Lähivakuutus

Lähivakuutus on Suomen vanhimpia vakuuttaja, mutta jäänyt viime vuosina hieman tuntemattomammaksi vakuutusyhtiöksi lisääntyneen kilpailun takia. Lähivakuutus on keskinäinen vakuutusyhtiö, eli osuuskuntamuotoinen vakuuttaja, jonka valtaa käyttävät asiakkaat eli vakuutuksenottajat. Lähivakuutusta onkin pidetty yleisesti edullisempana kuin osakeyhtiöpohjalta toimivien vakuutusyhtiöiden, sillä yhtiön hyvä tulos näkyy ”osingon jakamisena” eli vakuutusmaksujen alenemisena. Voisikin ajatella, että vakuutusvilppejä ja petoksia tapahtuisi vähemmän, sillä jokainen ylimääräinen takaisinmaksettu summa on nostaa kaikkien asiakkaiden vakuutusmaksuja. Muita keskinäisiä vakuutusyhtiöitä ovat mm. Fennia, Tapiola ja Pohjantähti.Lähivakuutus onkin mielenkiintoinen vaihtoehto saada hieman persoonallisempia ja ihmisläheisempiä vakuutuspalveluita. Vakuutuksista saa myös YkkösBonusta.


Lähivakuutus tarjoaa palveluita kodeille, perheille ja yksityisille, yrityksille sekä maatiloille.

Lähivakuutuksen nuorisovakuutuspaketti

Lähivakuutus tarjoaa 15-27 vuotiaille nuorisovakuutuspakettia, joka sisältää esinevakuutuksen koti-irtaimistolle eli kotivakuutuksen, vastuuvakuutuksen, oikeusturvavakuutuksen, matkavakuutuksen sekä yksityistapaturmavakuutuksen. Vakuutuksen voi ottaa myös nuorella parille, joista ainakin toinen on alle 27 vuotias. Pakettiin on myös mahdollisuus yhdistää Säästöpankin pankkipalvelut. Esinevakuutuksen enimmäiskorvausraja on 10 000 – 30 000 euroa vakuutuksesta riippuen omavastuun ollessa 100 euroa. Vastuuvakuutuksen enimmäiskorvaus on 100 000 euroa 100 euron omavastuulla. Asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja korvataan 8 500 euroa 15% ja vähintään 150 euron omavastuuosuudella. Hoitokuluja korvataan 10 000 euroa, pysyviä tai väliaikaisia haittoja 20 000 euroa ja kuolemantapauksen sattuessa 10 000 euroa ilman omavastuuta. Matkustajavakuutukseen sisältyy hoitokulut ilman ylärajaa 20 000 euron haittakorvauksella ilman omavastuuta.

Tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutuksen voi ottaa koko ajan voimassa olevaksi tai ainoastaan vapaa-ajaksi. Mikäli vakuutuksen ottaa vain vapaa-ajaksi, ei korvauksia saa mahdollisista työtapaturmista. Korvauksia maksetaan hoito- ja tutkimuskuluista, lääkärinpalkkioista, sairaalamaksuista ja lääkkeistä ilman omavastuuosuutta. Vakuutukseen vai lisätä myös päivärahaturvan, jolloin sairaslomapäivistä maksetaan päivärahaa. Vakuutukseen voi liittää myös kuolemantapauskorvauksen. Vakuutus myönnetään 17-74 vuotialle ja on voimassa 80 ikävuoteen asti. Vammojen hoitokuluja korvataan 8500 – 17 000 euroa, haittakuluja 25 000 – 50 000 euroa ja kuolemantapauskorvauksia 25 000 – 50 000 euroa. Harmillisesti hinta määräytyy sukupuolen perusteella, esimerkiksi naisille tapaturmavakuutuksen vuosihinta on keskimäärin 24-43 euroa, ja miehille 43-76 euroa.

 

Lähivakuutus tarjoaa myös autoille Lähi-Kaskovakuutusta pakollisen lakisääteisen vakuutuksen rinnalle. Lähi-Kaskon voi hankkia myös matkailuautoille, moottoripyörille, mönkijöille, mopoille sekä moottorikelkoille.
Vakuutuksen voi hankkia myös veneelle joko laajalla tai suppealla vakuutusturvalla.
Matkavakuutuksia Lähivakuutus myöntää joko jatkuvana tai määräaikaisena. Mikäli matkustaa ulkomaille yli 2 kertaa vuodessa, on tulee halvemmaksi ottaa jatkuva matkavakuutus. Matkavakuutus on voimassa alle 90 vuorokautta kestävillä matkoilla, ja sen voi ottaa myös pidemmille reissuille lisämaksusta. Matkavakuutus astuu voimaan yli 50 kilometrin matkoilla kotoa, työpaikalta tai vapaa-ajan asunnosta. Vakuutus käsittää siis myös kotimaan matkat. Hinnat keskimäärin 31-55 euroa vuosi.
Hieman erikoisempina palveluina Lähivakuutus vakuuttaa myös lemmikkieläimiä ja metsää. Kissan, kanin ja koiran sekä hevosen lääkärikulut on mahdollista kattaa lemmikkieläinvakuutuksen kautta. Metsät voi vakuuttaa myrskyjen, runsaslumisten talvien ja jyrsijöiden varalta.

Vakuutus keskinäisestä vakuutusyhtiöstä vai muualta?

Keskinäiset vakuutusyhtiöitä on pidetty ihmisläheisempinä ja halvempina ”vakuutuskassoina” kuin osakeyhtiömuotoisia vakuutusyhtiöitä. Toisaalta kritiikkiä on esitetty myös siitä, että osakeyhtiömuotoiset vakuutusyhtiöt korvaavat tarkasti sopimusehtojen mukaan vahingot, kun keskinäisissä vakuutusyhtiöissä ehdot korvauksiin ovat vaihdelleet jopa samankaltaisten tapausten kohdalla. Spekulaatiota tai ei, mutta vakuutusehdot kannattaa aina lukea tarkkaan ja vakuutukset kilpailuttaa kunnolla. Myös keskittäminen yhteen vakuutusyhtiöön tuo yleensä mukavia säästöjä vuosien mittaan.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart