Ongelmayrityksen myyminen

Ruusuiset tarinat miljoonia tahkovista yrityksistä jonka perustajat nauttivat elämästä mukavien osinkotulojen muodossa ovat toki totta, mutta suuresta osasta yrityksiä ei tällaista menestystarinaa löydy. Suurin osa yrityksistä työllistääkin lähinnä perustajansa sekä ehkä muutaman muun ihmisen siinä ohessa. Miljoonia ei tule, mutta mukavaa ja varmaa elantoa silti. Suomessa on kuitenkin monen monta ongelmayritystä, jossa unelmat ja todellisuus eivät ole ikinä kohdanneet. Pahimmillaan yrityksestä voi tulla riippakivi, joka syö kaiken tuoton, talon sekä ajaa omistajan ja hänen perheensä pahoihin velkavaikeuksiin. Ongelmat onkin hyvä huomata ajoissa ja luopua omasta yrityksestään. Vaikka yrityksestä luopuminen voi tuntua oman lapsen menettämiseltä, ei se voita sitä helpottuneisuuden tunnetta, joka syntyy velkaongelmaisen yrityksen luopumisesta.

Yritys ei kannata. Ongelmat sen taustalla ovat yleensä liikeideassa ja/tai osaamattomassa yrityksen johdossa. Pätevä remonttimies voi olla erittäin hyvä yrityksen johtaja, mutta yleensä näin ei ole. Tilanteeseen kannattaakin etsiä rohkeita ratkaisuja, esimerkiksi ammattilaisen palkkaamisen yrityksen toimitusjohtajaksi. Näin voi itse keskittyä omiin vahvuuksiinsa ja yrityksen päivittäisen byrokratian sekä kehityksen voi huoletta jättää toimitusjohtajan harteille. Mahdollista onkin hankkia taloushallinnon ammattilainen toimitusjohtajaksi alihankkijapalveluna ongelmayrityksiin erikoistuneista yrityksistä.

Talousvaikeuksissa olevan yrityksen myyminen

Mikäli yrityksesi on ajautunut hankaliin vaikeuksiin, voi helpointa olla firman myyminen pois. Mutta kuka ostaisi kannattamattoman ja pahasti velkaantuneen yrityksen? Näillekin on ottajia, sillä esimerkiksi Kunnia Finans Oy sekä Asiakasturva Oy ostavat osakeyhtiöitä riippumatta niiden kannattavuudesta. Ostot voidaan tehdä niin, että myyntipäivästä alkaen yhtiöin hallituksessa ovat uudet jäsenet, jolloin vastuuta myytipäivän jälkeen tehdyistä päätöksistä ei lankea vanhoille hallituksen jäsenille.

Kuinka myynti sitten käytännössä tapahtuu? Esimerkiksi Kunnia Finans Oy myy 3 000 – 5 000 euron hintaista kokonaispakettia, johon sisältyy uudet omistajat, kauppakirjat, hallituksen muutokset, toimitusjohtajat, vastuunalaiset yhtiömiehet, varainsiirtoverot sekä kaupparekisterikirjat.

Konkurssikypsän tai muuten ongelmaisen yrityksen myyminen on itse konkurssia huomattavasti helpompi ja ongelmattomampi tapa päästä eroon tappiollisesta liiketoiminnasta. Vaikka oman yrityksen myymisestä pitää itse käytännössä maksaa useita tuhansia euroja, tulee se loppuen lopuksi huomattavasti konkurssijärjestelyitä halvemmaksi.

Miksi kukaan haluaisi ostaa kannattamattoman yrityksen

Kieltämättä herää kysymys, miksi kukaan haluaisi ostaa kannattamattomia yrityksiä. Ongelmayhtiöitä ostavat veloittavat erilaisina järjestelypalkkioina keskimäärin 3 000 – 10 000 euroa, joka voi olla pieni hinta myyjälle joka haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Yrityksiä ostavat ovatkin suurimmalta osalta lakiasiaintoimistoja, jotka realisoivat ostettujen yritysten omaisuutta. Toisaalta, mitä realisoitavaa esimerkiksi olisi pöytälaatikkofirmassa, johon on kiinnitetty golf-osake, joka tuottaa kuukausittaisten suurten vastikkeiden takia suunnattoman määrän tappiota? Tästä varsin yleisestä tavasta päästä eroon tappiota tuottavasta golf-osakkeesta on tehnyt jutun esimerkiksi Ylen Kuningaskuluttaja.

Väliaikainen omistajanvaihdos avioeron ajaksi

Ongelmayritysten ostoon erikoistuneet yritykset tarjoavat myös palveluita avioeron lähetyessä. Kätevä tapa estää puolison oikeus omaan omaisuuteen on tehdä väliaikainen omistajanvaihdos, jossa oma yritys ostetaan pois avioeron ajaksi.

1 Comment
  1. Lista yhtiöistä jotka ostaa yhtiöitä velkoineen ja vastuineen

    http://www.konkurssikonsultit.com/

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart