Käyttöluottoa maksetaan takaisin kuukausittain

Erääntyyppinen kulutusluotto eli käyttöluotto on lainamarkkinoiden yleisimpiä lainatuotteita, joita voi hakea pankeista ja rahoitusalan yrityksiltä. Käyttöluotto on useimmiten arkisiin hankintoihin, remonttirahastoksi, tai muihin yksityisiin menoihin haettu laina, jonka voi maksaa takaisin ennalta sovituissa maksuerissä. Lainattu summa siirretään kertaluontoisena asiakkaan tilille.

Käyttöluoton hakeminen

Käyttöluottoina myönnettävät lainasummat ovat muutamasta satasesta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Pieniä summia myönnetään ilman takaajia ja vakuuksia, mutta suurempiin lainasummiin voidaan vaatia vakuudeksi esimerkiksi omistusasunto, tosin tämäkään ei ole sääntö ilman poikkeusta. Esimerkiksi Freedom Rahoitus tarjoaa jopa 30 000 euron vakuudetonta käyttöluottoa.

Luotto nappulaJos käyttöluottoa hakee pankin kautta, hakuprosessi voi kestää kauemmin kuin verkkohakemuksella rahoitusyritykseltä haettaessa. Netissä toimivat rahoitusyritykset ovat lainahakemusten käsittelyssä tehokkaita ja parhaimmillaan rahat voivat olla tilillä jopa saman päivän aikana. Yleensä luotto on kuitenkin käytettävissä muutamassa pankkipäivässä. Lainan käyttötarkoitus on asiakkaan itse päätettävissä.

Mahdollisuus hakea merkittäviäkin lainasummia nopeasti verkkohakemuksella houkuttelee etenkin niitä, joilla on edessä suuria investointeja ja lainanhakija on jo tullut käännytetyksi pankin kynnykseltä. Käyttöluoton helppo saatavuus on tuotteen yksi suurimmista eduista ja maksuaikaakin luotolle myönnetään auliisti, jopa yli kymmenen vuotta. Liian pieniä maksueriä ei kuitenkaan kannata etenkään isoille luotoille valita tai hankintojen jälkeen huomaa elävänsä vuosia veloissa.

Parhaat käyttöluotot

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Risicum.fi
Deal
Risicumilta saat heti 2050-5000€ suuruisen lainan 3 kuukauden - 4 vuoden takaisinmaksuajalla.
Lainaamo
Deal
Lainaamo on suomalainen rahoitusyhtiö, josta saat jopa 20 000€ ilman vakuuksia tai takaajia.
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.

Käyttöluoton kulut ja lainaehdot

Käyttöluoton kulut koostuvat koroista, mahdollisesta avausmaksusta ja laskutuslisistä. Lainanhakijan kannattaa vertailla lainoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä, koska korot voivat vaihdella paljonkin lainantarjoajasta riippuen. Myös käyttöluoton myöntämisen ehdot vaihtelevat hieman eri rahoittajien välillä.

Lainasumman suuruus voi vaikuttaa siihen minkälaisin perustein lainaa myönnetään, sillä suurimpien lainojen myöntäminen edellyttää hakijalta vakaata elintasoa ja säännöllisiä palkka/eläketuloja. Joskus lainantarjoajalla voi olla suurimpien lainasummien myöntämisen ehtona myös se, että lainaa haetaan yhteishakijan kanssa.

Kun muut lainanhaun puitteet ovat kunnossa, luottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle hakijalle, jolla on moitteettomat luottotiedot. Helpoiten lainanhaku onnistuu suoraan verkossa lainayritysten verkkosivuilla, eikä valikoimassa ainakaan ole valittamisen varaa. Jos tarjonnan runsaus hämmentää, voi edullisinta käyttöluottoa etsiä verkosta löytyvien vertailusivustojen kautta.

 

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart