Oikea mustekasetti

Mustekasetteja valittaessa kuluttaja on usein ymmällään, mitkä mustekasetit sopivat omaan tulostetimeen, käyttääkö valmistajan omia, kolmannen osapuolen vai täytettyjä mustekasetteja. Tietotekniikassa on ominaista, että eri merkkien sekä ärsyttävämmin eri mallien älillä ei ole minkäänlaista yhteensopivuutta oheistuotteissa, ja tulostinteollisuus onkin etunenässä ottanut käyttöön tuhat erilaista standardia oman tuottavuutensa kasvattamiseksi. Tämä hyvin ärsyttävä, ja käyttäjille harmaita hiuksia aiheuttavan standardoinnin kanssa on vielä toistaiseksi vain elettävä, ja pienellä vaivannäollä löytääkin tulostimeensa sopivan, ja tarpeitaan vastaavan mustekasetin. Kasetteja on myös monenlaisia, löytyy niin valmistajan omia, kopio- kuin uusiotäytettyjä mustekasetteja. Mustekasettivalmistajien paljous sekoittaa pakkaa entisestään, ja ostoksille mennessä on oltava hyvin tarkkana, että ostaa omaan tulostimeensa sopivan kasetin, varsinkin jos on ostamassa kolmansien valmistajien kasetteja.

Valmistajan oma mustekasetti tuottaa parhaimman laadun

Valmistajan omat mustekasetit tuottavat parhaimman mahdollisen laadun. Kolmansien valmistajien kasetit ovat aitoja rutkasti halvempia, ja pystyvät varsin tarkasti matkimaan aitojen kasettien väriaineiden koostumuksia, mutta alkuperäiset, tulostimeen parhaiten optimoidet väriaineiden reseptit ovat suuria liikesalaisuuksia. Valmistajat yleensä lisäävätkin printtereiden takuuehtoihin kohdan, jossa takuu raukeaa muiden mustekasettivalmistajien tuotteita käytettäessä. Kannattaakin harkita, haluaako maksaa hieman enemmän ja saada paremman mustelaadun, vai käyttää jopa puolet halvempia kolmansien valmistajien mustekasetti ja menettää takuun samalla.

Oman käyttötarpeen selvittämällä voi puntaroida, olisiko aidot mustekasetit paras vaihtoehto omaan tulostustarpeeseen. Ero tulostinvalmistajan, ja muiden valmistajien välillä ei ole suuri, eikä näkyvä pelkkää tekstiä tulostettaessa, mutta aitoja kasetteja voikin suositella väritulostusta, sekä varsinkin valokuvia printattaessa.

Mutta kopiokasetit ovat halpoja

Plagijoiden valmistamat kasetit ovat tuplasti printterivalmistajan omia kasetteja halvempia, ja ehdottomasti suositeltavia, mikäli tulostelee pelkästään tekstiä. Valokuvia ja värikuvia tulostettaessa suositeltavaa on käyttää valmistajien omia kasetteja. Varma valinta myös satunnaistulostelijoille, eipä harmita niin paljoa, jos muste kuivuu käyttämättömyyttään.

Ekopatruunat eli uudelleen täytetyt mustekasetit

Euroopan Unionin printterimarkkinoille laadittu direktiivi määrä, ettei mustekasettien uusiokäyttöä tule kohtuuttomasti vaikeuttaa. Tämä onkin luonut aitojen ja kopiokasettien rinnalle ekopatruunat eli uudelleen täytetyt mustekasetit. Valmistajat ovat velvoitettu keräämään käytetyt kasetit takaisin (joiden palauttaminen ei tosin vieläkään helppoa ole), vastuullisimmat heistä maksavat jopa postimaksun. Palautusprosentti lienee marginaalinen. Täysin syyttä suotta. Musteen loppuessa kasetin kirjoituspää on vielä täysin kunnossa, ja kestää jopa viiden täyttökerran verran ennenkuin tulostuslaatu kohtuuttomasti kärsii. Ekopatruunat ovatkin ympäristötietoisen ja vastuullisen kuluttajan valinta, ja ovat huomattavasti uusia halvempia. Huonoja puolia ovat mahdollisesti sisälle jääneet ilmakuplat sekä mustemäärän näyttämisen virheellisyys. Ei kannatakaan luottaa printterin ilmoittamaan jäljellä olevaan mustemäärään, sillä mustetta usein on vielä jäljellä siinä vaiheessa, kun mittari ilmoittaa sen jo loppuneen. Tarkkana pitää olla, sillä jos muste loppuu ja yrittää tulostaa, kirjoituspää vaurioituu. Tosimiehet ja naiset tietenkin täyttävät patruunansa itse injektioneulalla. Itsetäyttöpakkauksia myydään parilla kympillä. Työ on sotkuista, mutta tulostaminen halpaa.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart