Autolainan lyhyt oppimäärä

Omalaina
Deal
Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
Euroloan logo
Deal
Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.
Bank Norwegian – jopa 50 000€ lainaa
Deal
Norwegian tarjoaa jopa 50 000€ lainaa erittäin hyvillä ehdoilla ja eduilla. Yksilöllinen korko.

Autolainaa hakiessa on hyvä muistaa lainan olevan lähellä kulutusluottoa, jonka korkotaso on aina suurempi kuin esimerkiksi asuntolainaa haettaessa.

Korkotaso liikkuu yleensä välillä 5-10%. Laina otetaan yleensä 1-5 vuodeksi.

Mikäli autolainaa haetaan esimerkiksi autoliikkeiden kanssa yhteistyötä tekevistä rahoitusliikkeistä, ei lainaa varten yleensä vakuuksia vaadita, tai vakuudeksi kiinnitetään hankittava auto. Auton hankintaa varten tarvittava rahoitus muodostetaan 70-90% lainarahoituksella. Lainaa myöntävät vaativat keskimäärin 10-30% käsirahaosuuden. Mahdollista on myös ostaa auto ilman käsirahaosuutta, tai käyttää vanhaa autoa käsirahan korvikkeena.

Nykyään on myös mahdollista hakea lainaa suoraan netistä.

Autoliikkeiden tarjoamat lainat

Merkitystä on, mistä autolainan ottaa. Autoliikkeiden tarjoamat rahoitusyhtiöiden lainasopimukset ovat useimmiten osamaksusopimuksia, joissa auto rekisteröidään lainanmyöntäjän nimiin, ja omistusoikeus siirtyy ostajalle vasta, kun kaikki lyhennyserät on kokonaisuudessaan maksettu. Tällöin vakuudeksi riittää auto, jonka rahoitusyhtiö voi ottaa takaisin, mikäli lainaeriä ei makseta.

Lisäksi lainaa hakiessa maksetaan rahoituslaitoksesta riippuen 100-200 euron kertaluontoinen luotonperustamismaksu, sekä kuukausittaiseen lyhennyserään sidottu muutaman euron tilinhoitomaksu. Rahoituslaitosten tarjoama autolaina on helppo, ja nopea, usein välittömästi saatava kulutusluotto, mutta huonoina puolina ovat edellä mainitut maksut sekä yleensä pankkeja suuremmat korot.

Lyhennyserät voidaan sopia tasasuuruisiksi, tai esimerkiksi viimeinen erä suuremmaksi kuin aikaisemmat. Laina on myös usein mahdollista hoitaa kerralla pois alta tai lyhentää normaalia suuremmalla erällä esimerkiksi veronpalautuksista saatavilla rahoilla ilman lisäkuluja. Rahoitusliikkeet tarjoavat myös yleensä kaksi ei peräkkäistä kuuta vuodessa, jolloin ei tarvitse lyhentää lainaa.

Lainanantaja eli auton tosiasiallinen omistaja vaatii myös ottamaan lähes kaikki mahdolliset vakuutukset rahoitusturvaa myöten, joten kuukausittaiset erät vakuutusmaksujen kanssa voivat nousta hyvin suuriksi.

Pankkien myöntämät lainat

Pankkien myöntämissä lainoissa auton omistusoikeus myönnetään ostajalle heti, mutta ostettu auto ei yleensä käy lainan vakuudeksi. Tällöin tarvitaan muuta omaisuutta lainan vakuudeksi, esimerkiksi asunnon osakekirjat. Kriteerit lainan hakemiselle ovat pääsääntöisesti samat kuin muissakin lainoissa. Hakijalta edellytetään täysi-ikäisyyttä ja valtaisuutta, luottohäiriöttömyyttä sekä lainaan vakuudeksi kiinnitettävää omaisuutta.

Mikäli suurin osa auton hankintahinnasta on jo kasassa, on mahdollista hankkia pienempää summaa varten pankeilta joustoluotto, johon ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Joustoluotto tai joustolaina on kulutusluotto, joka ei ole sidottu mihinkään tiettyyn hankintaan, vaan sen voi vapaasti käyttää mihin tahansa.  Laina on yleisesti 1000 – 25 000 euroa, jossa korko on esimerkkitasoa 3kk euribor + 3,50%.

Korkotaso ja jälleenmyyntiarvo käytetyllä autolla

Autoa ostaessa yleensä paras vaihtoehto on neuvotella lainasta oman pankkinsa kanssa, autoliikkeistä saatavissa lainoissa korkotaso on useimmiten korkeampi. On myös syytä muistaa, että auto on sijoitus, jonka arvo laskee jo kaupasta ulos ajettaessa. Auto voi tulla kohtuuttoman kalliiksi korkeakorkoisella lainalla auton jälleenmyyntiarvon ollessa aina huomattavasti ostohintaa matalampi.

Autolainasta on kirjoittanut laajemmin Taloussivut.fi. Taloussivuilla esitellään laajasti eri paikat, joista autolainaa voi hakea.

Hae tästä edullista autolainaa

Omalainan kautta saat järkevimmän lainan jopa 10 vuoden maksuajalla 50 000€ asti. Hakeminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.
4 Comments
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Aika suuria eroja noista löytyy, kun pureutuu vähän pintaa syvemmälle!

  2. Joo, todella hyviä pointteja. Lisätietoakin löytyy internetistä, kannattaa lukea!

  3. Oli hyvä lukea tämä autolainan lyhyt oppimäärä sillä itselläni on suunnitelmissa ottaa laina auto vakuutena.

    Hyviä artikkeleita sivulla muutenkin, jatkakaa samaan rataan.

    – Jyrki

  4. Kiitos paljon hyvistä neuvoista autolainan ja auton hankkimiseen. Autorahoitus tulee jokaiselle usein ennemmin tai myöhemmin ajankohtaiseksi aiheeksi. Pankkien ja autoliikkeiden tarjoamien lainojen eroavaisuudet eivät minulle ennestään olleet tuttuja, mutta hyvä perehtyä niihin vielä tarkemmin, ja toivottavasti löytää itselle vielä sen parhaan vaihtoehdon.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart