Mustekasetit netistä

Mustekasetin tilaaminen internetistä omaan tulostimeen on usein halvin ratkaisu käsittämättömillä kasettimarkkinoilla, jossa uuden kasetin arvo on lähellä uutta printteriä.

Kierrätettynä edullisimmat

Halvimmat kasetit eli kierrätetyt, joita myös ekopatruunoiksi kutsuvaat, ovat uudelleen täytettyjä käytettyjä mustekasetteja. On mahdollista täyttää omat mustekasetit itse injektioneulalla, mutta harva tähän sotkuiseen ja parhaimmillaankin vain kelvollisen lopputuloksen tuovaan projektiin ryhtyy. Kierrätetyt mustekasetit ovat lähes aina täysin toimintakuntoisia, koska mustesuihkutulostimissa värikasettien kirjoituspää harvoin kuluu yhden tai muutaman käyttö/täyttökerran jälkeen. Käytetyt mustekasetit lähetetään tehtaalle, jossa ne puhdistetaan ja täytetään uudelleen, ja myydään takaisin kuluttajille.

Halvemman hinnan lisäksi kierrätetyt kasetit ovat myös ekoteko.

Käytettyjä mustekasetteja, eli ekopatruunoita myyvät mm. 112 Ink, nopea ja varsin luotettava ruotsalainen yritys, joka väittää olevansa Euroopan suurimpia alallaan.

Täytä-se-itse-miehet suosivat itsetäyttöpakkauksia joita ainakin mustekasetti.com myy parinkympin hintaan.

Yhteensopivat patruunat

Printtereitä valmistavat yritykset ovat varsin mustasukkaisia omista mustekaseteistaan. Mustekasettibisneksellä, jolla todennäköisesti tehdään suurimmat printteribisneksen voitot, on taipumus kääntyä ja vääntyä hyvin monimutkaiseksi ja kuluttajalle epäedulliseksi niin käytettävyyden osalta kuin hinnoiltaan. Varsinaisten printterivalmistajien omat kasetit ovat varmasti niitä laadukkaimpia, mutta usein hinta ja laatu eivät käsi kädessä tanssi keskenään. Verifioidat mustekasetit ovat hinnaltaan jopa kolminkertaisia verrattuna ns. kiinalaisiin kasetteihin, jotka kopioivat usein varsin taidokkaasti printterivalmistajien mustekoostumuksia.
Yhteensopivien patruunoiden huonoja puolia ovat mahdollisesti heikompi tulostuslaatu sekä mahdollineen yhteensopimattomuus.

Koska valmistajat haluavat asiakkaidensa käyttävän ainoastaan omia patruunoita, on vakuutusehdoissa usein mainittu muiden kuin alkuperäisen valmistajien patruunoiden käytön johtavan takuun raukeamiseen.

Valmistajien mustekasetit

Laadukkain, ja moninkertaisesti kalliimpi vaihtoehto. Printterien valmistajien omat mustekasetit ovat kiistatta yhteensopivimmat, laadukkaimmat, eikä printterin takuu raukea näitä käytettäessä. Valmistajien omia kasetteja käytettäessä printteri osaa myös näyttää jäljellä olevan mustemäärän tarkasti. Mustemäärän tarkka jäljelläolomäärän tietäminen on tärkeää, sillä printterin kirjoituspää on herkkä vaurioitamaan kuivana, mikäli muste on loppunut.

Valmistajien kartellimainen, suolainen hinta karkoittaa monet halvemmille jäljitelmäkasettiostoksille.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart