Eezy.fi – Vaihtoehto omalle yritykselle

Haluaisitko tarjota osaamistasi muiden käyttöön mutta et halua perustaa omaa yritystä?  Varteenotettava keino välttää suuri yrittäjän byrokratia on ottaa käyttöön eezy.fi – palvelu, joka hoitaa laskutuksen, arvonlisäveron maksun sekä erilaiset eläke- ja sosiaalimaksut puolestasi. Vuonna 2008 perustettu yritys on osuuskuntamuotoinen yhteisö, jonka kautta itsenäiset ammatinharjoittavat voivat hoitaa laskutuksen puolestaan. Tämä kevytyrittäjyydeksi kutsuttu malli on

Eezy.fi on helppoa yrittämistä

Eezy.fi palvelu toimii siten, omaa osaamistaan muiden käyttöön tarjoava yksityishenkilö laskuttaa palvelun kautta. Lainopillisesti ”yrittäjä” on töissä eezyllä ja työsuhde on toimeksiannon verran määräaikainen. Palvelu sopii erityisesti lyhytaikaisia työprojekteja varten, jolloin se yritys, jolle projekti tehdään, ei halua joutua työnantajan asemaan. Varsinainen työnantaja siis välttää lakisääteiset työnantajan velvollisuudet ja jättää ne eezyn hoidettavaksi.

Varsinaisia alakohtaisia rajoituksia palvelunkäytölle ei ole, mutta esimerkiksi verkkokaupan ylläpitäjille ja muille vähittäis- ja tukkumyyntiä harjoittaville sekä suuria investointeja vaativille aloille palvelu ei sovi, sillä yli 1000 euron verovähennyksiä ei ole mahdollista tehdä. Osan ansioista voi Eezy.fi myös maksaa verovapaina kustannusten korvauksina, esimerkiksi kilometrikorvaus (46sn/km), ateriakorvaus (8,5€/päivä) ja kotimaan päiväraha (34€/päivä).

Eezyn – palvelupakettiin kuuluu myös lakisääteinen tapaturmavakuutus sekä vahinkovakuutus 500 000 euroon asti.

Helpolla yrittämisellä on hintansa

Palkkio tehdystä työstä maksetaan tekijän tilille seuraavana arkipäivänä siitä, kun maksu on saapunut Eezylle. Pienempiä suorituksia on myös mahdollista yhdistää suuremmaksi eräksi. Palvelulla on myös hintansa, sillä yritys veloittaa palvelumaksuna 9% arvolisäverottomasta laskun hinnasta, mikä on varsin paljon ja todennäköisesti monilla pienyrittäjillä lähentelee samoja summia kuin kirjanpitäjän palkkaaminen.

Oma yritys ja kirjanpitäjä vai Eezy.fi?

Eezy.fi – palvelu on parhaimmillaan niille, jotka eivät halua ottaa mitään riskejä yritystoiminnassa. Koska varsinainen tekijä on työntekijän asemassa yrityksessä, on varsinainen vastuu Eezyllä. Palvelu sopiikin erityisesti niille joilla yritystoiminnasta on jäänyt huono kuva ja haluavat tehdä satunnaisia remontteja, kotitaloustöitä tai muita palveluita. ”Liian vähän” töitä ei kuitenkaan kannata Eezyn kautta tehdä, sillä joudut tilittämään tehdyistä töistäsi kaikki arvonlisäverot, vaikka et olisi alv-velvollinen. Palvelua ei kannata käyttää, mikäli vuosittain tehdyt työt jäävät alle 8500 euron.

Palvelu sopii myös niille, jotka haluavat kokeilla omaa yritysideaansa ennen oman yrityksen perustamista, sekä niille jotka ovat lopettamassa toimintaansa, mutta haluavat jatkaa epäsäännöllisesti omassa yrityksessä tehtyä työtä.

Eezy.fi on varteenotettava vaihtoehto omalle yritykselle, mutta myös oman yrityksen perustamista ja kirjanpitäjän palkkaamista kannattaa harkita.

Eezyn kilpailijat

Eezy varteenotettavimpia kilpailijoita Suomessa ovat upouusi Ukko.fi laskutuspalvelu sekä Odeal. Lisäksi monet osuuskunnat tarjoavat laskutuspalvelua lisäpalveluna omille jäsenilleen, sekä ulkopuolisille työntekijöille

Linkit:

1 Comment
  1. Olen itse käyttänyt muutamaan kertaan Eezyä.

    Ekasta kerrasta opin, ettei mitään hirveän pieniä summia kannata tuon kautta laskuttaa, kun kulut on niin suuret pienissä summissa.

    Isompiin laskutuksiin tuo sopii hyvin ja päivätyön ohella tehdyt hommat laskuttuu tuota kautta hyvin, mikäli maksaja ei suostu lyömään rahaa suoraa omaan käteen.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart