Edulliset lennot netistä

Tarkan markan vartija etsii ja kilpailuttaa lennot. Tämä hoituu kätevästi netissä, ja verkko onkin täynnä erilaisia sivustoja, jonka kautta lennot pystyy kätevästi kilpailuttamaan. Edullisia lentoja etsiessä tulee kuitenkin huomioida lentojen monimutkainen hinnoitteluviidakko ja joskus hinnaltaan kilpailukykyisimmät paikat löytyvätkin suoraan lentoyhtiöiden sivuilta.

Mihin lentojen hinnoittelu perustuu?

Lentojen hinnoittelu on erittäin monimutkaista ja muistuttaakin kovasti pörssikurssien kehitystä. Hinnoittelu perustuu nopeisiin kysynnän ja tarjonnan muutoksiin. Tähän päälle lisätään vielä juoksevien kustannuksien, kuten polttoaineen hinnan muutokset. Lentojen hinnat muuttuvat hetkessä, riippuen täysin kysynnän ja tarjonnan suhteesta. Mikäli lentoja ei varata odotuksien mukaisesti esimerkiksi alentuneen kysynnän ja kovan kilpailun takia, täytyy lennoille luoda kysyntää. Tämä tarkoittaa lentolippujen hinnan alentamista. Lentoyhtiölle pahin mahdollinen tilanne on lennättää puolityhjiä koneita.

Lentoyhtiön kannalta ostopaikalla ei ole merkitystä. Mikäli lipun ostaa matkatoimiston tai lentohakukoneen kautta, lisäävät he lentohinnan päälle oman palvelumaksunsa jolla tuottoa tehdään. Suoraan lentoyhtiöiden sivuilta ostettaessa lisäävät he oman palvelumaksunsa kokonaishintaan.

Aikaisin lennot varaamalla ei aina saavuteta säästöjä

Vaikka sanotaan että aikainen lintu madon nappaa, ei tämä aina lennoissa päde. Lentojen hinnoittelu perustuu kysyntään. Kun talvimatkat tulevat myyntiin, varataan ne hyvissä ajoin, jopa vuotta aikaisemmin kalliilla hinnalla. Korkea hinta tässä perustuu varmuuteen matkasta lomasesonkina; perheet haluavat varmistaa että etelän reissu toteutuu. Mikäli on valmiutta lähteä nopeallakin aikataululla, kannattaa lentoja etsiä 2-3 viikkoa ennen aiottu ajankohtaa. Tällöin lentoyhtiöt pyrkivät vähentämään hukkapaikkojen määrää ja myyvät lippuja hyvinkin edullisesti.

Älä maksa turhasta

Halpalentoyhtiöiden hinnoittelumallin mukaisesti yhtiö kuljettaa lähinnä henkilön itsensä, ei matkustajan matkatavaroita. Mikäli matkustat kevyesti, halpolentoyhtiöt ovat todennäköisesti huokein vaihtoehto. Mikäli laukkuja on useampi mukana, tulevat halpalentoyhtiöiden laukkuhinnat yleensä tavallisten lentoyhtiöiden hintoja kalliimmaksi.

Vaikka lentoyhtiöt eivät vielä laskuta saniteettitilojen käytöstä, ei lennon aikaisista palveluista kannata maksaa mikäli niitä ei käytä. Lentokoneessa tarjottava ateria on vanhankantainen perinne, josta ei kannata maksaa.

Näin lennät halvalla

Lennon hintaan vaikuttavat myös lentokentät. Suuret päälentokentät kuten Lontoon Heathrow ja Pariisin Charles De Gaulle ovat kalliita, koska kysyntää on rutkasti ja lasku- ja noususlottien määrä rajallinen. Lentoyhtiöt käyvätkin keskenään veristä kilpailua näistä sloteista joten halvemmaksi tuleekin lentää päälentokentän sijasta sivukentille. Esimerkiksi Ryanair ei lennä ollenkaan Helsinki-Vantaalle vaan Pirkkalan lentokentälle Tampereelle. Mikäli olet valmis matkustamaan maateitse säästäen lentolipun hinnassa, hyödynnä sitä. Muista kuitenkin varata jatkolentoihin runsaasti aikaa, mikäli joudut vaihtamaan lentokenttien välillä.

Edulliset lennot ylibuukkausta hyödyntämällä

Vanha, vieläkin toimiva tapa on hyödyntää lentoyhtiöiden ylibuukkausta. Etenkin Yhdysvalloissa sekä Aasiassa lentoyhtiöt ylibuukkaavat tarkoituksella lentokoneita, koska keskimäärin tietty määrä matkustajia jättää saapumatta lennolle. Näitä paikkoja myydään lentokentällä lähtöselvityksen sulkeutuessa hyvin edullisesti. Ylibuukkaus voi myös tuottaa matkustusluokan korotuksen. Mikäli varaamasi lento on ylibuukattu, tarjoavat lentoyhtiöt hyvityksenä matkustajalle lipun seuraavalle lennolle business-luokkaan.

Edullisten lentojen kilpailutus netissä

Internet on täynnä sivustoja, jotka kilpailuttavat lentoyhtiöiden hinnat puolestasi. Näitä ovat mm. Ebookers, Travelmarket, sekä Skyscanner. Muista myös tarkistaa lentoyhtiöiden omat sivut, joista useiten löytyvät edullisimmat hinnat sekä matkatoimistot, jotka myyvät omia lentoyhtiöiltä varaamia kiintiöitä äkkilähtöinä hyvin edullisesti.

1 Comment
  1. Hinnoitteluun tuo oman lisänsä sekin, että lentoyhtiöt voivat vaihtaa konetta. Jos liput eivät mene kaupaksi, voidaan kone vaihtaa pienempään. Sen jälkeen lippuja onkin enää vain vähän jäljellä.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart