Luottokortti yritykselle

Oletko koskaan miettinyt, miten paljon luottokortti helpottaisi yrityksesi toimintaa? Yritysluottokortti onkin järkevä valinta, kun tavoitteena on jouhevoittaa ostosten maksamista, erilaisten kulujen raportointia ja kirjanpitoa. Kortin mahdollistaman maksuajan ja joutavuuden ansiosta yrityksen talous ei myöskään mene kuralle asiakkaiden maksuvaikeuksien takia.

Yritysluottokortilla joustoa talouteen ja helpotusta kirjanpitoon

Yritysluottokorttien käytöllä on monia rahanarvoisia etuja. Muun muassa käteisen tarve vähenee, mikä helpottaa rahanliikkeiden seurantaa, eli kuka käyttää mitäkin, mihin ja miten paljon. Tämä mahdollistaa myös tarkemman kuluseurannan esimerkiksi matka- ja edustuskuluista.

Yritysluottokortti lisää myös talouden joustavuutta, sillä se avulla on mahdollista saada laskuille lisää maksuaikaa. Näin yrityksen talous ei joudu kriisiin, jos yrityksen omat asiakkaat eivät maksa laskujaan ajoissa. Se on hyvä vaihtoehto sille, että hakisi lainaa yritykselle ja usein myös edullisempaa.

Yritysluottokortti myös helpottaa ja nopeuttaa kirjanpitoa, koska ostosten kuitit ovat kaikki yhdessä paikassa. Luottokortti tuleekin ostolaskuja halvemmaksi, koska ostolaskujen käsittely vaatii enemmän työtä. Luottokorttiostoksista on myös helpompi saada reaaliaikaisia kuluraportteja, mikä helpottaa talouden suunnittelua ja ennakointia. Näin isossakin yrityksessä on helpompi pysyä kärryillä yrityksen menoista.

Yritysluottokorttien maksuvastuu voi jakautua eri tavoin yrityksen ja käyttäjän välillä. Usein kortin maksuvastuu on kokonaan yrityksellä, jolloin käyttäjä käyttää korttia aina firman piikkiin. Maksuvastuu voi kuitenkin jakautua eriasteisesti yrityksen ja käyttäjän välille, jolloin yritys vastaa vain osasta kortin käytöstä, tai vastuu on kokonaan käyttäjän, jolloin yritys vastaa vain kortin hankinnasta. Käytännössä luottokortti on järkevää hankkia kaikille yrityksen työntekijöille, jotka tekevät työnsä osana ostoksia yrityksen nimissä.

Miten valita luottokortti yritykselle?

Yritysluottokortteja myöntävät luottokunta sekä eri rahoitus- ja luototuslaitokset suoraan, muun muassa MasterCard ja Diners Club. Luottokorttien hinnoissa ja eduissa on suuriakin eroja, joten vertailu ja kilpailuttaminen kannattavat. Erityisesti suuret toimijat myöntävät korttien rinnalle myös tuntuvia lisäetuja kuten matkavakuutus ja erilaiset lentokenttien lounge-palvelut, jotka saattavat lisätä kalliimman kortin kiinnostavuutta halvempiin verrattuna. Joitakin kortteja on tarjolla myös ilmaiseksi, kuten St1 Yrityskortti.

Oman yrityksen tarpeet olisi hyvä kartoittaa ennen kortin hakemista, sillä käyttötiheys ja muu kulutuskäyttäytyminen vaikuttavat kortin hintaan ja tarvittaviin ominaisuuksiin. Kaikki kortit eivät esimerkiksi toimi yhtä hyvin maailmanlaajuisesti, mikä voi hankaloittaa kortin käyttämistä työmatkoilla.

Kannattaa huomioida, ettei luottokortteja aina myönnetä nuorille yrityksille, koska maksuhistoriaa ei ole ja siten yrityksen luottokelpoisuutta on hankala määrittää. Samoin aloittelevan yrityksen rahoitustarve voi olla suuri, mikä lisää luototuslaitoksen riskiä. Yritysluottokortti on kuitenkin loistava vaihtoehto vakiintuneelle yritykselle, jonka talous on hyvällä mallilla.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart