Kulta rahaksi

Vuosittaisen suursiivouksen yhteydessä löytyy omista lokoeroista ja laatikoista paljon koruja ja kettinkejä. Sen sijaan että mummovainaan perintökullat varastoisi takaisin kellarin pimeyteen odottamaan seuraavan vuoden suursiivousta, kannattaa vanhat helyt laittaa kiertoon ja ostaa saaduilla varoilla itselleen jotain mukavaa. Kulta rahaksi.fi – sivusto onkin monelle kullasta tietämättömälle osoittautunut loistavaksi paikaksi myydä vanhat perintöroippeet pois. Palvelu hyväksyy erottelee jyvät akanoista ja hyväksyy niin rihkaman kuin rikkinäisetkin korut. Palvelu on myös erikoisella tavalla anonyymi sillä vanhoja, isovanhempien vihkisormuksia ei tarvitse pelätä näkevänsä kadulla muiden sormissa koska kaikki kulta sulatetaan.

Kulta, Au, Aurum, hohtava sarastus – tällä himoitulla arvometallilla on monta nimeä. Kulta onkin harvoja metalleja jota löytyy puhtaana luonnosta, ja sitä onkin käytetty vaihdannan välineenä että omaisuuden mittana yli 6 000 vuotta. Vaikka nykyään valuutat kelluvat, eikä niitä sidota enää joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kultaan, ei tämä keltainen metalli ole menettämässä merkitystään. Helpon muokattavuutensa ja hyvän sähkön johtavuutensa vuoksi kullasta onkin tullut hyvin tärkeä raaka-aine etenkin elektroniikkateollisuudelle, ja arvometallin hinta onkin ollut jatkuvasti nousussa, joten vanhojen korujen myynti onkin enemmän kuin ajankohtaista.

Kulta rahaksi helposti ja nopeasti

Vanhan ja tylsän perintökullan vaihtaminen palkitsevaksi riihikuivaksi käy helposti ja nopeasti. Tilaat kotiin joko puhelimitse, tekstiviestitse tai netin kautta Kultapaketin, eli 500€ asti vakuutetun kirjekuoren, jolla myytävä kulta lähetetään. Tämän jälkeen myytävä kulta lähetetään arvioijalle, joka arvioi kultapitoisuuden sekä arvon. Arviointi suoritetaan paketin saapumispäivänä. Rahat siirretään tilille 24 tunnissa siitä, kun kulta on saapuntu arvioitavaksi. Periaatteessa palvelu on loppuunasti mietitty ja turvallisen oloinen. Lisäksi palvelu on asiakkaalle kokonaisuudessaan maksuton.

Jopa näin hienon kultaisen teoksen voi sulattaa ja ostaa rahoilla itselleen jotain mukavaa

Myydäkö kultaa vai ei?

Kullan hinta on jatkuvasti ollut nousussa. Todennäköisesti helppojen kultasuonien löytymisestä ei enää ole takeita, joten ainetta joudutaan louhimaan yhä syvemmältä ja vaikeammista paikoista. Onkin odotettavissa että kullan hinta jatkaa nousuaan myös kysynnän lisääntyessä, sillä esimerkiksi kasvava elektroniikkateollisuus tarvitsee kultaa raaka-aineeksi. Oikean hetken myymistä voi tietysti spekuloida, sillä kullan hinta ei vielä ole ennätyksellisen korkealla. Esimerkiksi 1970-luvun loppupuolella koettiin dramaattinen hinnan nousu, jolloin arvo oli moninkertainen nykyiseen verrattuna ja ainakaan vielä kulta ei arvokkuudessaan ole noussut samalle tasolle.
Kullan myyntiä vastaan puhuu myös inflaatio, sillä kulta ei perinteisesti ole menettänyt arvoaan radikaalisti inflaation ollessa kova. Tällä hetkellä euron inflaatio on historiallisen korkealla, joten arvometallit, mikäli niitä kotona sattuu olemaan, ovat todennäköisesti varmempi tapa pitää omaisuutensa suojattuna arvon alenemiselta.

Kannattaa siis harkita, onko valmis myymään oman kultansa pois. Ennen omien korujensa lähettämistä kannattaakin tehdä taustatyötä, jotta varmasti saa oikean hinnan omista arvometalleistaan. Sokeasti ei tule luottaa mihinkään.

Tarkista kultasi arvo: http://www.kultarahaksi.fi

3 Comments
  1. Kyllä kannattaa vaihtaa kulta rahaksi tuossa kyseisessä yrityksessä. Palvelu on helppokäyttöinen ja rahat tilillä nopeasti!

  2. Ostokulta palveluissa on isoja eroja hyvityshinnassa. Myin vuosi sitten pari sormusta Kultarahaksi palveluun ja olin kyllä tyytyväinen, kun rahat tuli nopeasti. Nyt tein vertailua Kultarahaksi ja monen muun palvelun välillä ja niiden hyvityshinta on kyllä aika alakantissa. Tilasin kultakuoren nyt http://www.ostokulta.fi :stä, niiden hyvitys hinta oli paras mihin törmäsin.

  3. Seija S.: kullan hinta vaihtelee, vaikkakin sen ostohinta taitaa olla alituiseen nousussa ja myyntihinta laskussa.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart