Kuinka saada edullista remonttilainaa?

Remonttilaina on nimensä mukaisesti remonttia tai kunnostusta varten hankittava laina. Usein remonttilainaa haetaan asuntolainan yhteydessä, mutta ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että se otettaisiin myös aivan erillisenä luottona. Remonttilaina on hyvin pitkälti samanlainen kuin muutkin kulutusluotot. Tässä eritellyt ohjeet toimivat sellaisinaan useimpien muidenkin kulusluottojen kanssa.

Lue miten saat remonttilainan mahdollisimman edullisesti!

Suuremmat, yli 10 000€ lainat

Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.
Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Bank Norwegian – jopa 50 000€ lainaa
Deal
Norwegian tarjoaa jopa 50 000€ lainaa erittäin hyvillä ehdoilla ja eduilla. Yksilöllinen korko.

Yksityishenkilön remonttilaina

Yksityishenkilön kannattaa melkein aina ottaa remonttilaina omiin nimiin. Tällöin lainan saa huomattavasti edullisemmin. Yleensä on mahdollista myös sitoa remonttilaina jo olemassaolevaan asuntolainaan. Tämä onnistuu käytännössä aina jos asuntolainan takauksena on vain osa asunnon arvosta.

Jos asunnon arvosta 100% on sidottu asuntolainan takaamiseen, ei tätä vastaan tietenkään enää myönnetä uutta lainaa. Tällaisessa tapauksessa pankki yleensä vaatii uuden takauksen, säästöjä tai vähintään kohtuullisen hyvät tulot maksukyvyn varmistamiseksi. Jos taas vain puolet asunnon arvosta on käytetty takaamiseen, voidaan pankin kanssa sopia, että remonttilaina otetaan samoilla ehdoilla kuin asuntolaina.

Jos et halua hakea pankista lainaa, voit tutustua myös seuraaviin remonttilainaa tarjoaviin yrityksiin:

Pienet, max. 5000€ lainat

Laina.fi logo
Deal
Laina.fi tarjoaa kulutusluottoa 50-5000€ joko jatkuvana luottolimiittinä tai kertaluontoisesti (kertalaina 600-3500€).
Lainasto
Deal
Lainasto on vaivaton kulutusluotto. Laina 1000-5000€ ja takaisinmaksuaika 1-3 vuotta.
Halino
Deal
Halino on yksi pisimpään markkinoilla olleita kuluttajarahoitustuotteita. Sopivat ehdot, joustava ja läpinäkyvä laina.
Risicum.fi
Deal
Risicumilta saat heti 2050-5000€ suuruisen lainan 3 kuukauden - 4 vuoden takaisinmaksuajalla.

Remonttilaina taloyhtiölle

rakentaminenKun isossa taloyhtiössä suunnitellaan esimerkiksi putkiremonttia tai julkisivuremonttia, joudutaan lähes aina hakemaan pankista lainaa.  Asuntolainan pieniin marginaaleihin tottuneelle asunto-osakeyhtiölle tarjottavat laina-marginaalit ovat päätähuimaavan korkeita. Kun yksityishenkilö maksaa pankille yleensä noin 0,5%-1% marginaalia, joutuu taloyhtiö maksaamaan jopa  2,50% marginaalia. Tämä on siinäkin mielessä käsittämätöntä, että taloyhtiöt eivät sisällä lainanmaksajana pankille juuri minkäänlaista riskiä. Jos yksi asuntoyhtiön jäsenistä ei pysty suoriutumaan yhteisestä velasta, voidaan tämän asunto ottaa haltuun ja tällä tavalla maksaa velkaa takaisin.

Osasyyllisenä voi olla epävarma kiinteistöala. Siitäkin huolimatta erot ovat kummallisen suuria. Jos olet päättämässä taloyhtiösi lainatarpeesta, niin kannattaa vertailuttaa huolella kaikkien eri pankkien tarjoamat lainamahdollisuudet. Taloyhtiöissä summat voivat nimittäin nousta niin korkeiksi, että puolenkin prosentin ero kasvaa euromäärissä suureksi.

Remonttilainaan liittyviä yrityksiä:

1 Comment
  1. Reply
    Sisustusfriikki 05/12/2011 at 19:45

    Noilta remonttifirmoilta saa kaikenlaisia joustoluottoja, mutta korot on aika korkeat. Ainakin Pastelli ( http://www.pastelli.fi ) tarjoaa kai Nordean lainaa, mutta pankista saa edullisempaa.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart