Mattiluotto mielenosoitus

”Päästä Matti maailmalle ja mene itse perässä”, ”Voita matka Lontooseen ja 500 euroa shoppailurahaa”. Näin lupasivat mielenosoittajat keskustassa eilen iltapäivällä. Spontaanista mielenilmaisusta ei toki ollut kyse sillä virolaisella Bigbankilla menee nyt lujaa, ja yritys kokeileekin mainonnan rajoja. Reilut kaksi vuotta Suomessa toiminut Bigbank on onnistunut saamaan reippaasti niin lainanottajia kuin tallettajia asiakkaakseen.

Vuonna 1992 toimintansa Tartossa aloittanut, alunperin panttilainaamotoimintaa harjoittanut yritys haki ja sai sittemmin pankkitoimiluvan, ja perusti kaksi vuotta sitten sivuliikkeen Suomeen. Bigbankilla ei ole lahden tällä puolen Finanssivalvonnan pankkitoimilupia, mutta pieni virolaispankki on onnistunut keräämään vankan asiakaskunnan myös Suomessa. Virossa pankkisektorin mustaksi lampaaksi ja heikoksi lenkiksi haukuttu Bigbank teki taantuman aikana 9 miljoonan euron voitot, vaikka suuret jätit kuten Viron rahoitusmarkkinoita hallitseva ruotsalainen Swedbank teki miljoonatappiot. Pankki onkin kerännyt useita tuhansia asiakkaita myös Suomessa ja yli 5 miljoonan euron talletusvarat. Tälläkin hetkellä 12 kuukauden talletusajalle luvataan 2,6% korko.

Mielenosoitus tai kulkue herätti varsin paljon huomiota kaupungissa. Helsingissä samantyyppisiä kulkueita on nähty myös 15.3 Kampin tienoilla, jossa myös Bigbankin toimisto on. Vaikea sanoa oliko huomio hyvää vai huonoa. Joillekin kulkue sai toki hymyn huulille, mutta perinteisesti suomalaiset ovat suhtautuneet penseästi kovaääniseen mainostamiseen. Moni saattoikin myös luulla asialla olevan tekemistä Japanin ydinvoimaonnettomuuteen tai tuleviin vaaleihin. Ehkäpä Bigbankin kannattaisikin pidättäytyä mainostamasta omaa toimintaansa tällä tavalla vaalien alla. Toki voi olla, että vaikutus on muutenkin lähinnä negatiivinen, sillä suomalaiset ovat tottuneet hiljaisuuteen.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart