American Express – Luottokorttien kuningas

American Express, ystävien kesken Amex, on muutakin kuin luottokortti. Se on ennen kaikkea statussymboli omasta varallisuudesta. Luottokorttitutkimuksissa on monesti tullut ilmi, että amexia käyttävät tienaavat keskimäärin 50 prosenttia enemmän kuin muiden korttien käyttäjät.

Visa-korttien ollessa ehdottomasti hyväksytyin maksuväline maailmassa, Amexin ja MasterCardin sijoittuessa jaetulle sijalle, ei muilla luotottajien asiakkailla ole samanlaista maksamisen iloa korttia käytettäessä. American Express tekeekin käyttäjiensä mielikuvissa kuluttamisesta tyylikästä, ehkä jopa hivenen etuoikeutettua.

American Express Green Card

Taviskortti, joka on kuitenkin kaukana siitä massasta, jotka käyttävät muiden kortinmyöntäjien peruskortteja, on kortti ilman etukäteen määriteltyä luottorajaa. Jokaiselle asiakkaalle luodaan oma asiakkuusprofiili, jossa huomioidaan vuosittaiset tulot sekä niiden vakaus. Tämän pohjalta määritellään asiakaskohtainen luottoraja.

Saadaksesi tämän kortin, sinulla tulee olla vähintään 30 000 euron vuosittaiset tulot, eli olet siis hieman keskivertosuomalaista paremmin tienaava. Mahdollisuus liittää korttiin matkavakuutus. Kortti sisältää myös Global Assist- hätäpalvelun, josta saa neuvoja vuorokauden ympäri ongelmatilanteissa ympäri maailman. Kuuden kuukauden ongelmattoman asiakkuuden jälkeen mahdollisuus anoa tunnuslukua express cash- palveluun, josta voi kolmen viikon välein nostaa 675 euroa riihikuivaa automaateista ympäri maailma.

American Express Gold

Todennäköisesti yhtiön suosituin kortti. Äärimmäisen tyylikäs kultainen gladiaattorikortti, jolla näytät kassaneideille ja baaritiskillä Visa Electronia käyttävälle vierustoverillesi tienaavasi yli 35 000 euroa vuodessa. Toimii vakuuttavana todisteena omasta varallisuudestasi.
Konkreettisia hyötyjä ovat mm. kortin sisältämä matkavakuutus, mikäli maksat matkasi kortilla sekä Global Assist- palvelu, josta saa hätätilanteessa apua ympäri maailman.
Gold-kortilla voi nostaa rahaa ympäri maailman 1350 euroa joka 21 vuorokausi. Ei ennalta määriteltyä luottorajaa. Kortin luottomäärä muodostetaan asiakkaan maksukyvyn mukaan.

American Express Platinum

Luottokorttien varsinainen raskassarjalainen, yksinoikeutettu kuningas. Tällä kortilla maksaminen on jo suurinta statushakuisuutta, mitä luottokortilta on mahdollista saada. Aiheuttaa pelonsekaisia väreitä ympäröivissä ihmisissä. Platiniumia käyttämään kutsutaan vain harvat ja valitut. Luit oikein, tätä korttia ei voi hakea. Siksi myönnetty kortti on merkki luotettavasta, rikkaasta henkilöstä. Kortin vuosimaksukin on hulppea, yli 500 euroa. Tämähän on toki aivan mitätön summa keskivertokäyttäjälle.
Sisältää Global Assist – palvelun, täyden matkavakuutuksen, mahdollisuuden saada jopa 3000 euroa käteistä, mikäli kortti katoaa sekä erikoisuutena concierge-palvelu, jonka kautta voi kätetävästi varata liput teatteriesityksiin sekä pöytävaraukset huippuravintoloihin.

Amexin edut

Ennalta määrittelemättömän luottorajan lisäksi American Expressin erikoisuuksiin kuuluu mahdollisuus saada uusi kortti päivässä tai kahdessa missä päin maailmaa tahansa, mikäli alkuperäinen kortti hukkuu. Lisäksi Amexilla on varsin kehuttu Membership Reward – ohjelma jossa jokaisesta kortilla maksetusta eurosta annetaan korttitasosta riippu 1-2 palkintopistettä, joilla voi lunastaa erilaisia niin tavara- kuin matkapalkintoja. Pisteet eivät vanhene, joten vuosien käytön jälkeen on mahdollisuus esimerkiksi hulppeisiin matkoihin on mahdollista.
American Express palkitsee asiakkaitaan, ja tarjoaa erilaista palvelua kuin muut luottokorttiyhtiöt. On tietysti makuasia, haluaako erottua myös luottokortilla muista ihmisistä, vai onko oman maksukykynsä esitteleminen pelkkää egon kasvatusta. Joka tapauksessa amerikkalaisella maksaminen on vaivatonta, miellyttävää ja kyllä, etuoikeutettua.

Aloita keskustelu!

Leave a reply

Omaraha.org
Logo
Shopping cart