Tekstarilaina

Pikavipit ovat mielletty tekstarilainoiksi. Tämä on kuitenkin osittain virheellinen näkemys, sillä pikavippiä on mahdollista ottaa myös ilman tekstiviestiä. Vielä vuosi sitten vippiä oli käytännössä mahdotonta saada ilman omissa nimissä olevaa puhelinliittymää, mutta nykyään pikavippiä saa myös ilmaisella verkkohakemuksella sekä jopa puhelimitse. Ilmainen verkkohakemus onkin edullisuudessa se paras vaihtoehto, mutta tekstitse otettavat pikalainat saattavat myös olla tarpeellisiä, sillä vipin voi ottaa helposti ja rahat tulevat tilille muutamassa minuutissa.

Hae nyt edullinen tekstarilaina!

Ovatko pikavipit tekstarilainoja?

Ovat, ja eivät ole. Pikavippien tullessa markkinoille vuonna 2005, sai tätä nopeaa lainaa pelkästään tekstiviestitse. Nyt 6 vuotta myöhemmin vippiä voi ottaa monella eri tavalla. Nopeaa, pientä lainaa saa niin tekstiviestillä, verkkohakemuksella ja soittamalla maksulliseen numeroon.
Vuodet 2005-2009 olivatkin tekstiviestitse otettavien pikavippien kulta-aikaa. Kun lainaa sai otettua keskellä yötä baarista kahdella tekstiviestillä, oli ala hyvin kannattava. Lainsäädännön muutoksen jälkeen etämyyntilainaa sai tilittää asiakkaiden tileille ainoastaan välillä 7-23. Myös tupas-verkkopankkitunnistautuminen tehtiin pakolliseksi väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Nykyään pikavipin ottaminen vaatii aina myös tietokonetta. Uusien asiakkaiden tulee tunnistautua oman pankkinsa verkkopankkitunnuksilla. Tupas-palvelun kautta saa käyttöönsä henkilökohtaisen pin-koodin, jolla voi jatkossa ottaa lainaa pelkästään tekstiviestillä.

Tekstarilainan edut ja haitat

Tekstarilainan edut ovat sen helppous. Lainahakemuksen voi tallettaa omaaan puhelimeen luonnokseksi, jolloin muutamalla napin painalluksella saa rahat tilille. Nopeudella ja helppoudella on myös hintansa. Miksi maksaa useita euroja tekstiviestikuluja kun lainan voi hakea ilmaiseksi verkkohakemuksella? Varsinkin kun niin monella on kännykässä käytössää mobiililaajakaista, jonka avulla nettihakemuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa.
Niihin pikavippipalveluihin, jotka tarjoavat lainojaan pelkästään tekstiviestitse, kannattaakin suhtautua suurella varauksella. Koko ala on kärsinyt monista yrittäjistä, jotka rahoittavat toimintansa pelkillä tekstiviestimaksuilla ilman aikomustakaan myöntää lainaa. Esimerkiksi Europankki lähetti mainostusmielessä vanhoille asiakkailleen, että täysin sattumavaraisiin numeroihin viestejä, joissa esitettiin lainatarjous ja vastaamalla viestiin sai rahat tilille. Mikäli usean euron hintaiseen viestiin vastasi, sai paluuviestinä kielteisen lainapäätöksen.
Luotettavuuden merkki onkin, että lainapalvelu tarjoaa maksullisen tekstiviestin lisäksi ilmaista verkkohakemusta.

Myös tekstiviestin hinnoissa on eroa. ”Tuomon tupien” myöntämiä lainoja on mahdollista hakea ainoastaan tekstiviestitse hintaan 3€/viesti. Yhteensä kustannuksia tulee siis 6 euroa.
Amex Rahoitus, jolla on useita lainapalveluita, veloittaa yhdestä tekstiviestistä huimat 5 euroa! Lainanhaku maksaakin siis yhteensä 10 euroa!
Lisäksi palvelut saattavat veloittaa virheellisistä viesteistä ”ylimääräisiä käsittelykuluja”. Jos viestissä on yksikin väärä merkki tai kirjoitusvirhe, niin asian käsittelemisestä saatetaan veloittaa jopa 5 euroa ylimääräistä! Nämä palvelut ovatkin lähes poikkeuksetta huijarien luomia, joita kannattaa välttää jos vain mahdollista.

Tekstiviestillä lainaa kannattaakin hakea vain niistä palveluista, joista lainaa voi hakea myös ilmaisella verkkohakemuksella. Silloin ei todennäköisesti joudu tekstiviestihuijauksen kohteeksi. Yli 3 euroa ei myöskään tulisi maksaa yhdestä tekstiviestistä. Paras tapa hakea pikavippiä on ilmainen verkkohakemus, mutta kiireellisen rahantarpeen koittaessa tekstiviestitse haettava laina on harkinnan arvoinen.

[hana-code-insert name=’Pikavipit’ /]

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart