Näin pääset eroon velkakierteestä

Onko oma elämäsi mennyt pilalle maksamattomista laskuista ja veloista? Pyöriikö oma arkesi täysin velkahuolien ympärillä ilman toivon hiventäkään paremmasta tulevasta? Viimeisen velkaerän maksaminen on varmasti yksi elämän helpottavimmista tunteista, tässä vinkit, kuinka saat raha-asiasi kuntoon, ja pystyt keskittymään jälleen myös muihin asioihin kuin rahaan.

Kuinka velkakierre syntyy?

Yleisin syy velkakierteeseen joutumiselle on useampien eri lainojen, tai osamaksusopimusten ottaminen, joiden yhteenlaskettu velkasumma korkeiden korkojen kera aiheuttaa omaan talouteen kohdistuvat kohtuuttomat takaisinmaksuvaateet. Nykyaikana äärimmäisen suositut pikavipit, osamaksut sekä kulutusluotot ovat näennäisen helppo ja nopea tapa ratkaista arjen taloudellisia ongelmia tai esimerkiksi lomamatkahaaveita, mutta lainatuista varoista syntyvät taloudelliset rasitteet ovatkin liian suuria omaan talouteen verrattuna, sillä ihmiset usein arvioivat oman takaisinmaksukykynsä liian optimistisesti. Usein käy myös niin, että oma taloudellinen tilanne huonontuu esimerkiksi väliaikaisen työttömyyden tai jopa lapsen syntymän takia. Myös avioero ja menetyt puolison tulot ajavat varsinkin naiset velkakierteeseen.Paras tapa välttää velkakierre onkin olla ottamatta velkaa. Mutta mikäli näin on jo päässyt käymään, on muutama hyvä tapa ratkaista omat taloudelliset ongelmat.

Näin katkaiset velkakierteen

Mikäli sinulla on taloudellinen tilanne huonontunut syystä tai toisesta, ota ensiksi yhteyttä lainanmyöntäjään. Lainanantaja ei pure, tai ole vihainen,  ja on myös hänen etunsa mukaista, että laina-asiat ratkaistaan sovussa ja hyvässä hengessä, sillä nyt maksuongelmainen asiakas voi olla potentiaalinen asiakas tai heidän palveluidensa suosittelija tulevaisuudessa. Moniin velkoihin on mahdollista saada laina-ajan pidennys tai lyhentämätön kuukausi tai kaksi sosiaalisten syiden takia. Huonoin mahdollinen vaihtoehto on olla tekemättä mitään, ja antaa velkojen mennä perintään, sillä perintätoimistot veloittavat maksut takaisinperinnästä ja ne voivat nousta hyvin korkeiksi, ja johtaa jopa luottohäiriömerkintään.

Mikäli velka on jo joutunut perintään, ota rohkeasti yhteyttä perintätoimistoon ja laadi heidän kanssa takaisinmaksuohjelma. Useat perintätoimistot ovat hyvin joustavia, erityisesti Lindorff, jonka kanssa takaisinmaksuohjelmien tekeminen on todella joustavaa.

Yhdistä pienet lainat isommiksi

Mikäli luottotietosi on kunnossa, todennäköisesti paras tapa hoitaa useat maksamattomat velat on marssia omaan pankkiisi, ja pyytää esimerkiksi iso kulutusluotto, jolla hoitaa pienemmät velat pois alta. Useilla pankeilla on mahdollisuus hakea kulutusluottoa myös suoraan verkkopankin kautta, jolloin jopa 20 000 euron lainoja on mahdollista saada minuuteissa. Pankkien korot kulutusluotoille (joita pankit usein kutsuvat joustoluotoiksi) ovat hyvin maltilliset villien rahoitusmarkkinoiden vastaaviin verrattuna, ja myös mieltä helpottavampaa on maksaa ainoastaan yhtä lainaa kymmenen sijaan. Lähes kaikkien pankkien joustoluottoihin sisältyy myös kaksi kuukautta vuodessa, jolloin lainaa ei tarvitse lyhentää, ja rahaa jää esimerkiksi kesälomaa varten.

Lainojen yhdistäminen – parhaat palvelut

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Rahalaitos
Deal
Saat erittäin todennäköisesti Rahalaitoksen kautta lainaa. Palvelussa lähes 20 lainanmyöntäjää saman katon alla.
Euroloan logo
Deal
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.

Älä siis vaivu epätoivoon ja jätä omia velkojasi hoitamatta, vaikka urakka tuntuisi toivottomalta. On sekä velallisen että velkojan etujen mukaista, että velka saadaan hoidettua ilman suurempaa draamaa ja katkeruutta. Myös jo mahdollisesti saatujen luottohäiriömerkintöjen säilymisaika lyhenee vuodella tai kahdella, mikäli hoidat velka-asiasi. Aina on siis toivoa!

1 Comment
  1. Paitsi, että.. tämä sopiminen maksuajasta ei auta paljoa pikavippien kohdalla.
    Useassa pikavipissä laskutuksen hoitaa perintätoimisto, jolloin yritys ei itse tee ollenkaan maksusopimuksia. Toiset myyvät velan heti perintätoimistolle eräpäivän jälkeen ja jossain perintätoimisto on saman omistajan kuin itse pikkavippifirma.

    Pikavippifirmoista vain harva on halukas sopimaan, kun maksun myöhästyminen tarkoittaa lisää tuloja, 100 euron vippiin saa 190 euroa lisätä perintäkuluja. (kokemusta kun 26 vippiä tuli otettua..)

    Tietysti muissa, pankkien lainoissa ja luottokorteissa tämä sopiminen on ensimmäinen askel, mikä kannataa ottaa jos maksuvaikeuksia on.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart