Säästä tinkimättä mukavuuksista

Säästämisen ongelmana usein se, että omasta elintasostaan joutuu kohtuuttomasti tinkimään. Meidän mielestä raha on käyttöväline, jota käyttämällä tuottaa mielihyvää itselleen. Rahan käyttämisellä on myös suurempi yhteiskunnallinen merkitys: palveluita käyttämällä ja tuotteita ostamalla luodaan hyvinvointia ja työpaikkoja. Rahan panttaaminen tilillä onkin typerää, eikä siitä hyödy kuin pienen marginaalisen koron verran. Käytä siis rahaa, mutta tee se viisaasti! Älä luovu niistä asioista jotka piristävät arkeasi mutta mieti mistä voisit luopua tai mitkä asiat voisit tehdä edullisemminkin. Tässä muutamia vinkkejä, joilla katkaiset turhat menoerät.

Myy turhat tavarat pois netissä ja heitä loput roskiin

Ihminen on alkujaan keräilijä, joka hyödynsi luonnon antimia ja säilöi niitä pahan päivän varalle. Ennen meidät elossa pitänyt säilömisvimma aiheuttaa kuitenkin monelle nykyaikana harmaita hiuksia. Kaapit pursuavat turhaa tavaraa, hyödytöntä roskaa jolla on tunnearvoa ja josta ei raaski luopua. Myy vanhat rojut pois esimerkiksi Huuto.netissä tai Tori.fi:ssä ja vie pienemmät tavarat itsepalvelukirpputorille. Vältä tavallisia kirpputoreja joissa seisot itse myymässä sillä aika on rahaa, ellet sitten masokistisesti tykkää seisoskella turhanpanttina tuntikausia pölyisessä hallissa.

Mieti, millä tavaroillasi on todellista tunnearvoa. Vie vanhat vaatteet jotka eivät mene kaupaksi, mutta ovat ehjiä ja puhtaita vaatteiden kierrätykseen. Heitä loput roskiin. Miksi? Koska asumisvalintoja tehdessään ihmiset hankkivat tarvettaan isomman asunnon koska tavaraa on niin paljon. Maksa vain neliöistä joita käytät. Huomaat että kaksio todella riittää kahdelle ihmiselle, kun menneiden vuosien muistoja ei tarvitse ottaa mukaan.

Älä osta paskaa

Älä osta paskaa. Vältä rihkamaa. Säästä ympäristöä ja pidemmällä aikavälillä myös kukkaroasi ostamalla laadukkaita vaatteita ja tavaroita. Vaikka merkkivaatteet eivät aina ole sen kestävämpiä kuin halvat rihkamat, ovat ne usein kuitenkin parempaa laatua ja ainakin niiden haluttavuus ja sitä kautta jälleenmyyntiarvo on suurempi. Sijoita itseesi ja mieti myös tavaroiden jälleenmyyntiarvoa. Älä osta joka kesä ja jokaisella etelänmatkalla viiden euron poskireiskoja, vaan osta kerralla laadukkaat merkkiaurinkolasit. Älä osta parinkympin kauluspaitoja vaan sijoita kunnon paitoihin. Ota itsestäsi mitat ja tilaa ne suoraan valmistajalta ulkomailta.
Yksi hieno esimerkki, joka puhuu laadukkaiden vaatteiden hankkimisen puolesta ovat kengät. Mikäli ostat muutaman parin laadukkaita kenkiä, kestävät ne oikein huollettuina jopa vuosikymmenen. Onkin surullista huomata kuinka ihmiset vieläkin sortuvat alle sadan euron kenkiin joiden elinikä on puolesta vuodesta vuoteen.

Älä luovu kaikista mukavuuksista säästäessäsi

Älä luovu mukavuuksista. Mikäli päivittäinen kahvilakäynti tai lounas mielipaikassasi on henkisen hyvinvoinnin takia tärkeää, älä luovu tavoistasi. Säästämisen ei pitäisi tuntua työltä ja liika kitsastelu elämässä ei ole hyväksi. Mieti kuitenkin valintojasi. Kahvilassa ostetun kahvikupin hintaan sisältyy myös oikeus istua kahvilassa, joten kolmenkin euron kahvin hinta on oikeutettu. Mutta älä osta take away – kahvia vain mennäksesi juomaan sen työpaikalle. Euronkin mukaan otettava kahvi on hinnaltaan kallis, jos voit keittää kahvit työpaikallasi.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart