Anonyymit luottokortit

Vaivaako sinua, että kulutustottumuksiasi saatetaan seurata ja yksityisyyttäsi loukata? Vai oletko mitä todennäköisimmin tilaamassa jotain laitonta postitse verkkokaupasta ulkomailta, etkä halua, että lähetyksen maksutietoja pengotaan, mikäli paketti jää tullissa kiinni?

Yksityisyys on yksi ihmisen arvokkaimpia asioita elämässä, mutta valitettavasti niinkin henkilökohtainen asia kuin oma raha ei ole enää yksityistä.  Ainoa tällä hetkellä helposti toteutettava tapa maksaa ilman henkilöllisyyden paljastumista on käteinen.

Yhtiöt, muut ihmiset ja jopa viranomaiset ovatkin huomattavasti tietoisempia ihmisten kulutustottumuksista ja rahankäytöstä, vaikka ei pitäisi. Muutos on ollut suuri, sillä vielä 50 vuotta sitten lähes kaikki maksaminen oli kasvotonta, kiitos käteisen. Kauppojen siirtyessä internettiin luottokortit ja erilaiset nettimaksamisen muodot ovatkin muuttaneet kaupankäynnin käteisellä käymisestä muovi- ja bittivaihdannaksi, joilla kaikilla on kasvot ja henkilöllisyys.

Luottokortilla ja nettikaupoissa maksaminen anonyymisti onkin huomattavasti hankalampaa. Tässä vinkit foliohatuille ja omasta ykstyisyydestä kiinnostuneille.

Anonyymit luottokortit

Anonyymeja luottokortteja on olemassa kahdenlaisia; normaaleja muovisia sekä virtuaalisia, jotka ovat tarkoitettu nettikaupoissa maksamiseen. Normaalit muoviset kortit ovat kertakäyttöisiä prepaid-maksuaikakortteja joille tyypillisesti voi ladata korkeintaan muutamia satasia rahaa.

Virtuaalinen kortti on nettimaksamiseen tarkoitettu maksuaikakortti, johon ladataan esimerkiksi paypalin, tilisiirron tai vaikkapa Western union kautta rahaa, jonka jälkeen korttia voi käyttää. Korttia varten on lähes aina avattu tili nimeltä mainitsemattomaan pankkiin. Luotto-ominaisuutta ei kummassakaan korttityypissä ei ole.

Miten virtuaaliset ja muoviset kortit eroavat toisistaan? Virtuaalinen kortti on tarkoitettu nettikaupoissa maksamiseen. Kortin mukana tulee yleensä jpg- tai salatussa pdf-muodossa kuva ”kortista” jossa näkyy kortin numero, voimassaoloaika sekä turvavarmenne.

Valitettavasti kaikki virtuaaliset luottokortit vaativat henkilöllisyyden varmentamista, esimerkiksi skannatun passin avulla. Yksi vaihtoehto on ajaa liikenne oman, tai kuvitteellisen yrityksen kautta, mutta lähes kaikki korttiyhtiöt vaativat myös varmennuksia yrityksen olemassaolosta.

Täysin anonyymiksi ei verkkomaksamista valitettavasti millään saa, sillä jotta kortilla on katetta, joutuu siihen lataamaan rahaa joko paypal- tai tilisiirrolla. Joka tapauksessa anonyymi virtuaalinen prepaid-kortti saattaa luoda hyvin vahvan ”klikin” oikean maksajan, ja niin kutsutun maksajan välille, jota eivät viranomaiset heppoisista syistä voi murtaa.

Toinen mahdollisuus suojata oma henkilöllisyytensä maksaessaan on prepaid-maksuaikakortti, johon ladataan rahaa. Mikäli olet joskus ostanut ladatun stockmann-lahjakortin, tämä on sama asia sillä erotuksella, että kortti käy missä kaupassa tahansa.

Prepaid-kortteja myy mm. VanillaVisa.com . Harmi vain, että kortteja on saatavilla ainostaan 25, 50 ja 100 dollarin arvoisina. Suuria ostoksia ei siis pääse tekemään. Kortia ei myöskään pysty lataamaan uudelleen, eikä sillä voi tehdä verkko-ostoksia.

Onko anonyymi maksaminen mahdollista?

Valitettavasti täysin anonyymi maksaminen luottokortilla tai verkossa ei tällä hetkellä ei ole mahdollista. Omaraha jatkaakin selvitystyötä ja toivoo myös lukijoilta vinkkejä siihen, kuinka omat ostoksensa voisi maksaa ilman kasvoja.

1 Comment
 1. Reply
  Reino Ropponen 15/07/2019 at 19:00

  Tällä tavalla voitte tehdä isojakin ostoksia anonyyminä. Huom! Luonnollisesti tietenkin vain laillisia tuotteita!!

  1. Osta ensin bitcoineja haluamaltasi taholta. Käteisellä yksityiseltä tai seteleillä bittimaatti.fi -automaatista. Bitcoin -tili on aina anonyymi.

  2. Osta jostakin jotakin tekaistulla nimellä (esim. Reino Ropponen) ja pyydä normaali €-lasku pdf -dokumenttina tälle henkilölle tekaistuun sähköpostiin (esim. reino.ropponen@gmail.com). Lasku normaalilla maksuehdolla, eli kun suoritus näkyy, voitte noutaa tuotteen. Esimerkiksi Gigantista TV.

  3. Laskun saatuanne voitte maksaa sen anonyyminä BitBill -palvelun kautta. Annat laskun tiedot palveluun. Palvelu ei kysy maksajan tietoja. Lopuksi sivusto pyytää sinulta vastaavan määrän bitcoineja lisättynä 2% laskunmaksupalkkio.

  Kun siirrät € -määrää vastaavan määrän bitcoineja palveluun, he suorittavat alkuperäisen € -laskun yhden arkipäivän kuluessa. Soitat Gigantiin kolmen päivän päästä. Esittelet itsesi Reino Ropponen ja tarkistat näkyykö suoritus heillä. Se näkyy ja voitte noutaa tuotteen. Kassalla teiltä kysytään takuuehtojen vuoksi vielä osoite- / henkilötiedot. Tässä edelleen luonnollisesti kerrotte olevanne Reino Ropponen ja keksityn osoitteenne. Takuuehtojen vuoksi ei koskaan kysytä passia tai muuta henkilötodistusta.

  Palvelu on hyvä ja toimii. Tiedän henkilöitä jotka ovat käyttäneet palvelua usein ja huomattavilla summilla. Suosittelen aloittamista pienillä summilla. Nimejä ja sähköpostiosoitteita kyllä riittää.

  Huom! Käytä aina VPN -ohjelmistoa ja samanaikaisesti TOR -verkkoa (Brave TOR). Saatte näin kaksinkertaisen varmuuden. Tyhjennä selaimen välimuisti ennen käyttöä ja käytön jälkeen.

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart