Lainaa edullisesti netistä – vertailemalla näet halvimmat lainat

Joskus on hyvä saada lainarahaa. Valitse allaolevasta listasta itsellesi parhaiten sopiva palvelu!

Voit lähestyä lainanhakua kahdella eri tavalla. Ensinnä, voit mennä omaan pankkiin, jossa pidät päivittäisasioinnin. Sieltä saat yli 10 000€ lainasummat todennäköisesti edullisimmin. Huonona puolena on se, että pankit useimmiten vaativat joko takaajan tai vakuuksia. Vaadittu vakuus voi olla jopa kymmenen kertaa lainasummaa arvokkaampi.

Voit hakea jostain kulutusluottoihin erikoistuneesta palvelusta lainaa. Fiksuinta on hakea jostain lainoja välittävästä palvelusta lainaa, jolloin saat yhdellä hakemuksella monta eri lainatarjousta. Hakemuksen jättäminen ei sido mihinkään.

Parhaat lainapalvelut

Bank Norwegian – jopa 50 000€ lainaa
Deal
Norwegian tarjoaa jopa 50 000€ lainaa erittäin hyvillä ehdoilla ja eduilla. Yksilöllinen korko.
Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Euroloan logo
Deal
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.
Lainaamo
Deal
Lainaamo on suomalainen rahoitusyhtiö, josta saat jopa 20 000€ ilman vakuuksia tai takaajia.
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.

Pikalainat

Etsitkö pienempää lainaa? Tutustu, mitkä pikalainat ovat hakemisen arvoisia. Lainantarjoajia on viime vuosina ilmestynyt kuin sieniä sateella, ja kuluttajalla onkin suuria vaikeuksia löytää itselleen sopivin edullisin laina tarjonnan suuresta määrästä. Lainaa otettaessa on selvitettävä, minkä tyyppisen lainan haluaa ottaa. Lainan määrä on syytä harkita tarkkaan, jotta ei tule ottaneeksi liikaa lainaa.

Varsinkin otettaessa suurempaa lainaa, esimerkiksi kulutusluottoa, täytyy myös pohtia omaa tulevaisuutta, ja harkita kuinka isolla kuukausittaisella lyhennyksellä on valmis lainaa pois maksamaan, jotta elämänlaatu ei suhteettomasti kärsisi. Yleisimmät lainamuodot ovat pienissä, alle 1000 euron lainoissa pikavippi ja suuremmissa, jopa 50 000 euron lainoissa kulutusluotto. Pankit myöntävät myös joustoluottoja, jotka ovat ehdoiltaan ja lainasummiltaan samoja kuin kulutusluotto, mutta usein matalammilla koroilla.

50-1000€ lainaa edullisesti

Mikäli tarvitset nopeasti lainaa, on ainoa vaihtoehto pikavippi. Nämä pienlainat ovat tulleet surullisen kuuluisiksi erittäin kovista koroistaan, ja ovatkin vieneet monet lainanottajat taloudellisiin vaikeuksiin, kun pikavippejä on maksettu pois uusilla pikavipeillä. Vipin ottaminen on kuitenkin turvallista, ja joskus kannattavaakin mikäli omat raha-asiat ovat kunnossa ja henkilökohtainen talous vakaalla pohjalla. Pikavippien todelliset vuosikorot ovat 30%-4000%.

Kuluttajaystävälliset pienet lainat

Cashbuddy
Deal
Vaikea saada lainaa? Hae Cashbuddyltä helposti. Nopea tapa saada rahaa.
Laina.fi logo
Deal
Laina.fi tarjoaa kulutusluottoa 50-5000€ joko jatkuvana luottolimiittinä tai kertaluontoisesti (kertalaina 600-3500€).
Lainasto
Deal
Lainasto on vaivaton kulutusluotto. Laina 1000-5000€ ja takaisinmaksuaika 1-3 vuotta.
Halino
Deal
Halino on yksi pisimpään markkinoilla olleita kuluttajarahoitustuotteita. Sopivat ehdot, joustava ja läpinäkyvä laina.
Everyday – 2000€ jatkuva luotto
Deal
Everyday on kuin luottokortti kännykässä. Saat 2000€ suuruisen luoton joka on tarpeen mukaan käytettävissäsi.

Lähes koronkiskonnat tunnusmerkit täyttäviä korkoja ja lainaehtoja löytyy markkinoilta vieläkin valitettavan paljon, eikä äärimmäisen kova kilpailu asiakkaista ole pystynyt ylilyöntejä täysin pois karsimaan. Korkojen lisäksi asiakas joutuu maksamaan tekstiviestikustannukset, palvelusta riippuen 4-10€, koska lainaa haettaessa on yleensä lähetettävä kaksi kappaletta tekstiviestejä.

Pikavippejä harkitessa tulee myös olla erittäin varovainen, ettei joudu tekstiviestihuijauksen kohteeksi. Tekstiviestihuijaukset, joissa asiakkaalta laskutetaan 2-5 euron tekstiviestikuluista eikä lainaa edes aiota myöntää, on valitettavan paljon.

Tutustu Omaraha.org pikavippivertailuun tästä.

Pikavippi.fi

Alkuperäiseksi, Suomen vanhimmaksi pikavippiyritykseksi itseään mainostava palvelu on erinomainen esimerkki siitä, mikä voisi olla pienlainojen tulevaisuus. Lainan hakeminen on ilmaista, tekstiviesteillä ei rahasteta, asiakaspalvelua saa niin ikään ilmaiseksi, ja kaikenlisäksi korot ovat pikavippimaailman edullisinta tasoa.

Kuka, ja kuinka lainaa voi hakea?

Lainaa voivat hakea 18 vuotta täyttäneet, joilla ei ole luottohäiriömerkintöjä. Lainaa varten täytyy kirjautua verkkopankkitunnuksilla, jotta henkilöllisyys voidaan varmistaa, jonka jälkeen lainaa haetaan verkkohakemuksella.

Lainan määrä ja hinta

Lainaa saa 50-300 euroa 14 vuorokaudesta laina-ajasta puoleen vuoteen. 14 vuorokautta valinneilla on mahdollista saavuttaa nopean maksajan etu, mikäli maksavat laskun viikon kuluessa, ja näin maksaa lainastansa vähemmän. Lainan todelliset vuosikorot 100%-300%.

Pikavippi.fi – palvelusta saa myös 400-2500€ suuruisia kulutusluottoja, joita myönnetään 21 vuotta täyttäneille. Todelliset vuosikorot lainoilla keskimäärin 30%.

Euroloan

Vaikka Euroloan ei aivan edullisin vippipaikka olekaan, muodostuu tämän palvelun äärimmäiseksi vahvuudeksi liukuva vippimäärä, jolloin voit laina täsmälleen tarvitsemasi summan rahaa tarkalla laina-ajalla, etkä näin tule ottaneeksi yhtään enempää lainaa kuin tarvitset. Lainaraha on aina kalliimpaa kuin oma raha, joten onkin perusteltua lainata vain sen verran kuin tarvitsee.

Kuka, ja kuinka lainaa voi hakea?

Liukuvia lainoja myönnetään 18-70 vuotta täyttäneille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa varten on tunnistauduttava tupas-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla. Lainaa on mahdollista hakea verkkolomakkeella tai tekstiviestitse.

Lainan määrä ja hinta

Lainaa myönnetään 10 euron tarkkuudella 50-10000 euroa. Laina-ajaksi voi valita päivän tarkkuudella 14-90 vuorokautta. Todellinen vuosikorko 219% – 574% lainan suuruudesta ja laina-ajasta riippuen. Mahdollista siirtää eräpäivää tekstiviestitse.

  • Product
  • Specification
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.
Takaisinmaksu

1-36kk

Edullinen kulutusluotto

Kulutusluotot ovat pikavippejä suurempia lainoja, joita yleensä myönnetään 1000 eurosta jopa 50 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluotot soveltuvatkin hieman suurempia arjen tarpeiden rahoittamiseen, oli sitten kyseessä keittiöremontti, uusi auto tai perheen vuosittainen lomamatka. Kulutusluottoja on monen hintaisia, ja todelliset vuosikorot ovat yleisesti välillä 7%-50%. Edullisimman lainan saa yleensä omasta pankista, joita on mahdollista pitkäaikaisasiakkaiden saada hyvinkin edullisesti. Pankeista pienet luotot voi hakea jopa verkkopankin kautta, jolloin lainapäätöksen saa minuuteissa, ja rahoja voi nostaa käyttöönsä sen verran kuin tarvitsee. Koko lainaa ei tarvitse myöskään nostaa heti. Pankkien lainat eivät kuitenkaan aina ole niitä kilpailukykyisimpiä, joten myös muiden rahoituslaitoksien tarjoamat kulutusluotot on hyvä kilpailuttaa. Internetin kautta löytää myös monia lainojen välityspalveluita, jossa yhdellä hakemuksella palvelu kilpailuttaa monet eri lainojen myöntäjät. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, mutta halvimman lainan saa yleensä suoralla hakemuksella lainanmyöntäjälle, jolloin palkkioita välittäjille ei tarvitse maksaa.

Mikäli halua ja aikaa löytyy, voi luotot kilpailuttaa myös itse. Verkkohakemuksia voikin huoletta jättää kaikkiin rahoituslaitoksiin, ja odottaa heiltä tarjousta. Pelkkä hakemus ei tarkoita, että laina täytyisi ottaa, mikäli se myönnetään. Saat kyllä lainatarjouksen hyväksyttyäsi sopimuspaperit kotiin allekirjoitettavaksi. Omatoimista kilpailutusta varten sinulla tulee olla useampi kopio palkkakuitista. Ennen hakemuksien lähettelyä, varmista ettei lainanhaku maksa.

Santander-laina

Santanderin autolainoihin on moni auton ostanut tutustunut autoliikkeessä, mutta yritys tarjoaa myös vakuudetonta kulutusluottoa, jonka käyttökohdetta ei ole määritelty. Lainaa saa 2000-50 000 euroa. Yli 20 000 euron lainoissa hakijalla tulee olla vakiintuneet, kuukausittaiset tulot sekä omistusasunto, jota ei kuitenkaan aseteta lainan vakuudeksi. Isoissa, yli 20 000 euron lainoissa hakijaa myös haastatellaan puhelimitse ennen lainapäätöksen tekemistä. Santanderin laina on hyvin edullinen, ja kestää jopa pankkilainojen vertailun, sillä lainoille luvataan ainoastaan 4,90%-13,90% korko. Laina sidotaan 3 kuukauden euriboriin, jonka päälle tulee Santanderin voitollinen marginaali, korkeintaan 13%. Todellinen vuosikorko onkin välillä 10%-20%. Kaikissa lainoissa perustamismaksu on 149 euroa, jonka päälle tulee 8 euron hintainen kuukausittainen tilinhoitomaksu. Yli 5000 euron lainoissa on mahdollista valita jopa 10 vuoden laina-aika. Lainaa on mahdollista maksaa suuremmissa erissä takaisin sovittua nopeammalla aikataululla ilman lisäkustannuksia. Lainapäätös ja rahat tilille jopa alle viikossa.

Norwegian on toinen yritys, joka myöntää todella edullista lainaa Suomessa.

Pankkien kulutusluotot

Useimmiten halvin tapa saada kulutusluottoa on kääntyä joko oma, tai muun pankin asiakkaaksi. Pankit, jotka ovat hyvin varoissaan olevia, vakaita rahoitus-instansseja, myöntävät varsinkin pitkäaikaisille asiakkailleen hyvin edullisia ja kilpailukykyisiä lainoja. Lainaa kannattaa käytännössä melkein aina hakea ensin omasta pankista ja vasta sitten muilta toimijoilta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pankista lainan saaminen voi kestää pidempään kuin muiden kulutusluottojen myöntäminen.

Esimerkiksi Nordea Myöntää avainasiakkaailleen 1000-25 000 euron kulutusluottoja 12-60 kuukauden laina-ajalla. Lainan perustamismaksu 50 euroa avainasiakkaille (muille 100,00€), koron ollessa 3 kk euribor + 4,52% marginaali. Tilinhoitomaksu kuukausittain 4€. Vähimmäislyhennys joka kuukausi 50 euroa. Nordean kulutusluotto onkin todennäköisesti pankkimaailman edullisin.

Sampo-pankin kertalainaa on sanottu pankkimaailman kalleimmaksi, mutta lainan voi sitoa joko pankin omaan prime-korkoon tai 1,3,6 tai 12 kuukauden euriboriin. Lainaa voi maksaa tasaerässä, tasalyhennyksenä tai fix- tasaerässä. Lainan määrää tai aikaa ei ole määritelty, joten se sovitaan asiakaskohtaisesti. Mahdollisuus hakea myös kulutusluottoja huomattavasti suurempia summia kymmenien vuosien laina-ajoilla. Lainaa myönnetään 5000 eurosta ylöspäin. Sampo-pankin laina on kalleudestaan huolimatta kuitenkin varteenotettava vaihtoehto joustavuudellaan, ja monet lainan voi Sampostakin saada edullisesti, mikäli osaa hyödyntää tietoaan ja taitoaan viitekoron valinnassa.

Mikä on edullisin laina minulle?

Edullisin laina on se, joka sopii tarpeisiisi parhaiten. On turha ottaa liikaa lainaa, koska lainasta juoksee aina korkoa. Ennen lainanottoa on hyvä kartoittaa oma lainantarve, ja tutkia vaihtoehtoa huolella. Vaikka lainantarjoajia on jopa liikaa nykyään, on kilpailu tehnyt tehtävänsä, ja alentanut lainojen hintoja, joten omat unelmat voi nykyään toteuttaa lainarahalla edullisemmin kuin ennen.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart