Asuntolainan kilpailuttamisen A, B ja C

Asuntolainan kilpailuttaminen on helppoa ja kannattavaa. Koska asuntolaina on niin suuri laina, sinun tulee ajatella sitä sijoituksena. Paljonko sijoituksesi arvoa heikentää se, jos et alussa jaksa nähdä pientä vaivaa valitaksesi halvimman vaihtoehdon? Tuhansia euroja. Seuraa siis näitä kolmea yksinkertaista ohjetta, niin pääset ainakin hyvään alkuun asuntolainan kilpailuttamisessa.

1. Ota yhteyttä ainakin kolmeen pankkiin

Oma pankkisi ei välttämättä ole se pankki, mistä sinun kannattaa ottaa asuntolainasi.

Pankit voivat yrittää hämätä sinut luulemaan, että ryhtymällä kanta-asiakkaaksi ja keskittämällä kaikki pankki- ja vakuutusasiasi saman katon alle saat huimia säästöjä. Todellisuudessa puolueettomat vertailut ovat osoittaneet, että loppujen lopuksi säästöä ei keskittämisestä välttämättä koidu. Tämä johtuu muun muassa siitä, että keskittäjäasiakkaiden on vaikeampi vertailla hintoja ja kilpailuttaa yksittäisiä palveluita.

Ota siis yhteyttä oman pankkisi lisäksi vähintään kolmeen muuhun pankkiin ja pyydä heiltä tarjouksia.

Etua.fin avulla voit kilpailuttaa asuntolainan. Saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

2. Analysoi tarjoukset huolellisesti

Asuntolainaa laskemassaKun olet saanut asuntolainatarjoukset, analysoi ne huolellisesti. Laina-aika, lyhennysten suuruus, viitekorko ja lainamarginaali ovat vain osa lainatarjousta.

Myös erilaiset lisäkulut vaihtelevat pankista toiseen niin paljon, että koko laina-aikana ero voi olla monta sataa euroa. Näitä voi olla vaikea laskea itse, joten vaadi pankilta tarjouksen yhteydessä selvitys kaikista lisäkuluista.

Älä myöskään unohda lainan lisäominaisuuksia, kuten korkokattoa tai mahdollisuutta vaihtaa viitekorkoa kerran vuodessa. Korkokatto on harvoin hyödyllinen lainan koko mitassa, mutta mahdollisuus viitekoron vaihtamiseen voi olla edullinen, ainakin jos jaksat oikeasti seurata korkojen liikkeitä.

3. Neuvottele ja ota vastaan jatkotarjoukset

Tehtyäsi analyysin kerro pankin edustajalle muutosehdotuksistasi. Tästä se neuvottelu vasta alkaa. Odota kärsivällisesti jatkotarjousta ja analysoi myös se huolella.

Muista myös nämä valttikortit

  • Vahva vakuus on hyvä neuvotteluvaltti. Jos sinulla on tällainen, muista vedota nimenomaisesti siihen neuvotteluissa. Tällä tapaa voit perustellusti painaa korkomarginaalia alas.
  • Kysy pienistä pankeista. Ne ovat usein halukkaita kaappaamaan isot laina-asiakkaat pois isoilta pankeilta erikoistarjousten avulla.
  • Jos uskot olevasi hyvä asiakas pankille, voit neuvotella myös pankinjohtajan kanssa. Tämä voi parhaassa tapauksessa johtaa yllättäviin etuihin, jollaisia tavallisen virkailijan kanssa ei voisi saavuttaa.

Lue lisää:

Etua.fin avulla voit kilpailuttaa asuntolainan. Saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart