Putkiremontti edullisesti

Apua! Putkiremontti on tulossa ja moni kauhistelee remontin hintaa. Keskimäärin pääkaupuniseudulla putkiremontista joutuu maksamaan 500 euroa neliöltä, muualla päin Suomea 50 euroa vähemmän. 70 neliön kaupunkiasunnon putkiremontista joutuukin maksamaan noin 35 000 euroa. Moni joutuu ottamaan tätä varten lainaa. Asunnon arvoon putkiremontti tietysti vaikuttaa hyvin positiivisesti, mutta varsinaisen remontin lisäksi on otettava huomioon remontin pitkä kesto, jonka aikana voi joutua tekemään erikoisratkaisuja oman asumisensa suhteen. Myös asunnossa ramppaavat putkimiehet sekä alati kuuluva remonttimelu harvoja miellyttävät. Valitettavasti jopa yli puolet hinnasta, ja remonttiin kuluvasta ajasta on työtä, joka ei olisi välttämätöntä tehdä.

Suurin osa putkiremonttien hinnasta on ylimääräistä

Putkiremontin hurjat hinnat ovat ihmetyttäneet jo pitkään omistusasujia. Asunto-osakeyhtiön hallituksen hyväksymä remonttitarjous ei välttämättä kaikkien mielestä olekaan tarjous ja hintakilpailutuksen halvin, vaan kiskurihintainen, johon on sisällytetty kaikki mahdollinen piikkaamisesta uusiin keittiökalusteisiin asti. Jo pelkkä pintaremontti keittiössä ja kylpyhuoneessa maksaa 99 euroa neliöltä. Sähkötyöt maksavat putkiremontin yhteydessä 106 euroa neliöltä, ja ilmanvaihdon vaihtaminen uuteen 13 euroa. Mikäli nämä työt, jotka eivät ole välttämättömiä jätetään pois, jää remontille hintaa 293 euroa neliöltä.

Budjettiremontoija miettii myös ainoastaan kevyen putkiremontin tekemistä. Remontin ehdottomasti kallein osuus on piikkaaminen eli putkien repiminen pois. Kun seinää ja kaakelia poistetaan putkien saamiseksi, täytyy uusien putkien asetamisen jälkeen myös laittaa uudet seinät ja kaakelit tilalle. Näin radikaalin remontin tarve on kyseenalaistettu. Esimerkiksi eläkkeelle jäänyt arkkitehti Bengt-Vilhelm Levónin mielestä kylpyhuoneita ei tarvitsisi repiä auki.

Ruotsissa putkiremontteja tehdään pääsääntöisesti kevyellä remonttitavalla, jossa putkia sukitetaan, eli sisään laitetaan polyesterihuopaa. Huonoja kokemuksia tästä tyylistä ei ole, ja sukittaminen säästäisikin asunnon kalliilta ja aikaa vievältä piikkaamiselta ja pinnoituksen uusimiselta. Vakuutusyhtiöt ovat kuitenkin suhtautuneet uusiin, kevyempiin putkiremontointimenetelmiin varovaisesti. Täyttä takuuta samanlaisesta kestosta ei ole, joten kiinteistövakuutusten hinnat ovat nousseet niissä kiinteistöissä, joissa esimerkiksi sukitusta on käytetty. Saavutettu hintaetu voikin kutistua kallistuneiden vakuutusmaksujen takia.

Kokonaisvaltaisten ratkaisujen sijaan korjataan vain välttämätön

Kokonaisvaltaisten ratkaisujen sijaan talonyhtiön hallituksen tulisikin tulisikin olla  paremmin valveutuneita siitä, mitä putkiremontissa todella tulee uusia, ja mikä on  ylimääräistä.

Lähes aina yhtiökokouksessa osakkaat äänestävätkin valmiista  hankkeista, jotka ovat ammattilaiset tehneet. Tarpeiden tietäminen kaiken perusta, ja  turhasta ei kannatakaan maksaa, varsinkin kun keittiön tai kylpyhuoneen pintaremontti (kylpyhuoneremontti)  ei enää näy asunnon myyntihinnassa yhtä kokonaismääräisenä kuin ennen, sillä uudet  asukkaat muuttaessaan usein remppaavat keittiön ja kylpyhuoneen mieleisekseen.

Putkiremontit rahakasta bisnestä

Seuraavan kymmenen vuoden aikana putkimiehillä tulee riittämään töitä.  Putkiremontteja tullaan tekemään 6 miljardin euron edestä asuntokannan vanhetessa ja  talonyhtiöt voivatkin pienellä paneutumisella säästää jopa yli puolet putkiremontin  hinnasta. Viemäri- ja putkityöt kun maksavat remontissa vain 100 euroa neliöltä.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart