Kotikonttori vertaislaina

Kotikonttori on virolaisen Social Markets OÜ – yhtiön vertaislainapalvelu, joka on tällä hetkellä (26.1.2010) beta-testausvaiheessa. Suomessa palvelua on testattu syksystä 2010 lähtien, ja Virossa vuodesta 2008. Kotikonttori väittääkin olevansa vertaislainojen pioneeri. Lainaa on mahdollista saada muilta ihmisiltä jopa 10 000 euroa maksimissaan 2 vuoden laina-ajaksi.

Palvelun kautta on mahdollista myös tehdä sijoituksia, eli toimia lainaajana. Mukaan voi lähteä myös pienellä summalla, jopa 5 eurolla.

Näin haet vertaislainaa

Lainaa haettaessa avataan kotikonttoritili, johon mahdollisesti saatava laina maksetaan, ja vastaavasti lyhennetään kuukausittain. Tilille tulee hakemusta lähetettäessä laittaa 11 euroa, joka on hinta luottotietojen tarkistuksesta. Toisinkuin muissa vertaislainapalveluissa, lainanhakijaksi ei pääse, mikäli luottotiedot eivät ole kunnossa. Henkilöllisyys varmennetaan tupas-verkkopankkitunnuspalvelun kautta.

Näin vertaislainaat

Palvelun kautta voi etsiä meneillään olevia huutokauppoja, ja mikäli löydät kohteen, johon haluat sijoittaa, voit ottaa hakijaan yhteyttä, kysyä kysymyksiä sekä tarkistaa hakijan luottotiedot. Omalle lainalle voi määritellä summan sekä koron itse. Kaikilla lainaajilla että lainanhakijoilla on oma kotikonttoritili, josta lainattava summa automaattisesti otetaan, sekä maksetaan kuukausittain kiinteässä erässä takaisin. Lainapalvelu onkin pitkälle automatisoitu, ja järjestelmä myös niputtaa halvimpia lainoja yhteen, ja myy niitä suurempisummaisina eteenpäin. Ylimääräistä paperihässäkkää ei tarvita.
Rahaa voi, ja kannattaa hajauttaa useampien lainojen kesken, jolloin luottotappioriski pienenee. Kotikonttori huolehtii mahdollisista perintä- ja oikeustoimista mikäli lainaa ei makseta takaisin, joten sijoittajan ei tarvitse huolehtia lainaan liittyvistä asioista.

Kotikonttori on varteenotettava vaihtoehto

Kotikonttori on mielenkiintoinen ja varteenotettava vaihtoehto niin sijoittajille kuin lainaajille. Lainaa on mahdollista saada hyvinkin edullisesti, mutta koska vertaislaina on hyvin uusi keksintö, on vaikea sanoa kuinka suuren luottotappioriskin rahan lainaaminen sijoittajille muodostaa. Suurin tämän hetkinen on ongelma on palvelussa se, ettei lainoja tai lainaajia vielä ole tarjolla. Aika näyttää miten suosituksi tämä palvelu muodostuu.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart