Kulutuslainaa 18-vuotiaalle

Usein juuri nuoret törmäävät tilanteisiin, joissa varat eivät riitä elämiseen tai hankinnat ylittävät liian pienen budjetin. Ruoka kallistuu, oppikirjat maksavat, vuokrat nousevat, ajokortin ajaminen maksaa maltaita, mutta lainan hakeminen tuntuu tyssäävän ikäkysymykseen. Rahapulassa lainaa hakeva nuori voikin kokea joutuvansa ikärasismin kohteeksi. Mutta verkosta löytyy kuin löytyykin paikkoja, jotka myöntävät kulutuslainaa 18-vuotiaalle, joskaan nuorille suunnatut summat eivät päätä huimaa. 

18-vuotiaille myönnettävät lainat

Vaikka Suomesta löytyy myös 18-vuotiaille lainoja myöntäviä yrityksiä, usein nuorille myönnettävät lainat ovat summaltaan melko pieniä. Alle 250 euron lainoja myöntävät mm. yksi Suomen tunnetuimmista lainapalveluista Vippi.fi, jo vuodesta 2005 pikalainoja myöntänyt Risicum osoitteessa, ja pikalainavertailuissa hyvin pärjännyt Laina.fi.

Tästä suurempia lainasummia saa hakemalla hakea, mutta esimerkiksi Everyday tarjoaa 18-vuotiaille lainaa normaalisti.

Jos haet tätä suurempaa kulutusluottoa, käy katsomassa joustoluotot täältä.

Rahalaitos
Deal
Saat erittäin todennäköisesti Rahalaitoksen kautta lainaa. Palvelussa lähes 20 lainanmyöntäjää saman katon alla.
Everyday – 2000€ jatkuva luotto
Deal
Everyday on kuin luottokortti kännykässä. Saat 2000€ suuruisen luoton joka on tarpeen mukaan käytettävissäsi.
Laina.fi logo
Deal
Laina.fi tarjoaa kulutusluottoa 50-5000€ joko jatkuvana luottolimiittinä tai kertaluontoisesti (kertalaina 600-3500€).
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.
Risicum.fi
Deal
Risicumilta saat heti 2050-5000€ suuruisen lainan 3 kuukauden - 4 vuoden takaisinmaksuajalla.

Syytä varovaisuuteen

Ennen pienlainayrityksillä oli tapana portauttaa lainasummat niin, että isompi lainasumma voitiin myöntää vain, jos oli aiemmin ottanut pienemmän lainan ja hoitanut sen takaisinmaksun moitteettomasti. Tämä saattoi parhaimmillaan säästää asiakkaan vakaviltakin maksuvaikeuksilta, koska ideaalitapauksessa lainan ottajan oma varovaisuus heräsi ensimmäisten maksuvaikeuksien ilmetessä.

Nykyään voi myös nuorten ensilaina olla samalla suurin myönnettävä lainasumma ja hairahduksen vaara on suuri. Lainakustannuksista ja takaisinmaksu-aikataulusta onkin viisasta ottaa kunnolla selvää jo lainanhakua suunnitellessa. Vaikka pikavippi voi olla nopea apu tiukassa tilanteessa, sitä ei koskaan kannata ottaa ilman harkintaa.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart