Pikalainat heti tilille?

Elämässä tulee vastaan tilanteita, jolloin tilipussi tyhjenee ennen aikojaan. Yllättäviä menoja voi tulla, vaikka omaa taloutta pyrkisikin suunnittelemaan etukäteen. Muutamaa satasta varten on yleensä turha ottaa isoa pankkilainaa, jonka hakeminen vie aikaa ja vaatii useimmiten vakuudet tai takaajan. Aina pankkilainaa ei edes saa, jos tulotaso ei ole riittävä. Kun lainatarve on verrattain pieni ja lyhytaikainen, kannattaakin miettiä pienlainan hakemista.

Lainoja joka lähtöön

Pien- eli pikalaina on lyhytaikainen melko pieni laina, jonka saa ilman vakuuksia ja takaajia. Luoton käyttötarkoitusta ei tarvitse selitellä luottoa hakiessa ja rahat saa tilille nopeasti lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen.

Haettavissa olevat summat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Takaisinmaksuaika riippuu valitusta lainasummasta ja asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Useimmiten takaisinmaksuaikaa on mahdollista myös pidentää tarvittaessa lisämaksua vastaan.

Pikalainaa ei oikeastaan kannata hakea: edulliset lainat muualta

Me emme ymmärrä miksi hakisit pikalainaa mutta jos niin aiot tehdä, valitse luotettava toimija kuten Ferratum. Jos sinulla on aikaa odottaa hetki, kannattaa laina hakea mieluiten omasta pankista. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, on mahdollista hakea netistä lainaa paljon edullisemmin. Katso tämä lista: lainat edullisesti 100€ – 15000€

Nopeaa ja joustavaa

Tyypillisesti pienlainoja haetaan tekstiviestillä tai suoraan verkossa. Asiakkaan henkilöllisyys varmennetaan jollakin varmalla tavalla kuten verkkopankkitunnuksilla. Luottotietojen pitää olla kunnossa myös pienlainaa haettaessa, mutta esimerkiksi työ- tai palkkatodistuksia ei tarvitse esittää.

Suurin osa pikavippiyrityksistä maksaa haetut lainat asiakkaan tileille heti lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen lainapalvelun aukioloaikoina ja asiakas saa rahat käyttöönsä jopa vartissa. Luottoja ei kuitenkaan lain mukaan saa maksaa yöaikaan, joten klo 23-8 välillä haetut luotot käsitellään ja siirretään asiakkaiden tileille vasta seuraavana aamuna. Kannattaa myös huomioida, että pankkiyhteydestä riippuen lainan näkymiseen tilillä voi mennä useampi päivä. Pankit, joiden tileille rahat siirtyvät heti, on luoteltu luotonantajan verkkosivuilla ja lainaehdoissa.

Vertailu kannattaa

Pikalainoja tarjoavia yrityksiä on markkinoilla todella paljon ja uusia syntyy kaiken aikaa, sillä kilpailu asiakkaista on kovaa. Yleensä alalla pidempään toimineen yritykset ovat luotettavimpia, mutta etenkin luoton kuluissa voi olla hyvinkin suuria eroja eri toimijoiden välillä.

Ennen luoton hakemista kannattaakin tutustua lainaehtoihin huolella ja vertailla eri yrityksiä. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota luoton todelliseen vuosikorkoon, jossa on huomioitu kaikki luottoon liittyvät kulut. Esimerkiksi halpakorkoinen pikaluotto voi tulla yllättävän kalliiksi, jos siitä peritään korkea avausmaksu tai kuukausittainen luotonhoitomaksu.

Ferratumista lainaa ilman piilokuluja

Ferratum myöntää lyhytkestoisia pienlainoja eli niin sanottuja pikavippejä arjen yllättäviin menoihin. Ferratumin lainoissa ei ole piilokuluja, ja niiden hakeminen on maksutonta. Myös asiakaspalvelu auttaa lainoja koskevissa kysymyksissä ilmaiseksi. Lainasummat maksetaan tilille heti. Ferratum on luotettava: se on myöntänyt jo yli 1,5 miljoonaa lainaa ja on yksi Pohjoismaiden johtavista pienlainapalveluista. Ferratumin palveluun voi tutustua osoitteessa www.ferratum.fi.

Kuka voi saada lainaa?

Ferratumin lainapalvelu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille luottokelpoisille henkilöille. Asiakkaalla tulee olla sähköpostiosoite ja oma GSM-liittymä. Rahaa voi hakea vain henkilökohtaiselle tilille, vakuuksia tai takaajia ei tarvita

Miten lainaa haetaan?

Lainaa haetaan ensimmäisellä kerralla netistä ja jatkossa joko netistä tai tekstiviestillä. Lainaa voi hakea vuorokauden ympäri, ja lainahakemukset käsitellään päivittäin saapumisjärjestyksessä.

Ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa palveluun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Hakemukseen kirjataan haluttu lainasumma ja -aika ja yhteystiedot. Lainapäätöksestä ilmoitetaan nopeasti tekstiviestillä ja myönteisen päätöksen jälkeen rahat siirretään heti tilille.

Ensimmäisen lainahakemuksen jälkeen lainaa voi hakea joko netistä tai tekstiviestillä. Hakemusta varten tarvitaan henkilökohtainen PIN-koodi, jonka Ferratum lähettää asiakkaille ensimmäisen hakemuksen yhteydessä.

Ferratumin sivut toimivat myös älypuhelimella osoitteessa m.ferratum.fi. Älypuhelinpalvelussa lainaa voi hakea mobiilisti.

Paljonko voi saada lainaa?

Lainaa myönnetään 50-1000 euroa kerrallaan, ja takaisinmaksuaika vaihtelee 15-90 päivän välillä. Uusille asiakkaille myönnetään korkeintaan 600 euroa lainaa, vanhat luottoasiakkaat voivat saada jopa tuhat euroa.

Ferratum myöntää myös isompia PlusLoan-kulutusluottoja. Lainat ovat suuruudeltaan 500-1500 euroa, ja niiden takaisinmaksuaika on 6-15 kuukautta.

Lainan takaisinmaksu

Laina-aika alkaa heti, kun asiakas saa lainarahat tilille. Lainan takaisinmaksupäivä eli eräpäivä on 15-90 päivän kuluttua lainan myöntämisestä riippuen asiakkaan valinnasta. Lasku lainasta lähetetään asiakkaalle kotiin, ja asiakas maksaa lainan korkoineen ja kuluineen viitesiirtolomakkeella.

Asiakas voi halutessaan maksaa lainan tai osan siitä jo ennen eräpäivää.

Maksamatta jääneet laskut ilmoitetaan luottotietoreksisteriin jos maksu viivästyy yli 60 päivää kirjallisesta maksukehotuksesta.

Lainan korot ja kulut

Pikavipin korot ja kulut riippuvat lainasummasta ja valitusta takaisinmaksuajasta. Todellinen vuosikorko vaihtelee noin 400% ja 5500% välillä: esimerkiksi 600 euron laina 90 päivän maksuajalla maksaa todellisuudessa 780 euroa, jolloin todellinen vuosikorko on 411,67 prosenttia.  Sadan euron laina 15 päivän maksuajalla maksaa 118 euroa, jolloin todelliseksi vuosikoroksi tulee 5512,13 prosenttia. Korkoja ja kuluja voi kätevästi vertailla Ferratumin nettisivuilla osoittessa www.ferratum.fi.

Lainasanastoa

Hämmentääkö lainatermistö vuosikorkoineen, kuukausierineen ja PIN-koodeineen? Ferratumin sivuilla osoitteessa www.ferratum.fi/pikavippi-usein-kysyttya/sanasto selitetään seikkaperäisesti, mitä termiviidakolla tarkoitetaan.

 

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart