Myy kultaesineesi – Kulta rahaksi

Kullan maailmanmarkkinahinnan nousu on kasvattanut kullan rahaksi muuttamisen suosiota. Itselle tarpeettomien kultaesineiden ja -korujen myyminen onkin oiva tapa saada hieman ylimääräistä käteistä tilin jatkeeksi. Kullasta ei kuitenkaan kannata luopua hetken mielijohteesta, sillä ostajien välillä on huomattavia hintaeroja. Luonnollisesti kannattaa varmistua myös siitä, ettei jonkin esineen itseisarvo ole suurempi kuin siitä sulattamalla saadun kullan arvo.

Aurumia Oy on kokonaan suomalaisomistuksessa oleva yritys, joka on erikoistunut kultaesineiden, korujen ja romukullan ostamiseen. Pääasiallinen asiakaskunta ovat kuluttaja-asiakkaat, mutta yritys ostaa kultaa säännöllisesti myös esimerkiksi perikunnilta, koruliikkeiltä ja hammaslääkäreiltä. Toisin kuin monet muut vastaavat palveluntarjoajat, Aurumia ostaa kullan lisäksi myös hopeaa, jonka maailmanmarkkinahinta on myös parhaillaan nousussa.

Kätevä ja maksuton KultaPakkaus

Kultaesineet lähetetään yrityksen toimipisteeseen arvioitavaksi KultaPakkauksessa, jonka voi tilata kätevästi verkosta, tekstiviestillä tai puhelimella. Kultaesineet voi viedä arvioitavaksi myös yrityksen toimipisteeseen tai kiertävään ostoautoon, jossa hinta-arvio on mahdollista saada arvioijalta henkilökohtaisesti. Toimipisteiden sijainnit, ostoauton kiertueaikataulut ja kullan kulloisetkin ostohinnat löytyvät helposti verkosta yrityksen kotisivuilta.

Postilähetykset ovat aina vakuutettuja 500 euroon saakka, joten lähettäminen on asiakkaan kannalta riskitöntä. Tarvittaessa vakuutusta on mahdollista nostaa myös tätä suuremmaksi, jos asiakas epäilee lähetettävien esineiden ja korujen arvon olevan tätä suurempi. Periaatteessa erittäin arvokkaita esineitä tai koruja ei kuitenkaan kannata lähettää postilähetyksenä vaan viedä ne aina arvioitavaksi henkilökohtaisesti.

Aurumia Oy:n verkkosivujen mukaan esineet ja korut arvioi aina asiantuntija tai asiantuntijoiden joukko. Päivän reaaliaikainen hinta on aina näkyvissä verkkosivuilla, joten asiakas voi tehdä summittaisen arvion odotettavissa olevasta hinnasta jo etukäteen, jos kultalähetyksen paino ja laatu (kultapitoisuus) on tiedossa. Lopullinen arvio tehdään kuitenkin aina yrityksen toimesta.

Yritys lupaa, että maksu KultaPakkauksella lähetetyistä esineistä ja koruista maksetaan asiakkaan tilille pankkiyhteydestä riippumatta heti arvioinnin jälkeen. Parhaimmillaan rahat saa tilille muutamassa päivässä, sillä KultaPakkaus lähetetään asiakkaalle tilausta seuraavana arkipäivänä. Esineiden arviointiprosessia pystyy puolestaan seuraamaan reaaliaikaisesti verkossa kirjautumalla palveluun.

Mitä maksaa?

Yritys ei omien verkkosivujensa mukaan veloita asiakkaalta tilaus- eikä muita piilokuluja. Kannattaa kuitenkin tutustua kaupan ehtoihin, sillä kaupan rauetessa tästä koituvat kulut jäävät asiakkaan maksettavaksi. Toisin sanoen KultaPakkauksen käyttämättä jättämisestä ja myymättä jääneiden esineiden ja korujen palauttamisesta veloitetaan molemmista ehtojen mukainen maksu. Kaupan peruuntumisen jälkeen asiakkaalta peritään myös korkolain mukainen korko kauppasummasta, joka on maksettu asiakkaan tilille, kunnes se on palautettu myyjälle.

KultaPakkauksen sijaan onkin yleensä aina parempi käydä henkilökohtaisesti kultaa ostavassa liikkeessä tai kiertävän arvioijan luona. Tämä helpottaa myös hintojen vertailua, koska esineiden takaisin saamiseen hylätyn ostotarjouksen jälkeen voi joskus mennä kohtuuttomasti aikaa. Samasta syystä erityisesti hyvin arvokkaiksi tiedettyjen korujen tai esineiden lähettämistä arvioitavaksi postin välityksellä ei voikaan suositella.

Vaihda tarpeettomat kultaesineet rahaksi.

Katso myös http://www.myykultasi.fi/

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart