Joulun alla velkaannutaan yhä useammin

Pikavippien ja kulutusluottojen suosion kasvettua räjähdymäisesti 5 vuotta sitten, on ongelmia tuonut holtiton pienlainojen otto internetin kautta. Ihmiset velkaantuvat yhä useammin pienlainojen takia, jonka korot ovat hyvin korkeita verrattuna pankkien myöntämiin luottoihin, tai luottokortteihin. Pankkien tarjoamien kulutusluottojen  todellisten vuosikorkojen ollessa yleensä alle 10%, ja luottokorttien korkeintaan 15%, päätyvät kuluttajat silti hyvin korkeakorkoisiin pikavippeihin, joiden määrä lisääntyy erityisesti joulun alla.

Nykyään onkin tavallista rahoittaa oma ja perheen joulunvietto kulutusluotoilla, joita maksetaan takaisin vuodenvaihteen jälkeen. Turun alueen velkaneuvoja Kaarina Sillanpää kertoo Turun sanomille, että monilla velkaneuvontaan hakeutuvilla pikavippejä on saattanut kertyä jopa 50-100 kappaletta. Velkaa ihmisille on saattanut kasautua jopa 50 000 – 70 000 euroa. Uusilla pikavipeillä onkin makseltu pois edellisiä lainoja, mutta pidemmän päälle korkeat korot ja lainanhoitomaksut ovat suistaneet monien henkilökohtaisen talouden raiteiltaan.

Velkaantuneiden tulisikin hakeutua velkaneuvontaan nopeasti, mikäli rahat eivät riitä velkojen maksuun. Hyvin suunnitellulla takaisinmaksuohjelmalla onkin mahdollista päästä velkakierteestä pois menettämättä luottotietojaan. Myös luottotiedot menettäneen on sopia erityisjärjestelyistä velanmaksussa, sillä tunnollisesti hoidetut, ulosottoon asti menneet velat lyhentävät luottohäiriömerkinnän kestoa jopa kahdella vuodella.

Lisää aiheesta: Turun Sanomat

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart