Keväällä 2011 jaetaan huimat osingot

Tätä on ennustettu pitkään, milloin talouden nousukausi alkaa, ja se rupeaa tuottamaan voiton lisäksi osinkoa sijoittajilleen. Suomalainen finanssiyritys FIM arvio kevään 2011 olevan erityisen otollista aikaa, sillä yritysten huhutaan jakavan ennätyksellinen määrä rahaa palkinnoksi omistajilleen.

Parhaat osingot 2011

Kauppalehden ennuste vuoden 2011 parhaiksi osingonmaksajiksi näytti marraskuussa seuraavalta:

Elisa 9,1%

Orion 7,0%

Martela 6,1%

Norvestia 6%

Alma Media 5,3%

Nokia 5,2%

Aspo 5,1%

Fortum 4,9%

Sampo 4,9%

Sanoma 4,8%

Ilkka II 4,8%

Nordic Aluminium 4,5%

Citycon 4,4%

Lännen Tehtaat 4,2%

Scanfil 4%

UPM-Kymmene 3,7%

Suurten, suomalaisten yritysten erityisen nousukkaan vuoden 2010 jälkeen tuloskasvu on parantunut ja nyt onkin aika harkita osakkeiden ostoa ennen kevään yhtiökokouksia. Suuria osinkoja voi aistia tulevan myös suurten yritysten hyvästä keskimäärin hyvästä taseesta, jolloin on varaa jakaa palkintoja uskosta yrityksen kasvuun. Piensijoittajien tulisikin sijoittaa esimerkiksi Elisaan, joka on lähes vuosittain jakanut hyvin runsaat osingot. Onkin odotettavissa että osinkoa saattaa tippua jopa 1,3-1,4 euroa osakkeelta. On hyvä myös ottaa huomioon, että osinkoverotuksen kiristyksestä vallitsee konsensus suurten puolueiden kesken, ja verotusta tullaan hyvin todennäköisesti kiristämään vuonna 2012, ensi kevään vaaleista huolimatta.

Suurille puolueille osinkoverotus tuntuukin olevan helppo aihe, joka koskettaa suhteellisen harvaa osaa väestöstä, eikä sen pitäminen nykyisellään(puhumattakaan alentamisesta) tule olemaan yhdenkään puolueen vaaliohjelmassa. FIM suosittaakin nyt esimerkiksi Elisan, Wärtsilän, Sampon, Orionin tai Okmeticin osakkeiden ostoa. Myös Alma media sekä Sanoma voivat jakaa hyvinkin runsaskätiset osingot, sillä nämä media-alan jättiläiset ovat kasvattaneet tänä vuonna markkinaosuuksiaan huimasti. Onkin aika unohtaa ulkomaiset yritykset, ja tukea kotimaisia suuria yrityksiä, saahan siitä selvää rahaa itselleen ja toisaalta isänmaallisesti myös tukea Suomen talouskasvua.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart