Mistä luottotiedoton voisi saada lainaa?

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja? Ensiksi on todettava että tämä ei juuri ole mahdollista. Lainaa myöntävä taho ottaa aina riskin myöntäessään lainaa asiakkaalle. Vaikka pikavippiyritykset ja jopa kulutusluottoja tarjoavat myöntävät lainaa usein varsin heppoisin perustein, pidetään luottotietonsa menettänyttä liian suurena riskinä. Kaikki toivo ei kuitenkaan ole menetetty, vaan lainaa on mahdollista saada myös ilman luottotietoja.

Luottotiedoton voi saada lainaa omasta pankista

Mikäli sinulla on pitkäaikainen, hyvin hoidettu asiakkuus omaan pankkiin, ei luottotiedottomana lainan saaminen ole mahdotonta. Etenkin 90-luvun laman aikana velkavankeuteen joutuneet ja luottotietonsa menettäneet ovat voineet saada lainaa omasta pankista. Mikäli luottohäiriömerkintä on vasta tullut, voi Suomen Asiakastieto Oy:sta saada todistuksen hoidetusta velasta, mikäli aiemmat rästit on maksettu jo pois. Myös hyvin hoidettu velkasuunnitelma voi antaa sinusta pankille kuvan tunnollisena rahankäyttäjänä. Mikäli sinulla on jo ennestään asuntolainaa tai rahastosijoituksia oman pankin kautta, voi pankki poikkeuksellisesti myöntää pitkäaikaiselle ja tuottoisalle asiakkaalle lainaa. Lisäksi lainan vakuudeksi voidaan kiinnittää asunto-osakeyhtiön osakekirjat, muita osakkeita tai esimerkiksi oma auto. Luottotiedottoman paras apu onkin oma pankki.

Lainaa ilman luottotietoja panttilainaamosta

Nykyään harvinainen, mutta hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen lainapaikka on panttilainaamo. Yksi maailman vanhimmista elinkeinoista on pitänyt omat lainakulunsa kohtuullisina ja näistä lainaamoista saakin rahaa lähes aina pikavippiyrityksiä edullisemmin. Huonoja puolena on toki se, että pantiksi kelpaavaa omaisuutta tulee olla. Hyviä panttiksi kelpaavia asioita ovat kulta, muut arvometallit, elektroniikka(etenkin uudet pelikonsolit sekä kannettavat merkkitietokoneet) sekä isommat kohteet kuten autot. Useat panttilainaamot hyväksyvät myös taidetta pantin kohteeksi. Panttilainaamosta saa lainaa ilman luottotietoja, koska lainan vakuudeksi asetetaan lainan arvoinen esine. Laina-ajat ovat myös pitkähköt. Esimerkiksi Playstation 3 – pelikonsolista sai Hakaniemen pantista 130 euroa ja takaisinmaksettava summa 6 kuukauden laina-ajalla oli 150 euroa.

Luottotietojen menetys ei välttämättä vaikuta luottokorttiin

Kun luottotiedot menettää, ei omia luottokorttejaan välttämättä joudu leikkaamaan kahtia. Jos haet luottokorttia luottotiedottomana, et todennäköisesti saa elektronista Visa Electronia kummoisempaa korttia, mutta mikäli sinulla on pitkä ja hyvinhoidettu asiakkuussuhde luottokorttiyhtiön kanssa, ei luottotietojen menetys välttämättä vie korttiasi pois, etenkin jos teet hyvän velkasuunnitelman tai maksat luottotietojen menetyksen aiheuttaneet velkarästin pois. Voit myös osoittaa luottokorttiyhtiölle, että sinulla jää menojen jälkeen ylimääräistä käyttövaraa kuukaudessa. Ole siis yhteydessä pankkiin sekä luottokorttiyhtiöön mikäli menetät luottotietosi.

Kysy vertaislainaa kavereilta ja sukulaisiltasi

Kysy vertaislainaa eli pyydä lainaksi rahaa kavereiltasi tai sukulaisiltasi. Lainaa vain tarpeeseen ja selitä ahdinkosi. Älä pyydä lainaa lomamatkaa tai turhuuksia varten. Muista kuitenkin että raha-asioiden ja ihmissuhteiden sekoittaminen toisiinsa voi helposti kiristää välejä. Maksa siis lainaamasi rahat takaisin heti kun sinulla on siihen varaa.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart