Miten saan halvan vuokra-auton?

Muutin Helsinkiin muutama kuukausi sitten ja totesin, että oman auton käyttö ei ole kovin kannattavaa. Helsingissä julkinen liikenne pelaa hyvin, jos ei ota huomioon myöhäisiä arki-iltoja. Muutenkin päivittäin kulkemani matkat ovat kohtuullisen lyhyitä. Matkakortti opiskelija-alennuksella tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin autovakuutuksien ja bensakulujen maksaminen. Jos vielä tämän lisäksi on vielä muutama tonni autolainaa maksettavan, niin kulut kohoavat pilviin.

Välillä on kuitenkin pakko päästä esimerkiksi mökille, tai pidemmälle viikonloppureissulle autolla. Onneksi tutuilta ja sukulaisilta saa usein auton lainaan, mutta valitettavasti juhannus ja muutama muu kesäviikonloppu on niin täynnä ohjelmaa, että auton lainaaminen ilmaiseksi ei onnistunut. Onneksi autottomasta elämästä on jäänyt niin hyvin rahaa säästöön, että auton vuokraaminen viikonlopuksi ei pahasti kirpaise.  Koska olen Omaraha.orgin vannoutunut lukija, en tietenkään tahdo maksaa turhasta. On siis aika vertailla vuokra-autojen hintoja.

Vuokra-auto edullisesti viikonlopuksi

Aloitin hinnan selvittelemisen määrittelemällä ensin omat tarpeeni. Eli haluan auton käyttööni viikonlopun ajaksi. Auton merkillä tai iällä ei juuri ole väliä, kunhan sinne mahtuu neljä ihmistä ja viikonlopun edestä tavaroita. Farmariauto olisi miellyttävin vaihtoehto, mutta toki myös pienemmät autot kelpaavat, jos niissä on selkeä hintaero. Vuokra-auton tulisi olla noudettavissa Helsingistä ja mielellään palautettavissa samaan paikkaan.

Ensimmäisenä suuntasin tietenkin vertailusivustolle. Matkojen hintavertailuun erikoistunut SuperSaver tarjoaa myös vuokra-autojen hintavertailua. Paikkamahdollisuudet ovat kuitenkin kohtuullisen rajatut ja Helsingistä löytyi vain lentoaseman toimipiste, sekä sitten ilmeisesti keskustan piste. Edullisimmillaan auton saisi SuperSaverin kautta 122 eurolla päivässä. Kyseessä on kohtuullisen uusi Volkswagen Golf. Hinta kuitenkin kauhistutti, joten päätin selailla lisää.

Eurorent niminen yritys taas tarjoaa Toyota Yarista käyttöön perjntaista maanantaihin hintaan 170e (ilman kilometrirajoitusta). Hinta on jo aivan eri luokkaa kuin SuperSaverin löytämä edullisin hinta. Myös noutopisteitä löytyy useampia, joista itselleni valitsin Helsingin Jäähallin. Eurorent vaikutti erittäin luotettavalta ja kokemus vuokraamisesta oli hyvin positiivinen.

Erittäin halvat vuokra-autot

Jos olet todellinen penninvenyttäjä, etkä halua maksaa yhtään ylimääräistä vuokra-autosta, niin nämä vinkit ovat sinua varten. Auton voi nimittäin saada viikonlopuksi käyttöön jo muutamalla kymmenellä eurolla, jos tietää mistä kysyä. Tällöin kuitenkin täytyy tinkiä auton laadussa ja asiakaspalvelussa.

Smart-Travel on hyvä esimerkki huippuhalvasta autovuokraamosta. Smart-Travelin autovuokran hinta on vain 15,5e/päivä. Palvelu toimii siten, että haet itse auton parkkipaikalta ja palautat sen samaan paikkaan. Autot eivät ole yleensä missään erityisen hyvässä kunnossa ja verkon keskustelupalstoilta on saanut lukea jopa vuokra-autoista, jotka ovat hajonneet kesken matkan. 15,5 euron vuorokausivuokralla tämän ei pitäisi olla mikään yllätys. Jos kutenkin haluat kaikkein halvimman auton viikonlopuksi, niin tutustu tähän itsepalveluautovuokraamon konseptiin.

Pienemmät yksityiset vuokrausfirmat sekä jopa autokorjaamot tarjoavat välillä autoja viikonlopuksi todella edulliseen hintaan. Käy kysymässä autoa vuokralle esimerkiksi perjantaina ja lupaa palauttaa se viikonlopun jälkeen, niin voit saada yrittäjän oman erikoistarjouksen. Autojen seisottaminen käyttämättömänä ei nimittäin tuota yrittäjälle mitään.

Helsingin alueelta autoa metsästäessä on hyvä käydä katsomassa myös Actum Autovuokraamon tarjonta.

Muita paikkoja vuokrata auto

5 Comments
 1. Reply
  vuokra autollako 10/06/2012 at 12:39

  Olet selvästi perehtynyt siihen miten autonvuokraus ja liikkuminen yleensäkin tulisi mahdollisimman edulliseksi, kiitos oli mielenkiintoista lukea.

 2. Reply
  Tapani Tikkanen 12/07/2012 at 21:29

  En kyllä suosittele tilaamatta autovuokrausta. Paikan päällä jää moni tärkeä asia selvittämättä. Et teidä edes onko henkilö auton omistaja, tai onko tällä oikeutta vuokrata tarjoamaansa kulkupeliä puhumattakaan auton asianmukaisesta vakuuttamisesta. Tämäkin jo joskus koettu, että autossa ei ollut mitään vakuutuksia.

  Luotan Suomalaiseen palveluun ja käytän http://www.finn-car-rental.com/?varaustila=ulkomaa -sivuja, Toistaiseksi ( 4 kertaa) ei ole tullut takaiskuja ja hinnat ovat ainakin eteläauroopassa käsittämättömän halvat vaikka autot ovat uusia.

 3. http://www.ridenrent.comissa ihmiset vuokraavat omia autojaan. Halvimmat näyttää olevan 20€/vrk ilman km rajoituksia.

 4. Reply
  Hannu Martiskainen 20/04/2018 at 20:37

  Eurorent kannatta unohtaa heti kättelyssä, erittäin osaamatonta ja huonoa asikaspalvelua.
  Eivät myönnä tekemäänsä virhettä, vaan autojen renkaanvaihto on tärkeämpi kuin asikaspalvelu.

 5. Kuten sanoit, ei viitsi autoa hankkia mutta välillä on kuitenkin pakko päästä esimerkiksi mökille, tai pidemmälle viikonloppureissulle autolla. Joillekkin muuttotilanteet voi olla vai ainoa syy auton tarpeeseen. Tai kuten itselläni pakettiauton vuokraukselle on tarvetta vain silloin tällöin työn puolesta. Onneksi on olemassa paljon joustavia vuokraustapoja tänä päivänä.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart