Taulutelevisio: kuinka säästää taulutelevision ostossa?

Taulutelevisio on kallis hankinta ja siksi lohkaisee aimo loven kenen tahansa kukkaroon. Tästä syystä moni haluaisi tietää, kuinka säästää taulutelevision ostossa. Harkitseva kuluttaja voi saada kaiken halvemmalla, myös taulutelevision.

Osta käytetty taulutelevisio

Ilmiselvä mutta silti monille kuluttajille etäisen tuntuinen vaihtoehto on ostaa televisio käytettynä. Käytettynä voi saada malleja, joita myydään uusina elektroniikkakaupoissa ja monet käytetyt laitteet ovat olleet päällä vain vähän. Ei ole harvinaista, että televisio myydään sen vuoksi, ettei sitä ole jaksettu katsella. Moni ostaa turhamaisuuksissaan uuden television ihan vain statussymbolina, vaikka käytettynä olisi voinut löytyä samalla hinnalla uuden veroinen, mutta isompi ja paremmilla ominaisuuksilla varustettu laite kuin se, mikä elektroniikkakauppiaalta lähti mukaan.

Älä osta liian suurta

On turhaa ostaa 70 tuuman taulutelevisiota, jos aiot kuitenkin katsoa sitä kahden metrin etäisyydeltä tai jopa lähempää. Pienempi televisio on halvempi ja voi olla juuri sinulle myös paljon parempi kuin suunnaton hirviöruutu. Osta sellainen televisio, joka vastaa juuri sinun katselutarvettasi.

Muista tämä myös vertaillessasi taulutelevisioiden ominaisuuksia. Kaikkia mahdollisia lisätoimintoja, kuten Dolby-tilaääntä, nettiyhteyttä, 3D-kuvaa tai tallennusominaisuuksia, ei välttämättä tarvita.

Älä ota kulutusluottoa tai osamaksua

Moni ottaa isompia kulutushankintoja tehdessään tueksi pienet kulutusluotot. Myös monet elektroniikkakauppiaat myyvät tuotteitaan mielellään kulutusluoton tapaisella osamaksusopimuksella. Älä haksahda tähän. Kyseessä on turhin mahdollinen tapa haaskata työllä ja vaivalla hankkimansa rahat. Kulutusluottojen, etenkin pienten kulutusluottojen, korot ovat kohtuuttomat.

Säästä sähköä

Televisioiden virrankulutuksessa on eroa. Mieti ostaessasi, kuinka paljon sähköä pystyt säästämään valitsemalla ”vihreän” vaihtoehdon, sen sijaan, että käyttäisit rahasi hieman halvempaan energiasyöppöön. Huomaa, että esimerkiksi LED-televisio kuluttaa jopa 50 % vähemmän virtaa kuin LCD.

Myös televisiota käytettäessä rahaa voi säästää säästämällä sähköä. Valmiustilaan jätetty (eli normaalisti kaukosäätimen painalluksella suljettu) televisio syö virtaa jatkuvasti. Sulkemalla television kokonaan (joko television omalla virtakatkaisimella tai ottamalla pistokkeen seinästä) säästät rahaa joka päivä.

 

1 Comment
  1. Reply
    Kulutusluotolla 30/01/2018 at 13:09

    Kyllä se osamaksu on joskus pakollinen, jos ei ole onnistunut säästämään tai säästöt on käytetty ja vaikka pyykkikone hajoaa. Mutta ehkei se oo pakollinen television ostossa, koska jokainen pärjää pari kuukautta ilman televisiota ja parissa kuukaudessa säästää siihen rahat ellei osta mitään superkallista. Silti on ihan ok ottaa kulutusluotto sillon tällön, ei siitä tarvit tehdä mitään sääntöä ettei sais koskaan ottaa! Vastuullinen ihminen osaa kyllä hoitaa omat raha-asiansa vaikka muutama luotonmaksu olisikin päällä.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart