Kodin remontointi – kuinka säästää?

Remonttihommiin saa tunnetusti palamaan euron jos toisenkin. Tarkan markan vartijan kannattaa edetä remontin suhteen rauhallisesti ja harkiten, sillä vertailemalla, kilpailuttamalla ja tarjouksia metsästämällä remontista ei tulekaan rahareikää.

Tee itse

Jos maalisuti pysyy kädessä ja lattiaponttien naksuttelu käy kuin palapelin kasaaminen, työkustannuksissa säästää tekemällä pintaremontit itse. Ammattilaista kannattaa kuitenkin konsultoida ja miettiä tarkkaan esimerkiksi remontissa tarvittavien työkalujen tarvetta: jos seinän maalaamista varten pitää hankkia maalipurkin ja sudin lisäksi hiomakone, ilmanvaihtolaitteisto ja rakennustikkaat, saattaa seinän hinta pompata hirveisiin sfääreihin. Muistathan, että työkaluja voi myös lainata ja vuokrata!

Kilpailuta ammattilaisia

Kilpailuttaminen kannattaa – myös remontoidessa. Ammattiremontoijat antavat mielellään hinta-arvioita erilaisista remonteista. Kilpailuttaminen on helppoa myös netissä: esimerkiksi sivustoille tarjouspyyntopalvelu.fi, kodinremontit.fi, dooxe.fi ja kilpailevatarjous.fi on listattu lukuisia ammattilaisia, joiden remonttitarjoukset odottavat vain muutaman hiiren klikkauksen päässä. Tutustu myös ammattilaisten saamiin arvioihin ja tutki tarkkaan, mitä kaikkea saamasi tarjous pitää sisällään!

Harkitse tarkkaan, mitä haluat!

Mieti remontintarve tarkkaan. Onko syytä repiä kaikki seinät ja katot alas keittiöstä, vai riittäisikö pelkkä pintojen uusiminen tai ehkä jopa vetimien vaihtaminen? Pienilläkin muutoksilla voi saada ihmeitä aikaan, ja rakenteiden repiminen syyttä suotta on yleensä aika turhaa.

Jos seinä pitää kuitenkin kaataa ja saada välttämättä se uusi oviaukko olohuoneeseen, suunnittele tarkkaan! Huomioi, missä kulkevat kotisi kiinteät rakenteet. Kysy ammattilaiselta, mitä ylipäätään on mahdollista ja kannattavaa tehdä. Huomioi myös kotisi tyyli: vanhaan rintamamiestaloon ei välttämättä sovi huippumoderni skandinaavisen kiiltävä keittiö, vaikka se olisi mielestäsi kuinka ”kiva”.

Suosi klassista

Remontissakaan ei kannata sännätä jokaisen muotioikun perään. Suosimalla klassisia ratkaisuja ainakin isoimmissa linjoissa, säästyt remontoimasta uudestaan ensi vuonna. Jos teini haluaa huoneensa seinät mustiksi, mieti miten saat ne myöhemmin piiloon. Ei joka päivä huvita pukeutua neonpinkkeihin farkkuihinkaan, miksi hurjia ratkaisuja siis jaksaisi katsella kotonaan päivästä toiseen?

Käytä kotitalousvähennystä

Jos käytät remonttitöissä rekisteröitynyttä ammattilaista, voit vähentää remontin kuluja kotitalousvähennyksenä verotuksessa. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä saa esimerkiksi Veronmaksajien keskusliiton sivuilta osoitteessa veronmaksajat.fi.

1 Comment
  1. Olin pienellä budjettilla viime vuonna, kun mä muutin uuteen asuntoon, siksi mun piti tehdä melkein kaikki remontti-työt itse, ystävien avulla. Mun mielestä tälläiset pienet remontit on hyvä tehdä itse, siinä säästää pitkan pennin.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart