Ovatko rikkaat tulossa takaisin?

Luksus-shoppailu on tulossa takaisin hitaasti mutta varmasti. Ennen kuin talous lähtee kunnolla käyntiin pitää yritysten tosin laittaa huomattavasti paukkuja siihen, että ihmiset uskaltavat ostaa.

Alkaako ihmisillä taas olla ylimääräistä rahaa käytettävissä? Vuosisadan alun noususta teki hauskaa shoppailu- ja kulutus, joka näyttää hentoja signaaleja palaamisesta. Näin voi päätellä seuraavista syistä.

Syy numero yksi: ruokaan panostetaan taas. Vaikka ravintolat pärjäävät vielä kiikun kaakun ovat nekin optimistisempia ja luomuruoka on ollut selvästi koholla, etenkin Amerikassa. Tämä on erittäin hyvä merkki sillä luomu on jotain johon ei laiteta rahaa jos ei ole hieman ylimääräistä.

Syy numero kaksi: asuntojen hinnat ovat pilvissä. Vuosina 2008-2009 tultiin hieman alas mutta nyt asuntomarkkinoilla nautitaan (ja kärsitään) taas ennätyskorkeista hinnoista. Pienet asunnot menevät kuin kuumille kiville mutta isommankaan myyminen ei ole mahdotonta. Amerikassa tilanne on vielä hullumpi – luksusasuntojen myyntimäärät ovat jo palautuneet romahdusta edeltäneelle tasolle.

Syy numero kolme: ihmiset panostavat taas luksukseen. Maailman tilasta kertoo jotain se, että timantti- ja koruyritys Tiffany’s julkaisi erittäin hyvän tuloksen vuoden 2010 ensimmäiseltä neljännekseltä. Myös mm. botoksiin ja luksusvaatteetteisiin erikoistuneet yritykset ovat tehneet erittäin hyviä tuloksia.

Kun kalliit asunnot, botoksi ja timantit myyvät hyvin on erittäin todennäköistä, että rikkaat ovat tulossa takaisin.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart