, että nykyään myymälässä otettu tililuotto on meille suomalaisille jopa pankin asiointipisteestä haettua luottokorttia tutumpi maksuväline. Tililuotoksi lasketaan esimerkiksi luottokortilla käytettävä kulutusluotto, joka perustuu ennalta sovittuun kuukausittaiseen luottosummaan. Kuluttaja saa käyttää luottoa kuukauden aikana haluamallaan tavalla, mutta luottorajaa ei saa ylittää.

Tililuotto käytännössä

Tililuottoja on paljon ja niitä tarjoavat useat eri rahoituslaitokset. Pankkien tarjoamat tililuotot kulkevat usein nimellä Joustoluotto ja ne voivat olla myös kortittomia, mutta toimivat samalla periaatteella kuin kortilliset. Esimerkiksi Nordean tarjoama Joustoluotto on kortiton tililuotto, jonka luottoraja voi olla jopa 25 000 euroa. Kenties tutuimpia tililuottoja ovat kuitenkin erilaiset luottokortit, kuten Aktiiviraha MasterCard ja Tuohi MasterCard. Everydayn joustoluotto puolestaan on kuin luottokortti kännykässä.

Everyday on kuin luottokortti kännykässä. Saat 2000€ suuruisen luoton joka on tarpeen mukaan käytettävissäsi.

Myymäläketjuilla voi olla oma tililuottonsa, jonka ostomahdollisuus rajoittuu vain kyseisen ketjun liikkeisiin, tällainen on esimerkiksi Rautia rautakauppaketjulla. Myös useammat liikkeet voivat ryhmittyä ja myöntää tililuottokortin, joka käy kaikissa ryhmään kuuluvissa liikkeissä. Myymälöiden tarjoamien tililuottojen rahoittajana toimivat pankit ja rahoituslaitokset, kuten mm. Bauhausin ja Silmäaseman kanssa yhteistyössä toimiva ruotsalainen Resurs Bank.

Tililuoton myöntämisen ehdot

Tililuoton saaminen edellyttää moitteetonta maksuhistoriaa, säännöllisiä kuukausituloja, ja täysi-ikäisyyttä. Luottorajaan vaikuttavat hakijan tulot. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, joista osa menee suoraan korkoihin, mutta takaisin maksettu luotto palautuu takaisin käyttövaraksi, jonka voi halutessaan käyttää uudelleen limiittinsä puitteissa.

Euroloan logo
Deal
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.
Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.

Tililuottoa voi hakea pankista, suoraan luotolle myyvän myymälän tiskiltä, tai täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se liitteineen tililuottoa myöntävän tahon ilmoittamaan osoitteeseen. Päätös luoton myöntämisestä voidaan antaa välittömästi ja luotto on heti käytettävissä. Arjen pyörittämisessä tällainen joustava luottovara voi hyvinkin olla tarpeen, mutta korkoineen tarkkailtuna sen käyttö voi käydä kalliiksi. Vakuudellinen tililuotto on yleensä vakuudetonta luottoa halvempi, mutta todellinen luoton tarve kannattaa laskea tarkoin ennen luoton hakemista.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart