Joustoluotto

Joustoluotto on kulutusluoton kaltainen laina, jota pankit tarjoavat. Joustoluotton eroo normaalista kulutusluotosta siinä, että lainaa voi nostaa valitsemansa suuruisissa erissä, ja jota maksetaan pikkuhiljaa takaisin. Summan voi myös nostaa ja maksaa kerralla takaisin.

Joustoluoton ominaisuuksiin kuuluu myös rahan lainaaminen uudestaan, kun edellistä on maksanut takaisin. Jos esimerkiksi nostat joustolainaa 100 euroa, ja maksat siitä kahden viikon kuluttua takaisin 50 euroa takaisin, voit nostaa heti uudestaan 50 euroa. Joustoluottoja tarjoavat pääasiassa pankit sekä muutama isompi lainayritys.

Parhaat joustoluotot juuri nyt

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Ostosraha
Deal
Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.
Laina.fi logo
Deal
Laina.fi tarjoaa kulutusluottoa 50-5000€ joko jatkuvana luottolimiittinä tai kertaluontoisesti (kertalaina 600-3500€).
Bank Norwegian – jopa 50 000€ lainaa
Deal
Norwegian tarjoaa jopa 50 000€ lainaa erittäin hyvillä ehdoilla ja eduilla. Yksilöllinen korko.
Euroloan logo
Deal
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.

Nordea Joustoluotto

Nordealta luottoa saa 400 eurosta aina 25 000 euroon saakka 12-60 kuukauden laina-ajaksi. Lainaa on mahdollista hakea verkkopankin kautta. Pienin mahdollinen lyhennyserä on 50 euroa kuukaudessa. Joustolainan korko on 3kk euribor + 7,5% marginaalilla. Lainan perustamismaksu on 100 euroa, ja lainanhoitopalkkio halvimmillaan 4 euroa kuukaudessa. Avainasiakkaat saavat lainaa huomattavasti muita halvemmalla korolla ja lainakuluilla. Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin.

S-Pankki

S-Pankin joustoluottoa saa vähintään 2 000 euroa ja enintään 10 000 euroa. Lainaa ei tarvitse käyttää S-ryhmän liikkeisiin, eikä käyttökohdetta ole määritelty. Lainaa saadakseen tulee olla vähintään 26 vuotias, luottomerkintöjä vailla sekä omata säännölliset kuukausittaiset palkka- tai eläketulot. Luoton korko on 3kk euribor + 7.5% marginaali. Luottoa on mahdollista lyhentää kuukaudessa valinnaisella 3% , 5% tai 10% osuudella, kuitenkin vähintään 50 eurolla. Avauspalkkiona veloitetaan 70 euroa. Aina, kun luottoa siirretään omalle tilille, veloitetaan 1 euro + 2% siirrettävästä summasta. Mahdollisuus kahteen lyhennysvapaaseen ei-perättäiseen kuukauteen vuodessa. Lainanmyöntämispäätöksen saa kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Osuuspankki

Osuuspankista joustoluottoa voi hakea 1 000 – 8 000 euroa vapaavalintaisella laina-ajalla. Lainaa tulee lyhentää vähintään 2,5% kuukaudessa. Pienin mahdollinen euromääräinen lyhennyserä on 50 euroa. Jotta luottoa voi saada, tulee hakijan olla OP:n tai Helsingin OP:n pitkäaikainen asiakas ja vähintään 23 vuotias. Luottohäiriömerkintöjä ei tule olla, ja hakijalta edellytetään riittäviä kuukausittaisia tuloja. Joustoluoton korko on 3kk euribor + 6,5% marginaali. Lainan perustamismaksua ei ole, mutta kuukausittainen tilinhoitomaksu on 3 euroa, ja jokaisesta luoton nostosta omalle tilille veloitetaan 3% provisio nostettavan luoton määrästä (vähintään 3 euroa, enintään 170 euroa). Mahdollisuus yhteen lyhennysvapaaseen kuukauteen vuodessa. Luottoa voi hakea verkkopankin kautta.

Yhtiö Laina Laina-aika Korko Perustamismaksu> Tilinhoitomaksu
Nordea 400-25000€ 12-60kk 3kk*+7,5% 100,00€ 4€/kk
S-Pankki 2000-10000€ 3%,5%,10%** 3kk*+7,5% 70€ 3,5€/kk
OP 1000-8000€ väh.2.5%*** 3kk*+6,5% EI 3€/kk

*Viitekorkona euribor

**S-Pankin laina-aika määräytyy valittavan prosenttimääräisen lyhennyksen mukaan.

*** OP:n laina-aika määräytyy prosentuaalisesti. Kuukausittain on lyhennettävä vähintään 2,5% lainasummasta

Joustoluoton kaltaisia luottoja

Pankkien myöntämien joustoluottojen lisäksi mm Handelsbanken tarjoaa Luotollista tiliä, jolle voi sopia luoton määrän, josta tarvittaessa voi luottoa nostaa yllättävien menojen tullessa. Handelsbankenin luotollisen tilin luotto sidotaan pankin omaan prime-korkoon + 3%. Handelsbanken on lienee ainoa pankki, joka tätä luotollista tiliä yksityisasiakkaille tarjoaa. Perinteisesti luotollista tiliä on tarjotta vain yrityksille sekä maatalousyrittäjille.

Nykyään myös luottokorttien luottoa pystyy siirtämään omalle tililleen. Esimerkiksi Nordea tarjoaa tavallisilta Visa- ja MasterCard-luottokorteilta luoton nostoa omalle tilille hintaan 2€+2% luoton määrästä.

Joustoluotto on kätevä ratkaisu ottaa lainaa ainoastaan sen verrain kuin tarvitsee. Pankkien tarjoamat luotot ovat yleensä huomattavasti muita kulutusluottoja kätevämpiä ja halvempia. Joustoluoton kaltaisia rahoitusratkaisuja voikin suositella lämpimästi.

Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Joustoluotoista muualla verkossa

Joustoluotot ovat olleet esillä varsin laajasti mediassa. Esimerkiksi Yle on uutisoinut JAK Finlandista, joka tarjoaa korotonta lainaa osuuskuntamuodossa. Myös lainainfo.com on uutisoinut laajasti erilaisista joustoluotoista. Ala varmasti jatkaa kehittymistään ja uutisointi jatkuu vilkkaana.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart