Tämän artikkelin lukemalla opit ottamaan pikavipin ilmaiseksi!
Pikavipit ovat tunnettuja äärimmäisen korkeista koroista. Pikavippi on kuitenkin mahdollista ottaa hyvinkin edullisesti, lähes ilman kuluja, sillä pikavipit ovat kulutusluottoja, ja luottojen myynti internetissä täyttää etämyynnin kriteerit jossa kuluttajansuojalain mukaan asiakkaalla tulee olla 14 vuorokauden peruutusoikeus. Tämän artikkelin tiedot ovat osin vanhentuneet, kannattaa lukea uutta tietoa täältä.
Koska pikavipeissä lainantarve on, tai ainakin pitäisi olla hyvin lyhytaikainen, on pikavippiyrityksiltä mahdollista saada rahaa lainaksi peruuttamalla sopimus ja maksamalla ainoastaan todellinen vuosikorko siltä ajalta, jolloin raha on ollut käytössäsi, mikäli lainaehdoissa on maininta koronmaksusta peruutustapauksissa. Fuskausta? Sopimuksen hengen rikkomista? Lain sallii peruuttaa sopimuksen, mutta jokainen voi itse pohtia, onko tämä moraalisesti oikein. Niin tai näin, Omaraha.org – kertoo kuinka hankit itsellesi pikavipin lähes kuluitta!
Näin otat pikavipin ilmaiseksi
Tällä keinolla pystyt hakemaan pikavipin tai kulutusluoton lähes kuluitta kaikista pikavippiyrityksistä. Kaikkien pikavippipalveluiden lainaehdoissa tulisi olla maininta kuluttajan oikeudesta perua laina 14 vuorokauden kuluessa. Vaikka tätä ei lainaehdoissa lukisi, se ei poista kuluttajan oikeutta perua sopimusta koska kuluttajansuojalaki on kuluttajan hyväksi pakottava.
Kun otat pikavipin, tarkista mitä lainaehdoissa sanotaan sopimuksen perumisesta. Lainanmyöntäjä saa periä todellista vuosikorkoa siltä ajalta, jolloin lainaraha on ollut asiakkaan käytössä. Mikäli tästä ei ole mainintaa lainaehdoissa, ei korkoa saa periä. Kannattaakin valita yritys, jonka lainaehdoissa ei lue mainintaa sopimuksen peruutuksesta, tai ainakaan korosta.
Kun olet ottanut pikavipin, ilmoita yrityksen asiakaspalveluun haluavasi perua sopimuksen. Ilmoituksen peruutuksesta voi tehdä joko sähköisesti tai postitse. Monet pikavippiyritykset eivät ole edes tietoisia kuluttajansuojalain mukaisesta mahdollisuudesta perua pikavippi, joten asiakkaan kannattaa kirjallisesti mainita kuluttajansuojalain 7 luvun 20 pykälästä.
Mikäli laina-ajalta peruutustapauksessa on maksettava korkoa, tulee peruutusilmoituksessa myös mainita, milloin haluat pikavipin palauttaa, jolloin lainaan lasketaan korko. Mikäli palautuspäivää ei erikseen ilmoiteta, lasketaan korko 30 vuorokauden ajalta.
Peruutusoikeuden laajamittainen käyttö tappaisi pikavipit
Lähes kaikki ihmiset maksavat pikavipin sopimusehdoissa lukevien hintojen mukaisesti, ja tästä syystä pikavippiyritykset tekevät huimaa tulosta. Tämä kuluttajansuojalain antama peruutusmahdollisuus kuitenkin laajamittaisesti käytettynä lopettaisi koko pikavippialan.
Kannattaakin harkita, haluaako tätä peruutusoikeutta hyödyntää. Asiakkaiden laajamittainen peruutusoikeuden käyttö voisi toisaalta olla erittäin hyväkin asia, sillä pikavippien korot ovat vieläkin aivan liian korkeita, ja laajamittaiset peruutukset saisivatkin vippiyritykset varpailleen. Tarkan euron vartija hankkiikin pikavipin halvimmalla mahdollisella tavalla, keinoja kaihtamatta.
[hana-code-insert name=’Pikavipit’ /]
Onko tämä nyt lainkaan rehellinen tapa toimia?
Vaikuttaa vähän samalta kuin se, että menet vaatekauppaan ja ostat juhlavaatteet, käytät niitä kerran ja viet takaisin kauppaan. Huijausta ja ryöstöä. Vaatteet ovat varmaan juuri tämän takia niin kalliita!
Kohta pikavipeistäkin tulee kalliita!
Pikavipin peruminen on täysin laillista, peruuttamisoikeus lukee sopimusehdoissa jotka luotonantaja ja -ottaja hyväksyvät lainatessa rahaa.
Fiksuinta on jättää laina kokonaan ottamatta. Silloin pikavippifirma ei saa sinulta euroakaan.
”Kohta pikavipeistäkin tulee kalliita!”
No eikös ne oo ollu sitä alusta asti?