Ensimmäinen oma toimisto yritykselle

Aloitteleva yrittäjä odottaa usein malttamattomasti oman toimiston vuokraamista. Oma toimisto konkretisoi kaiken sen vaivan ja suunnittelun yhteen käsinkosketeltavaan tilaan. Ensimmäisen toimitilan hankkimista ei tulisi kuitenkaan kiirehtiä, sillä kiinteät kustannukset on hyvä pitää mahdollisimman pitkään aisoissa.

Omasta toimitiliasta on monenlaista hyötyä

Tietyillä toimialoilla oma toimitila on pakko olla olemassa. Kampaamo-tai vaikka elintarvikekauppaa on vaikea harjoittaa muualla kuin omissa tiloissa. Sen sijaan yrittäjä joka tarjoaa esimerkiksi konsultointipalveluita, tai toimii alalla jossa asiakas ei koskaan tule käymään paikan päällä, ei tarvitse välttämättä omaa tilaa.

Laadukas toimitila luo ammattimaisen kuvan yritystoiminnasta ja voi näin jopa tuoda rahakkaampia asiakkuuksia. Oma toimitila tekee myös töihin keskittymisen helpommaksi. Varsinkin jos vaihtoehtona on kotitoimisto, jossa häiriötekijöiden määrä on huomattavasti suurempi. Yksityisyrittäjän on tärkeää osata erottaa vapaa-aika ja työaika toisistaan, jotta töiden tekeminen ajallaan onnistuu kunnolla. Tässä oma toimitila on suureksi eduksi.

Vapaiden toimitilojen löytäminen

Vapaita toimitiloja on helpointa etsiä verkosta. Oikotie, Kauppalehti ja muutama muu välityssivusto tarjoavat helpon tavan selata satoja toimitilailmoituksia läpi. Ihan erikseen on vielä pakko mainita Ovenia, joka tarjoaa vapaat toimitilat kartalla. Tämän työkalun avulla on helppo katsoa missäpäin on eniten vapaita vuokrattavia tai myytäviä tiloja.

Kiinnitä näihin asioihin huomiota

Toimitilan valinnassa pitää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Älä hanki liian suurta tilaa
  • Laske tarkasti, että sinulla on varaa valitsemaasi tilaan
  • Valitse paikka hyvien liikenneyhteyksien varrelta
  • Kiinnitä huomiota tilan kuntoon

 

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart