Kulutusluotto puhelimella

Kun pikalainat tulivat kohisten Suomen markkinoille tuntui ihmeelliseltä, että lainan hakeminen onnistui pelkällä tekstiviestillä, mutta onko todella mahdollista saada kulutusluotto puhelimella ja mistä sitä saa?

Puhelin ja verkkoyhteys

Pieni koukku tässä todella piilee, sillä kulutusluoton hakeminen puhelimella vaatii vähintäänkin verkkoyhteydellä varustetun puhelimen, sillä lain mukaan lainaa ei saa myöntää ilman tunnistautumista. Käytännössä tunnistautuminen tapahtuu pankin verkkotunnuksilla internetin kautta. Jos verkkotunnuksia ei vielä ole, niitä voi kysellä omasta pankista.

Yleensä pikalainojen kohdalla riittää, että tunnistautuu ensimmäistä kertaa palvelua käyttäessään. Sen jälkeen lainan hakeminen onnistuu myös tekstiviestitse, mutta vaatii useimmissa tapauksissa rekisteröidyn puhelinliittymän. Nykyään osa luottoa myöntävistä yrityksistä hyväksyy myös prepaid-liittymät, mikäli liittymän puhelinnumero voidaan rekisteröidä palveluun ja sitä kautta prepaid-liittymän haltija saa palveluun henkilökohtaiset käyttäjätunnukset.

Ihan tekstiviestillä lainanhakeminen ei enää onnistu.

Helppo tapa lainata

Tunnistautumispakko voi tuntua kiusanteolta, mutta todellisuudessa laki on laadittu kuluttajien omaksi turvaksi. Näin vältytään väärinkäytöksiltä ja luvattomilta toisen ihmisen nimiin haetuilta luotoilta. Yleisesti lainan hakeminen tekstiviestillä etenee lainaa myöntävän yrityksen nettisivujen kautta niin, että asiakas rekisteröityy käyttäjäksi tunnistautumalla omilla verkkotunnuksillaan. Tämän jälkeen asiakkaan puhelimeen lähetetään pin-koodi, jota tarvitaan tekstiviestihakemuksen lähettämiseen.

Tekstiviestin lähettämisohjeet löytyvät yrityksen verkkosivuilta, samoin tekstiviestien hinnat. Usein lainan saaminen edellyttää myös toiminnassa olevaa sähköpostiosoitetta, jonne toimitusehdot lähetetään. Kun laina on myönnetty, se hyväksytään tekstiviestillä, ja hyväksymisen jälkeen summa siirretään asiakkaan tilille palvelun aukioloaikana. Joskus lainan hakeminen onnistuu myös soittamalla, mutta tähänkin tarvitaan rekisteröitymisellä ja tunnistautumisella saatua henkilökohtaista koodia. Koodi ei ole kertakäyttöinen vaan korvaa tunnistautumisen jatkossa, joten se kannattaa pitää tallessa ja visusti turvassa pitkäkyntisiltä.

Mistä saa kulutusluottoa puhelimella?

Suomessa on lukuisia lainayrityksiä, jotka myöntävät lainaa rekisteröityneille asiakkailleen tekstiviestillä. Usein myönnettävät summat ovat melko pieniä, mutta myös kulutusluotoksi laskettavia kattavampia summia on saatavilla puhelimitse. Tekstiviestilainaa myöntävät mm. www.tekstivippi.fi, www.vivus.fi, www.ferratum.fi ja www.risicum.fi.Verkkosivuilta löytyvät myös tarkemmat hakuohjeet ja sopimusehdot.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart