Pikalainat – löydä edullisin pienlaina

Tässä artikkelissa kerrotaan pikalainoista. Vieritä juttua alaspäin, niin näet edullisimmat vipit vertailtuna!

Mikä on pikalaina?

Pikalainat ovat kätevä tapa rahoittaa omaa taloutta nopeasti ja vaivattomasti. Pikalainan saa käyttöönsä parhaimmillaan muutamissa minuuteissa, ja aikaa maksaa laina takaisin on muutama viikko. Pikalainat ovat yleisimmin 20-500 euroa, ja lainakulut ovat huomattavasti suuremmat kuin esimerkiksi suurempisummaisissa kulutusluotoissa.

Vaikka lainan hakeminen ja saaminen on helppo, tulee miettiä tarkoin omaa rahantarvetta. Lainaraha on aina kalliimpaa kuin oma raha, joten taloudellisesti ei olekaan pienien hankintojen tekeminen kannattavaa lainarahalla. Mikäli päätät kuitenkin ottaa velaksi rahaa, tämä opas auttaa sinua valitsemaan pikalainan edullisesti, helposti ja ennenkaikkea turvallisesti!

Parhaat pikalainapaikat

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Risicum Joustolaina – 5000€ asti
Suosittu!

Risicum Joustolaina – 5000€ asti

Risicumilta saat heti 2050-5000€ suuruisen lainan 3 kuukauden - 4 vuoden takaisinmaksuajalla.

Kommentoi! 12 kuukautta ago

5000

Hae lainaa
Joustava ja nopea!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
CashBuddy – lainaa 1000-3000€
Suosittu!

CashBuddy – lainaa 1000-3000€

Vaikea saada lainaa? Hae Cashbuddyltä helposti. Nopea tapa saada rahaa.

Kommentoi! 12 kuukautta ago

3000

Hae lainaa
Helposti joustolainaa!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Ostosraha – 400-10000€ lainaa
Suosittu!

Ostosraha – 400-10000€ lainaa

Ostosrahaa saat 400-10 000€ jopa vartissa tilille. Maksuaika 1-6 vuotta valintasi mukaan.

Kommentoi! 12 kuukautta ago

10000

Hae lainaa
Supernopea!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Lainasto – kulutusluotto 5000€ asti
Suosittu!

Lainasto – kulutusluotto 5000€ asti

Lainasto on vaivaton kulutusluotto. Laina 1000-5000€ ja takaisinmaksuaika 1-3 vuotta.

Kommentoi! 12 kuukautta ago

5000

Hae lainaa
Joustava!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Euroloan – 10 000€ luotto
Suosittu!

Euroloan – 10 000€ luotto

Euroloan myöntää jopa 10 000€ suuruisen luoton, jota voit nostaa tarpeesi mukaan. Erittäin kätevä vaihtoehto.

Kommentoi! 12 kuukautta ago

10000

Hae lainaa
Joustava luotto!

Näin otat pikalainan

Pikavippi otetaan yleensä matkapuhelimella. Lainan ottamiseen tarvitaan tavallisimmin kaksi tekstiviestiä. Ennen pikalainan ottamista tulee lain mukaan tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tupas-palvelussa. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, mitä pankkeja palvelu tukee sillä kaikki pankit eivät ole tuettuja useimmissa pikalainapalveluissa. Harvinaisempien pankkien, kuten Ålandsbankenin ja S-Pankin asiakkaiden lainanottomahdollisuudet ovat hyvin rajatut. Yleensä kuitenkin ne palvelut, jotka tukevat myös harvinaisempia pankkeja, ovat palveluista luotettavimpia.

Luotettavan palvelun merkki on myös lainanhakeminen maksutta. Onkin yleensä turhaa maksaa esimerkiksi tekstiviestien muodossa pelkästä rahan hakemisesta. Joissakin palveluissa rahaa voikin hakea verkkohakemuksella. Välttämättä tekstiviestikustannukset välttyy myös mahdollisilta tekstiviestihuijauksilta, sillä jotkin epärehelliset yrittäjät rahastavat pelkillä tekstiviesteillä ilman aikomustakaan myöntää lainaa.

Koska pikalainan tulisi olla nimensä mukaisesti nopeaa, tulee lainapalvelusta tarkistaa, mitä pankkeja palvelu tukee. Mikäli palvelulla ei ole tiliä omassa pankissasi, kestää tilisiirto yhdestä kahteen pankkipäivää eikä siis pikalainan määritelmä täyty. Poikkeuksellisesti Sampo-pankin tileille siirrot eivät useimmiten välity enää kello 19.30 jälkeen eikä viikonloppuisin. Edes suurimpien pankkien, kuten Nordean tai OP-Pohjolan tileille ei rahat realiaikaisesti välity kaikissa palveluissa joten tarkkaavaisuus onkin paikallaan. Lainanottoa kannattaakin välttää sellaisista palveluista, joiden sivuilla eivät tuetut pankit tule selville.

Pikalaina turvallisesti

Pikalaina- eli pikavippiyrittäjien joukossa on runsaasti epärehellisiä yrittäjiä joilla ei ole aikomustakaan myöntää lainaa. Pahimmat ylilyönnit ovat alan sisäisen valvonnan ja lainsäädännön muutoksen ansiosta kuolleet pois, mutta vieläkin tulee olla tarkkana, kenen kanssa velkakirjan tekee. Todennäköisesti ikävimpiä tapauksia ovat tekstiviestihuijaukset, joissa asiakas hakee pikalainaa maksullisella tekstiviestillä, mutta lainaa ei myönnetä, vaikka ehdot lainansaamiselle olisivatkin täyttyneet. Kaikkien lainayritysten sopimusehtojen mukaan lainanmyöntäjän ei tarvitse perustella lainapäätöstä. Lainat kannattaakin hakea vain sellaisista palveluista, jotka ovat joko hyvämaineiseksi tiedettyjä, tai joissa lainanhakeminen on ilmaista. Jotkin palvelut harjoittavat myös asiakkaiden tekemien virheiden rahastamisella. Esimerkiksi jos tekstiviestiin on tullut yksikin kirjoitusvirhe, perii lainanmyöntäjäosapuoli 5 euron hintaisen ”selvitystyöpalkkion”, joka veloitetaan omasta matkapuhelinlaskusta.
Saatat myös saada aiheettomia maksumuistutuksia yrityksistä, joista et ikinä ole ottanut lainaa. Nämä ovat keinoja hämätä asiakkaita ja saada heidät suorittamaan maksuja yrityksiin, joista et ikinä ole ottanut lainaa. Lainatietoja saatetaankin vaihdella eri yritysten kesken, vaikka tämä onkin tiukasta sopimusehdoissa kiellettyä. Palvelun sivuilta (usein vaikeasti löydettävissä) tuleekin etsiä rekisteriseloste, josta näkyy, minkä firman kanssa asioi. YTJ-Tietojärjestelmästä kannattaa vielä tarkistaa selosteeseen merkitty y-tunnus, jotta todella tietää kenen kanssa on sopimusta tekemässä. On jopa käynyt niin, että selosteeseen merkitty y-tunnus onkin ollut aivan muun yrityksen kuin selosteessa mainitun.

Hyvin monet pikavippiyritykset mainostavat lainaavansa rahaa kellon ympäri. Tätä ei pidä uskoa, sillä lain mukaan rahaa saa lainata ainoastaan kello 7-23. Lainahakemuksia voi toki ottaa vastaan mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta lainahakemukset käsitellään, ja rahat tilitetään vasta seuraavaana aamuna kello 7. Mikäli pikavippifirma muuta väittää, se toimii joko lainvastaisesti tai valehtelee asiakkaalle.

Kaikista varoitteluista huolimatta on syytä muistaa suurimman osan lainayrittäjistä olevan kunnollisia ja rehtejä yrittäjiä. Varman päälle pelaavat ottavat lainansa ainoastaan Suomen Pienlainayhdistykseen kuuluvista yrityksistä.

Näin otat lainan edullisesti

Pikalainan hinta on yleisesti ottaen huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi kulutusluoton. Lainan hinta muodostuukin lainanottamiseen liityvistä kuluista kuten tekstiviestikustannuksista, sekä korosta joka on lainanmyöntäjän haluama hinta lainatusta rahasta. Tekstiviestikustannuksien ei ikinä tulisi olla viittä euroa suurempaa. Esimerkiksi Amex Rahoituksen lainapalveluissa yksi tekstiviesti maksaa 5 euroa, ja tekstiviestikustannuksia tulee yhteensä 10 euroa. Tämä ryöstöä eikä hinnoittelulla ole mitään perusteluita.

Kannattaa myös välttää liian suuret korot. Voittoa lainatulle rahalle voi toki pyytää niin paljon kuin tykkää, mutta osa pikavippien ja pikalainojen koroista lähentelee jo koronkiskonnan rajoja. Kuluttajan avuksi onkin otettu käyttöön todellinen vuosikorko, jonka avulla lainaa harkitseva saa totuudenmukaisen kuvan lainan kustannuksista. Vaikka pikavippiyrittäjät ovatkin kritisoineet todellista vuosikorkoa väittäen sen antavan epärealistisen kuvan lainan hinnasta koska pikalainojen ja vippien laina-ajat ovat vain muutamia viikkoa, voi todellisen vuosikoron antamaa hintaa pitää kuitenkin suuntaa antavana.

Pääsääntöisesti yli 1000% todellista vuosikorkoa ei lyhyestä, muutaman viikon lainasta tulisi maksaa. Ikävää onkin, että TEC Trust Equity Capital Oy:n , DVP Invesment Oy:n, Vippitori Oy:n yn.. ”Tuomon tupien” eli yhden ainoan, pikavippiparoniksi kutsutun yrittäjän pikavippipalveluissa todelliset vuosikorot vasta alkavat keskimäärin tuhannesta prosentista. Lainan saa moninverroin halvemmalla, eikä näihin rahastuksiin pidä lähteä mukaan. Edulliset pikavipit ovatkin todellisilta vuosikoroiltaan alle 500% luokkaa. Pieni, alle sadan euron lyhytaikainen pikavippi onkin kaikkein kallein.

Aloita keskustelu!

Kerro kokemuksia tai kommentoi